Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Σχολεία ώρα μηδέν!


Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχωρά σε εξαγγελίες αλλαγών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, η πραγματικότα του ελληνικού σχολείου αποδεικνύεται ότι παραμένει ζοφερή...
Ενδεικτική της επικρατούσας κατάστασης είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη από το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), με την οποία εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι, «αν και έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από την πρόσληψη νεοδιόριστων, αναπληρωτών και ωρομισθίων συναδέλφων» τους, οι άνθρωποι αυτοί «δεν έχουν λάβει ακόμη το μισθό τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα επιβίωσης και αναγκάζονται να συντηρούνται από τις οικογένειές τους, προκειμένου να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους (ενοίκιο, φαγητό, κ.λπ.)».
Στην ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που αφορούν στη μισθοδοσία των νεοδιόριστων αναπληρωτών και ωρομίσθιων συναδέρφων τους, έτσι ώστε να πληρωθούν όλοι άμεσα.
Τα προβλήματα ωστόσο δεν σταματούν εδώ... Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, οι διευθυντές των σχολείων, σε πολλές περιπτώσεις, αναγκάζονται να προβούν σε περικοπές των δαπανών που αφορούν ακόμη και στην ασφάλεια και υγιεινή των χώρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών.
Επίσης, όπως καταγγέλλει η ΔΟΕ, τα σχολεία προμηθεύονται, για το νέο διδακτικό έτος, ξενόγλωσσα βιβλία για τις ανάγκες της β' ξένης γλώσσας, χωρίς να έχουν προς το παρόν εξοφλήσει τα βιβλία του προηγούμενου σχολικού έτους, καθώς δεν έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των σχολικών επιτροπών με τα αντίστοιχα ποσά.
Συγχρόνως, αναφέρει η ανακοίνωση, οι σχολικές επιτροπές καλούνται να υπογράψουν νέες συμβάσεις για τον καθαρισμό των σχολείων, ενώ ακόμη δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα για την πληρωμή τους για το 2009-2010. Το ποσό που έχει κατατεθεί στους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών από τον ΟΣΚ αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του συνολικού ποσού μόνο, υπογραμμίζει η ΔΟΕ.
Παράλληλα, τονίζει ότι οι προμηθευτές ασκούν μεγάλες πιέσεις για αποπληρωμή των χρεών, αφού τους οφείλονται χρήματα από το προηγούμενο σχολικό έτος (πετρέλαιο, γραφική ύλη, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, φυσικό αέριο, κλπ.).
(protothema.gr)


http://online-pressblog.blogspot.com/2010/10/blog-post_9470.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.