South Stream: 'Αλλη μια πονεμένη ιστορία....

Ο Πρόεδρος της Gazprom , πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ρουμανία.
Κατά την διάρκεια επίσκεψης πραγματοποιήσε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Emil Boc και τον Υπουργό Οικονομίας και εμπορίου Ion Ariton.
Τα δυο μέρη συζήτησαν την παρούσα κατάσταση και τις προοπτικές Ρώσο- Ρουμανικής συνεργασίας, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα.
Αποτέλεσμα των συζητήσεων-επαφών ήταν η υπογραφή Μνημονίου προθέσεων, για την προετοιμασία μελετών εφικτότητας για τον South Stream στην Ρουμανία. 
Συμφώνησαν δε στην συγκρότηση μιας μικτής ομάδας ειδικών, για την υλοποίηση του έργου.
Ανάλογα με τα αποτελέσματα της μελέτης και εφόσον αυτά είναι θετικά η Gazprom και η Transgaz, θα προωθήσουν πρόταση υπογραφής συμφωνίας συνεργασίας για τον South Stream, μέσα στο 1ο τετράμηνο του 2011.(http://www.gazprom.com/press/news/2010/october/article104049)

Με αυτήν συμφωνία μετατρέπεται η Ρουμανία, σε κόμβο μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του South Stream.

Ενώ αλλάζει ο ενεργειακός χάρτης της περιοχής, εμείς με τους Βουλγάρους περιμένουμε τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών μελετών... 

Ας θυμηθούμε τι είχαμε γράψει στις 16 Φεβ.2010 στο άρθρο Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη,τα έργα κατασκευής ΘΑ ξεκινήσουν μετά από έξι μήνες;;

Σύμφωνα με το ΑΠΕ   ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στο Ρωσικό Κρατικό Πρακτορείο "Ρία Νόβοστι", αναφερόμενος στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, είπε ότι τα έργα κατασκευής του μπορούν να ξεκινήσουν μέσα σε έξι μήνες.
"Το θεσμικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών για τις επιδράσεις στο περιβάλλον και η συμφωνία για το τράνζιτ μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες και οι κατασκευαστικές εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως μετά από αυτό"
, δήλωσε ο πρωθυπουργός.


Σχόλια