Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Δράση SafeLine.gr- Καταγγελίες

  Ο αριθμός των καταγγελιών που έλαβε η ανοικτή γραμμή SafeLine του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2010 έφτασε τις 1.270, παρουσιάζοντας αύξηση 114% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Οι καταγγελίες αυτές αφορούν σε παράνομο περιεχόμενο ή σε παράνομες δραστηριότητες στο Ίντερνετ.

    Ο αριθμός των εγχώριων καταγγελιών που λαμβάνει ετησίως η SafeLine βρίσκεται διαχρονικά σε ανοδική τροχιά, σχεδόν από την ίδρυσή της το 2003, καθώς στα τελευταία τρία χρόνια οι καταγγελίες αυξάνουν κατά 1.250 ανά έτος.


    Η ανοικτή γραμμή SafeLine αποτελεί στην ουσία το μόνο τρόπο «χαρτογράφησης» της παράνομης πλευράς του Ίντερνετ στη χώρα μας, πράγμα που, κατά το Κέντρο, βοηθάει στον περιορισμό της κακοποίησης παιδιών, του ρατσισμού, της διαδικτυακής απάτης κ.λπ.

AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.