Κάθε μέρα ανακύπτουν προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, αναφορικά με τα προβλήματα που προκύπτουν για την υπαγωγή των δικαιούχων στις ρυθμίσεις του ΚΟΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάθε μέρα ανακύπτουν προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, καθώς αποκαλύπτεται ότι οι ενοικιαστές που επιθυμούν να καταστούν και τυπικά δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, πρέπει να καταβάλλουν προκαταβολή στη ΔΕΗ, που ξεπερνά κατά πολύ το όφελος από την υπαγωγή στο ΚΟΤ.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ υποσχέθηκε ότι, με μια εγκύκλιο, θα λύσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα.
Εμείς προτείναμε να γίνεται με μια απλή Υπεύθυνη Δήλωση των δικαιούχων, τον έλεγχο των οποίων θα αναλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες..
Τρεις μέρες μετά, το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει κάνει ότι ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
Προφανώς, από την μία, η Υπουργός αντιλαμβάνεται ότι η εγκύκλιος θα δημιουργήσει περισσότερα γραφειοκρατικά προβλήματα από όσα επιλύει. Από την άλλη, η κομματική μικροψυχία δεν της επιτρέπει να υιοθετήσει τις απλές λύσεις που της προτείναμε και επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση “σπεκουλάρει” επικοινωνιακά στα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, εξαιτίας των δικών της πράξεων και των δικών της παραλείψεων».


Σχόλια