«Η τοπική αγορά χρειάζεται λύσεις κι όχι λόγια. Γι’ αυτό οι Θεσσαλοί έμποροι εμπιστεύονται και δυναμώνουν τη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών»

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

«Πρώτο μέλημά μας η πάταξη του παρεμπορίου»

Την πάταξη του παρεμπορίου, που, όπως επισήμανε, «πλήττει καίρια την τοπική αγορά σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία», θέτει ως κεντρική προτεραιότητά του ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Περιοδεύοντας χθες στην αγορά, τη λαϊκή αγορά και σε δημόσιες υπηρεσίες των Τρικάλων και μιλώντας διεξοδικά με εμπόρους και πολίτες ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε με έμφαση: «Ως «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» θεωρούμε ότι δεν είναι αποδεκτό το παρεμπόριο, πολύ περισσότερο σε περίοδο κρίσης πρωτοφανή για το εμπόριο. Δέσμευσή μας ως αυριανή περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας είναι να ασχοληθούμε κατά απόλυτη προτεραιότητα με την πάταξη του παρεμπορίου ενεργοποιώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στον έμπορο, δίπλα στο μικρομεσαίο επιχειρηματία που δίνει καθημερινά μάχη για να τα φέρει πέρα μέσα στο πιο αρνητικό οικονομικό περιβάλλον της μεταπολίτευσης».
Ο κ. Κ. Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, επανέλαβε την εκτίμησή του μετά από διεξοδικές συζητήσεις με εμπόρους ότι «στην αγορά υπάρχει αρνητικό κλίμα, κλίμα φόβου, ανασφάλειας, αγανάκτησης. Πολλά μαγαζιά κλείνουν, άλλα περνούν ημέρες για να κάνουν τζίρο έστω και μερικά ευρώ, οι καταναλωτές είναι κουμπωμένοι.

Η φοροεπιδρομή, η μείωση μισθών και συντάξεων, η εκτίναξη της ανεργίας σε ιστορικά υψηλά μετά τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, το πάγωμα των έργων, η αναστολή των επενδύσεων δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα στην αγορά, την οικονομία και στην κοινωνία. Η πολιτική του Μνημονίου πλήττει τόσο τη μεσαία τάξη όσο και τους οικονομικά ασθενέστερους.
Δεν υπάρχουν πλέον σταθερές. Δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης. Κι αντί η κυβέρνηση να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά να στηρίξει αναπτυξιακές προσπάθειες και να αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης και σταθερότητας, σχεδιάζει να επιβάλλει νέους φόρους μετά τις περιφερειακές εκλογές. Φαίνεται άλλωστε από το εξωραϊσμένο προσχέδιο του προϋπολογισμού ότι έχει ετοιμαστεί νέα φοροεπιδρομή που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε πολλές επιχειρήσεις αφού η πιστωτική ασφυξία θα ενταθεί και η καταναλωτική δύναμη θα εκμηδενιστεί».
Ο κ. Κώστας Αγοραστός κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες της Θεσσαλίας και ειδικότερα των Τρικάλων να στείλουν «διπλό μήνυμα στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου, τόσο προς το εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Μόνο με ισχυρό μήνυμα στις κάλπες μπορεί να υπάρξει ελπίδα για την επόμενη ημέρα», υπογράμμισε χαρακτηρίζοντας το ΔΝΤ «σύνοικο (συγκάτοικο) πτώχευσης της Ελλάδας».
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι ο συνδυασμός του «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» «έχει στο πρόγραμμά του λύσεις, έργα, δράσεις για την Θεσσαλία και ειδικότερα την τοπική αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό οι Θεσσαλοί έμποροι εμπιστεύονται και δυναμώνουν τη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών»
Από την Θεσσαλία της ανασφάλειας και του φόβου, που επιχειρεί να επιβάλλει ο τοποτηρητής του Μνημονίου, εμείς ως «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» επιλέγουμε την Θεσσαλία που να μπορεί να δημιουργεί και να προκόβει, να αξιοποιεί τις δυνατότητές της αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Επιλέγουμε την Θεσσαλία της αυτοπεποίθησης και της ελπίδας, την Θεσσαλία της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
(11/10/2010)

Στη Νέα Αγχίαλο ο Κώστας Αγοραστός

Ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, αύριο Τρίτη στις 12.00 μ.μ. θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του αεροσταθμού Νέας Αγχιάλου.

















Σχόλια