ΟΜΟΝΟΙΑ: Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν οι επιθέσεις κατά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού



Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης, Αλβανοί από την μεγαλύτερη χασισοφυτεία της Αλβανίας, το χωριό Λαζαράτι πήγαν στην ελληνική κωμόπολη και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ με δελτίο τύπου καταγγέλλει την ύποπτη ανοχή του αλβανικού κράτους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που στοχοποιούν επικίνδυνα τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα βρίσκονταν στο Αργυρόκαστρο, μετά τις επισκέψεις του σε περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας και τις δηλώσεις για την προτεραιότητα που έχει η κυβέρνηση του για την προστασία και ανάπτυξη της Ελληνικής Μειονότητας, λίγα χιλιόμετρα ποιο πέρα, ομάδα νεαρών από το Λαζαράτι κυκλοφορούσαν οπλισμένοι στους δρόμους της κωμόπολης Δερβιτσιάνη και πυροβολούσαν αδιάκριτα προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.
Το φαινόμενο όπου γνωστοί ή άγνωστοι, έχουν στραμμένες τις κάνες των όπλων κατά της Ελληνικής Μειονότητας, τον τελευταίο καιρό έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Τους προηγούμενους μήνες ήταν δεκάδες τα περιστατικά όπου οπλισμένοι επιτέθηκαν με στόχο να τρομοκρατήσουν ή να κλέψουν. Η παράνομη οπλοκατοχή, είναι γενικό φαινόμενο σε όλη την Αλβανία αλλά, η διαφορά με την κοινότητα μας έχει να κάνει με την εγκληματική ανοχή και αδιαφορία της αστυνομίας και των αρχών της δικαιοσύνης.
Τέτοιου είδους περιστατικά δεν συνάδουν με μία χώρα που επιδιώκει σε λίγους μήνες την ελεύθερη επικοινωνία με την Ευρώπη και την ένταξη της στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η Ελληνική Μειονότητα είναι το ποιο παραγωγικό και νομοταγές τμήμα της χώρας, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, ανάπτυξης και ένταξης. Δεν πρόκειται όμως να ανεχθεί  να γίνει έρμαιο εγκληματικών και σκοτεινών δυνάμεων με την ανοχή μάλιστα κρατικών φορέων.
Η Δ.Ε.Ε.ΕΜ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας, αγωνίζεται για την εδραίωση των δημοκρατικών θεσμών και την κατοχύρωση και διασφάλιση όλων των εθνικών, μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς και διμερείς συνθήκες και συμβάσεις.

Σχόλια