Η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση

Η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης είναι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και έσπευσε να διευκρινίσει πως το ίδιο θα έλεγε και αν ήταν στην κυβέρνηση η Ν.Δ., αν έπαιρνε τα ίδια μέτρα.
Το χαρακτηρισμό «η πιο επικίνδυνη» τον απέδωσε στο ότι της έπεσε ο κλήρος, όπως λέει ο Γ. Παπανδρέου, να αναιρέσει 100% τις όποιες κατακτήσεις των εργαζομένων μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Παράλληλα, επισήμανε ότι ευθύνη δεν έχει μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχει και η Ν.Δ. και όλοι όσοι συσκοτίζουν την αιτία της οικονομικής κρίσης.
Κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι είναι ψεύτικη η κριτική της στην κυβέρνηση και δεν είναι προοδευτική η αντιμνημονιακή πολιτική της, λέγοντας πως στην ουσία τα δύο μεγάλα κόμματα τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος καθυστερεί στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων.
Το ΚΚΕ, είπε, δεν δέχεται το δίλημμα της κυβέρνησης, να χρεοκοπήσει η χώρα ή όχι, διότι θεωρεί ότι έχει χρεοκοπήσει ο λαός. Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά κήρυξε «στάση πληρωμών», είτε με τις περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα είτε με τη μη επιστροφή ΦΠΑ, και δικαίως το ΚΚΕ λέει ότι πρέπει να σταματήσει ο λαός να πληρώνει.
Για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου επισήμανε ότι είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη, αλλά δεν είναι δημοψήφισμα.
Είναι περισσότερο μια σφυγμομέτρηση για το αν είναι αποφασισμένος ο λαός να παρεμποδίσει τη λήψη χειρότερων μέτρων.
Ασκησε κριτική και στους υποψήφιους περιφερειάρχες Αττικής Γιάννη Δημαρά και Αλέξη Μητρόπουλο, υπογραμμίζοντας ότι η αντίθεσή τους στο Μνημόνιο δεν είναι προοδευτική και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Χθες η γ.γ. του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι περιόδευσε στη βιομηχανική ζώνη Κιλκίς και το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση στις Σέρρες. 

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=15/10/2010&id=213634

Σχόλια