O Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε καμία ψευδαίσθηση ως προς την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν η Ελλάδα.

Η συνάντηση Παπανδρέου – Στάινμπρουκ, όπως περιγράφεται στα πολιτικά απομνημονεύματα του πρώην υπ. Οικονομικών της Γερμανίας και οι προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα σήμερα στον γερμανικό τύπο. 

Στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ «Ένας απολογισμός» προσείλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Στην Ελλάδα όμως έγινε πρωτοσέλιδο, επισημαίνει άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung του Σαββάτου με τίτλο «Μνήμες Στάινμπρουκ για τα χρήματα Παπανδρέου». Αφορμή η συνάντηση τον Ιανουάριο του 2009 μεταξύ του τότε υπουργού Πέερ Στάινμπρουκ και του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου, η οποία περιγράφεται λεπτομερώς από τον Πέερ Στάινμπρουκ στο βιβλίο του. Από την περιγραφή προκύπτει, σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου Μίχαελ Μάρτενς, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνώριζε για την κρίσιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αν και υποστήριζε στις προεκλογικές του ομιλίες λίγους μήνες αργότερα ότι «λεφτά υπάρχουν». Τι όμως γράφει στα πολιτικά του απομνημονεύματα ο πρώην υπουργός Οικονομικών; «Όταν με επισκέφθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του 2009 ο σημερινός πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε καμία ψευδαίσθηση ως προς την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν η Ελλάδα. Είχε πλήρη συνείδηση της τεράστιας πρόκλησης που σήμαινε μια ενδεχόμενη εκλογή του. Μόλις απάντησα τις ερωτήσεις του για τις προσπάθειες εξυγίανσης των οικονομικών στη Γερμανία στην περίοδο 2006 - 2008 και του εξέθεσα τις απόψεις μου για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (ο Γιώργος Παπανδρέου) με αποχαιρέτισε με μια ειρωνική παρατήρηση ότι δεν ήταν πλέον και τόσο σίγουρος ότι θα ήθελε να κερδίσει τις εκλογές. Γνώριζε ότι θα έπρεπε εκείνος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά που θα άφηνε ως παρακαταθήκη η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή», σημειώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Με αφορμή το βιβλίο του Πέερ Στάινμπρουκ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «εξαπάτησε» τον ελληνικό λαό.

 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6100297,00.html

Σχόλια