Συνδικαλισμός. Αποκάλυψη, τώρα.

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Μέσα στην αντάρα της μεγάλης φουρτούνας, αποκαλύπτεται η ικανότητα του κάθε μέλους του πληρώματος του καραβιού.
Τις ώρες εκείνες, που ο καθ’ ένας βρίσκεται «ενώπιος ενωπίω», δηλαδή απέναντι στον εαυτό του, απέναντι στο δρεπάνι του ολέθρου, δεν περνάει το δήθεν. Είναι η ώρα της αλήθειας. Δεν χωράνε ψέματα και υπεκφυγές, γιατί η νομοτέλεια της φύσης δεν ξεγελιέται. Το δήθεν, είναι για να ξεγελάμε τους άλλους, όχι τον εαυτό μας. Αυτός μας ξέρει καλά.
Την ώρα της κρίσης, το καλοραμμένο κοστούμι, δεν εντυπωσιάζει κανέναν πιά, ούτε από το πλήρωμα, ούτε από τους επιβάτες, γιατί δεν βοηθά σε τίποτε, ούτε στο γρήγορο «κουβάδιασμα» των νερών από το κατάστρωμα, ούτε στο σκαρφάλωμα επάνω στα κατάρτια, ούτε στο «τιμόνιασμα» του σκάφους.
Το «σινιέ» πουκάμισο, γραβάτα, ρολόϊ, παπούτσια, που την προηγούμενη μέρα, στο πάρτυ στην...
ηλιόλουστη παραλία, έδειχνε το status του κατόχου του και αποσπούσε την προσοχή και το θαυμασμό των πρόθυμων γυναικών και των υποψηφίων συνεταίρων και επενδυτών, δεν καθιερώνουν τον κάτοχό τους στην ηγεσία του πληρώματος που απειλείται με αφανισμό, από στιγμή σε στιγμή, στα μαύρα και αφηνιασμένα κύματα.

Αυτά, είναι χρήσιμα (και πολλές φορές αποτελεσματικά), για να πείσουν κάποιοι, χωρίς προσόντα, ότι τα έχουνε, ή για να πείσουν ότι είναι άλλοι από αυτό που είναι στην πραγματικότητα.....η συνέχεια στο Ακτιβιστής


http://citypress-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_6960.html 

Σχόλια