Ν. Νικολόπουλος: «Περάσαμε από το “λεφτά υπάρχουν” στο “μαζί τα φάγαμε”»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να παριστάνει τον Πάπα της πολιτικής και κοινωνικής ηθικής και επιτέλους, αυτό το ΄΄πράσινο ανέκδοτο΄΄ πρέπει να σταματήσει. Ειδικά από το στόμα νεόκοπων Λουδοβίκων του συστήματος της υποτέλειας και της λαϊκής εξαθλίωσης που απροκάλυπτα και συκοφαντικά σπίλωσαν τον Κώστα Καραμανλή, ενώ ήσαν οι ίδιοι που δημόσια και ανερυθρίαστα έπληξαν το κύρος της Ελλάδας διεθνώς και στιγμάτισαν το σύνολο των πολιτών της, ως φορείς… διαφθοράς.
 Αυτά  τονίζει ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Νίκος Νικολόπουλος, μια μέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή, κατά την οποία αντεπιτέθηκε στην αχαρακτήριστη, νέα επίθεση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
 Ο κ. Νικολόπουλος, από το βήμα της Βουλής, κατακεραύνωσε  τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έσπευσε σε φυγή, τονίζοντας πως  είναι ανήκουστο να μιλάει για  διαφθορά ο εκπρόσωπος του κόμματος, στους κόλπους του οποίου υπάρχουν τα «σύμβολα» πολιτικής διαφθοράς (Μαντέλης, Τσουκάτος, κλπ) και το οποίο από την δεκαετία του ‘80 διάβρωσε τη δημόσια διοίκηση και τους θεσμούς, εμπεδώνοντας το πνεύμα της «αρπαχτής» και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος.
 «Το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύτηκε πακτωλούς κοινοτικών χρημάτων τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 για να παραδώσει μια Ελλάδα βουτηγμένη στα χρέη και στην διαφθορά» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος, καλώντας τους σημερινούς επιγόνους του ίδιου συστήματος, έστω και σε ένδειξη μεταστροφής να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο το ξενοδοχείο «Ξενία» στο Καλέντζι, που δωρεάν παραχωρήθηκε στο ίδρυμα «Γ. Παπανδρέου» λίγο προτού ο Κ. Σημίτης παραδώσει το… δαχτυλίδι στον σημερινό πρωθυπουργό. «Δεν φτάνει που του έδωσε το δαχτυλίδι, του έδωσε και… προίκα» υπογράμμισε ο Αχαιός βουλευτής, ο οποίος πρόσθεσε πως η σημερινή κυβέρνηση έχει μετατρέψει την χώρα σε… εμιράτο, δημιουργώντας μια παρακυβέρνηση που ουσιαστικά ελέγχει τα πιο σημαντικά ζητήματα. «Ανακαλέστε τον κ. Νίκο Παπανδρέου!» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, θέτοντας ουσιαστικό ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας από τη δυνατότητα που έχει ο αδελφός του σημερινού πρωθυπουργού να διαπραγματεύεται στο εξωτερικό και το εσωτερικό, μεγάλα επενδυτικά σχέδια. «Με ποια θεσμική ιδιότητα το πράττει; Με ποιά αιτιολογία χρησιμοποιεί μέχρι και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τα ταξίδια του;» αναρωτήθηκε, προσθέτοντας πως η χώρα του Καραμανλή υπήρξε μια εθνικά περήφανη χώρα που αν δεν είχε υποστεί τον εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ για εκλογές με την αφορμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα είχε επιτρέψει να βάλουν πόδι οι Αμερικάνοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα είχε οδηγήσει την χώρα σε επιτροπεία και σίγουρα, δεν θα είχε εξαθλιώσει τα λαϊκά στρώματα. «Το πράσινο παραμύθι έχει κακές συνέπειες για τον λαό μας, αλλά σύντομα θα έχει πολύ χειρότερες για τους εμπνευστές του» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.
nikosnikolopoulos.gr

Σχόλια