Ποιοι δικαιούνται το ΕΚΑΣ

Από 22 Νοεμβρίου μέχρι 1η Δεκεμβρίου, με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ από τα Ταμεία, για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τα ποσά του ΕΚΑΣ θα είναι ίσα με εκείνα που καταβάλλονται σήμερα στους συνταξιούχους και θα χορηγηθούν στους δικαιούχους μαζί με τα τυχόν αναδρομικά, από 01/01/2010 και μετά.

    Επισημαίνεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ έτους 2010 είναι αυξημένα κατά 4% σε σχέση με τα μέχρι τώρα εισοδηματικά κριτήρια. Τα εισοδήματα, που αναφέρονται στα κριτήρια αυτά, είναι εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2008 και περιλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση του 2009.

    Δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα καταστούν και όσοι από τους συνταξιούχους έχουν συνταξιοδοτηθεί και πριν το 2010 και πληρούν τα νέα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ θα διακοπεί η χορήγηση του ΕΚΑΣ σε όσους υπερβαίνουν τα κριτήρια αυτά, όπως κάθε χρόνο συμβαίνει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο τελικός αριθμός των δικαιούχων φαίνεται ότι, μετά τις αναπροσαρμογές, θα αυξηθεί κατά 8.000 άτομα περίπου.

ΑΠΕ

Σχόλια