Μέχρι κι ο Σημίτης τους ξεμπρόστιασε....


Μείωση των φόρων και ειλικρινής προσπάθεια δικαιότερης κατανομής του εισοδήματος υπέρ των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, απαιτείται κατά τον κ. Σημίτη, για να μπει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης.
Προσέξτε τι λέει : Μείωση των φόρων..και ειλικρινής προσπάθεια δικαιότερης κατανομής του εισοδήματος υπέρ των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
Το ακούσατε κκ της Κυβέρνησης...
Μιλάει για μείωση όχι για αύξηση των φόρων.
Για ειλικρινή προσπάθεια έκανε λόγο ο κ. Σημίτης, άρα η αποκαλούμενη από το ΠΑΣΟΚ προσπάθεια ανακατανομής του πλούτου, κάθε άλλο παρά ειλικρινής είναι...
Για να το λέει αυτός κάτι θα ξέρει, στο ΠΑΣΟΚ είναι εξάλλου.
«Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά είναι δυνατό να πετύχουμε», υπογραμμίζει ο πρ. πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε άρθρο του, στο οποίο αναλύει την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Σημειώνει πως «η Ένωση έχει συμφέρον να πετύχει το πείραμα της συμπαράστασης προς την Ελλάδα», αλλιώς «θα ενταθεί κατά πολύ η αμφισβήτηση της ικανότητας της Ένωσης να αντιμετωπίζει εσωτερικές της κρίσεις, θα εξασθενίσει η διεθνής διαπραγματευτική της θέση».
Ο κ. Σημίτης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι δανειακές ανάγκες του 2013 και του 2014 συνολικά υπολογίζονται σε ποσό υψηλότερο από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, που μας "ξελάσπωσε" το 2010. Η περίοδος περί το 2013, λοιπόν, προβλέπεται δύσκολη» και προσθέτει πως «για να την αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να έχουμε αποκτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας σε βαθμό ώστε να συζητήσουμε χωρίς πίεση τη βελτίωση των όρων εξόφλησης των μελλοντικών υποχρεώσεών μας».
Σύμφωνα με τον πρ. πρωθυπουργό, το τεστ επιτυχίας, ή μη, των προσπαθειών της χώρας, θα γίνει όταν αυτή βγει με κρατικά ομόλογα στις διεθνείς αγορές. «Επιτυχία θα είναι αν δανειστούμε με επιτόκιο 5%, όσο δανείζεται σήμερα η Ισπανία», σημειώνει.

ΑΠΕ

Σχόλια