«Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα πιάσω διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, θα δουλέψω στην Ευρωβουλή. Ούτε εισιτήριο επιστροφής υπάρχει!»

Η σπουδή του κ. Παπακωνσταντίνου να υποδείξει τον Κώστα Καραμανλή ως το δράστη της κατάπτυστης δήλωσης πρωθυπουργού που λοιδορεί συλλήβδην τη χώρα ως διεφθαρμένη, δεν συνιστά ένα μεμονωμένο ατόπημα.
Αποτελεί, απλώς, ένα ακόμη επεισόδιο της εν γένει πολιτικής συμπεριφοράς του υπουργού Οικονομικών. Συμπεριφορά που διακρίνεται κυρίως για την εσκεμμένη παραπλάνηση και τα κραυγαλέα ψεύδη απέναντι στους Έλληνες πολίτες.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου συνηθίζει να δεσμεύεται για αποφάσεις που ουδέποτε τηρεί και ουδέποτε ζητά συγγνώμη για τη μη πραγματοποίησή τους.
Μια πρόχειρη σταχυολόγηση τέτοιων τρανταχτών περιπτώσεων πολιτικής εξαπάτησης πείθει και τον πλέον δύσπιστο πολίτη:
  • «Θα πάω στις Βρυξέλλες, θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα πιάσω διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, θα δουλέψω στην Ευρωβουλή. Ούτε εισιτήριο επιστροφής υπάρχει!», δηλώνει, στις 20.5.09 στο δελτίο ειδήσεων του « MEGA ».
  • Κατά την προεκλογική περίοδο (6.9.09) καθησύχαζε τον ελληνικό λαό ότι «το να παγώσουμε τους μισθούς αυτή τη στιγμή, που η χώρα μας μπαίνει σε ύφεση, την ώρα που οι άλλες χώρες της Ευρώπης βγαίνουν από την ύφεση, είναι ό,τι χειρότερο».
  • Επίσης δήλωνε ότι διαφωνεί «με τη λογική των έκτακτων εισφορών. Έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα πάμε σε οποιαδήποτε έκτακτη εισφορά». (14.9.09).
Και, βεβαίως, σε λίγους μήνες, πήρε πολύ σκληρότερα μέτρα από αυτά που αποκήρυσσε...

Μέτρα που παίρνονταν σε ένα αρνητικό περιβάλλον που επιδείνωνε η σωρεία δηλώσεων δυσφήμησης της χώρας από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρωτοστάτησε και σε αυτή τη διαδικασία αμαύρωσης της χώρας. Είναι αυτός που, μιλώντας για την ελληνική οικονομία, είπε στη διεθνή κοινότητα ότι επιχειρεί να αλλάξει «την πορεία του Τιτανικού» (14.2.10). Τον «Τιτανικό» που έριξαν στο «παγόβουνο» του Μνημονίου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ειδικά, για το ΔΝΤ ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε πολύμηνο «ρεσιτάλ» παραπλάνησης:
  • «Δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στηρίζει η ΕΕ» (« L e F igaro », 10.12.09)
  • Διαψεύδοντας δημοσίευμα του Reuters βάσει του οποίου η Ελλάδα πιθανόν να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ μεταξύ της 2ας και 4ης Απριλίου «Αυτά είναι αστειότητες»… «Εμείς σκοπεύουμε να σουβλίζουμε αρνί εκείνο το τριήμερο» («Έθνος», 19.3.10) .
  • «Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι μειοψηφικός και σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται νέα μέτρα».Κ. Ελευθεροτυπία», 28.3.10).
  • «Η λύση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι μεσοπρόθεσμα επιζήμια για την εικόνα της χώρας» («Ελευθεροτυπία», 9.4.10).
  • «Δεν ετέθη ζήτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού. Ο μηχανισμός είναι πολύ σημαντικό δίχτυ ασφαλείας» (10.4.10).
Η φερεγγυότητα του υπουργού Οικονομικών έχει πλέον καταρρεύσει. Όσο και αν συκοφαντεί τη Νέα Δημοκρατία, θέλοντας να αποσείσει από την κυβέρνηση και τον ίδιο τις τρομερές ευθύνες που έχουν για τις ανυπολόγιστες ακόμη συνέπειες από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου, ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πια ποιος τον κοροϊδεύει..

http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=66448&Itemid=455

Σχόλια