«Με την Θεσσαλία… ψηλά!»

Ο ΕΥΘΥΜΗΣ ΡΕΝΤΖΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

*Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δηλώνει «παρών» για να προσφέρει «στη Θεσσαλία που μας καλεί και μας χρειάζεται όλους ενωμένους αυτές τις ιστορικές στιγμές»
-Κ. Αγοραστός: «Ο Ευθύμης Ρεντζιάς με το παράδειγμά του δείχνει τον δρόμο που εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε για την Θεσσαλία: Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας»
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ο μπασκετμπολίστας που έγραψε ιστορία στα παρκέ του πλανήτη Ευθύμης Ρεντζιάς κατέρχεται υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στα Τρίκαλα με το συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Κώστα Αγοραστό.
Η υποψηφιότητα του Ευθ. Ρεντζιά οριστικοποιήθηκε σε συνάντησή του στα Τρίκαλα με τον αν. καθηγητή του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.
Μετά τη συνάντηση έγιναν οι εξής δηλώσεις:
Κώστας Αγοραστός:
«Είναι πραγματικά μεγάλη η τιμή να έχουμε στο συνδυασμό μας «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» τον Ευθύμη Ρεντζιά, ένα διακεκριμένο αθλητή και πρωταθλητή, έναν άνθρωπο με σπάνιο ήθος, έναν αθλητή που δόξασε την Ελλάδα και την Θεσσαλία στα γήπεδα της υφηλίου.
Ο Ευθύμης Ρεντζιάς ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν χρειάζονται συστάσεις. Όλοι μας τον υποστηρίξαμε, τον θαυμάσαμε να κερδίζει νίκες στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Όλοι μας θυμόμαστε με συγκίνηση τον Ευθύμη να κατακτά την πρώτη θέση στον πλανήτη με τη «μαγική» το 1995 Εθνική Εφήβων.
Τονίζω ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Ευθύμης Ρεντζιάς εκτός από εξαιρετικός αθλητής, είναι άριστος χαρακτήρας. Και μπορεί να πέτυχε νίκες πολλές σ’ όλο τον πλανήτη, πάντα όμως είχε και έχει τη Θεσσαλία μέσα στην καρδιά του.
Πρότεινα στον Ευθύμη να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Τρικάλων με τη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι και μπορεί και θέλει να προσφέρει στον τόπο μας. Ανταποκρίθηκε με χαρά και τον ευχαριστώ θερμά.
Ο Ευθύμης Ρεντζιάς με το παράδειγμά του δείχνει τον δρόμο που εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε για την Θεσσαλία: Να πιστέψουμε στη δύναμή μας, να δουλέψουμε σκληρά, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες, να πάμε την Θεσσαλία… ψηλά!
Ο Ευθύμης Ρεντζιάς συμβολίζει και τον βασικό στόχο της «Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών»: να εξελιχθεί η Θεσσαλία σε περιφέρεια – πρότυπο, σε περιφέρεια της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων, σε περιφέρεια της προόδου και της ελπίδας.
Ο Ευθύμης Ρεντζιάς αποτελεί θετικό πρότυπο για τη νεολαία μας. Κι εμείς θέλουμε να αναδείξουμε τέτοια πρότυπα καθώς με τα θετικά πρότυπα προχωρά η κοινωνία μπροστά».
Ευθύμης Ρεντζιάς:
«Είναι μεγάλη η τιμή για μένα που μου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο μου μέσω της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας.
Γνώρισα τον Κώστα Αγοραστό, μίλησα μαζί του για ώρες, συζητήσαμε με τους συνεργάτες του και διαπίστωσα ότι έχουν όραμα για τον τόπο μας, έχουν σχέδιο, έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία, πάνω απ’ όλα έχουν την αποφασιστικότητα να πετύχουν.
Ενώνω και τις δικές μου δυνάμεις στη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» θέλοντας να συμβάλλω στη νίκη του συνδυασμού μας, που είναι νίκη για την Θεσσαλία, όσο και κυρίως να προσφέρω την επόμενη ημέρα, στα πρώτα βήματα της αιρετής περιφέρειας.
Οι ανάγκες είναι μεγάλες, τα προβλήματα ζητούν πιεστικά λύσεις, υπάρχουν όμως και ευκαιρίες που η Θεσσαλία μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει.
Δηλώνω παρών σ’ αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, αυτές τις ιστορικές στιγμές που ένας θεσμός γεννιέται και η περιφέρεια μας περνά στην εποχή της αυτοδιοίκησης, αυτήν την ώρα που η Θεσσαλία μας καλεί και μας χρειάζεται όλους».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΥΘΥΜΗ ΡΕΝΤΖΙΑ

Ημερομηνία γέννησης: 11/1/1976Ύψος: 2,12Νούμερο φανέλας: 14Ομάδες: Δαναός Τρικάλων (1988-1992), ΠΑΟΚ (1992-97), FCBarcelona (1997-2002), Philadelphia 76ers (2002-03), Ulker Istanbul (2003-04), Montepaschi Siena (2004-05), Forum Valladolid (2005-06)Διεθνείς συμμετοχές: 128

Διακρίσεις:

1991 Δευτεραθλητής Ευρώπης με την Εθνική Παίδων
1992 Πρώτη θέση στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα με την Εθνική Παίδων
1993 Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Παίδων
1994 Κυπελλούχος Corac (ΠΑΟΚ)
1995 Κυπελλούχος Ελλάδας (ΠΑΟΚ), Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Εφήβων
1996 5ος Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ανδρών
1999 Πρωταθλητής Ισπανίας (FCBarcelona), Κυπελλούχος Corac (FCBarcelona)
2000 Κυπελλούχος Καταλουνίας (FCBarcelona)
2001 Πρωταθλητής Ισπανίας (FCBarcelona), Κυπελλούχος Ισπανίας, Copa Del Rey (FCBarcelona), Κυπελλούχος Καταλουνίας (FCBarcelona)
2004 Κυπελλούχος Τουρκίας (Ulker Istanbul), Κυπελλούχος President’s Cup (Ulker)
2005 Κυπελλούχος President’s Cup (Siena)

Highlights της καριέρας του:

10 Νοεμβρίου 1992 Έγινε ο νεότερος (16 ετών) Έλληνας μπασκετμπολίστας που φόρεσε ποτέ το εθνόσημο στο στήθος, σε αγώνα απέναντι στην Ουγγαρία για την ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ
22 Ιουλίου 1995 Στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Μουντομπάσκετ Εφήβων κάνοντας triple double figure, ενώ παράλληλα αναδείχτηκε MVP της διοργάνωσης, πρώτος scorer, rebounder και πρώτος στα κοψίματα
26 Ιουνίου 1996 Επελέγη (νο23) από τους Denver Nuggets στο draft του ΝΒΑ
2 Ιουλίου 2002υπέγραψε συμβόλαιο με τους Philadelphia 76ers
1999Πέτυχε το Triple Crown
• Αγωνίστηκε σε 4 Ευρωμπάσκετ (1995, 1997, 2001, 2003), στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996) και σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα (1994, 1998) με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών
• Από το 2007 είναι κάτοχος του διπλώματος Σχολής Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Α’ Κατηγορίας και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Μετά από πολυετή πείρα στα διεθνή παρκέ, από το 2007 είναι και κάτοχος του διπλώματος Σχολής Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Α’ Κατηγορίας και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ). Μέσα από τις προπονήσεις θα έχει την ευκαιρία να μεταδώσει τις γνώσεις του και την εμπειρία του από τον κόσμο του Μπάσκετ στους νεαρούς αθλητές της Ακαδημίας διδάσκοντας τους τις βασικές αρχές του αθλήματος με εξειδικευμένες προπονήσεις για power forward και centers.

Σχόλια