Ορισμένοι στο ΠαΣοΚ παρατηρούν ότι η πρόσκληση του κ. Βγενόπουλου που αποδέχθηκε ο κ. Ν. Παπανδρέου δεν μπορεί να έγινε τυχαία ....

 

Οι μυστικές αποστολές του κ. Ν. Παπανδρέου


Ο κ. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, 54 ετών, αδελφός του Πρωθυπουργού, οικονομολόγος, επιτυχημένος συγγραφέας με επτά βιβλία στο ενεργητικό του και σεναριογράφος, ίσως να περνούσε απαρατήρητος όσον αφορά τις διάφορες πολιτικές δραστηριότητες που ασκεί αν ο φωτογραφικός φακός της κυρίας Συμέλας Παντζαρτζή δεν τον «εγκλώβιζε» στο ταξίδι που πραγματοποίησε με το πρωθυπουργικό «Εμπραέρ» στο Αμπου Ντάμπι. Οχι μόνος του αλλά συνοδεύοντας πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη. Ή ακόμη ουδείς θα γνώριζε ότι ταξίδεψε στα Τίρανα με μισθωμένο από τον ισχυρό άνδρα της ΜΙG αεροσκάφος για να παραστεί στα εγκαίνια του νοσοκομείου «Υγεία» στα Τίρανα. Ο φωτογραφικός φακός τον «απαθανάτισε» στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων μαζί με τον κ. Α. Βγενόπουλο, με γιατρούς του ιδιωτικού αυτού θεραπευτηρίου, με τον αλβανό πρωθυπουργό κ. Σαλί Μπερίσα και με πλήθος αλβανών υπουργών. Τυχαίως λοιπόν αποκαλύπτεται η όποια πολιτική δράση του κ. Νίκου Παπανδρέου, είτε ως «ανθρώπου των ειδικών αποστολών», όπως τον χαρακτήρισαν με την πτήση στο «Εμπραέρ» στα Αραβικά Εμιράτα, είτε ως ανθρώπου που παρευρίσκεται στα εγκαίνια μεγαλοεπιχειρηματία είτε όταν κάνει χειραψία με σεΐχηδες και με άραβες υπουργούς. Εδώ και μήνες γινόταν συζήτηση στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ για τον ρόλο που διαδραματίζει ο κ. Ν. Παπανδρέου, πλην όμως ουδείς τολμούσε να εκφέρει δημοσίως την κρίση του.
Τα ταξίδια του Νίκου

Η εμφάνιση του αδελφού του Πρωθυπουργού δίπλα στον κ. Βγενόπουλο, με τον οποίο η κυβέρνηση βρίσκεται σε μόνιμη και διαρκή αντιπαράθεση, προβλημάτισε αρκετούς στο κυβερνών κόμμα.
Ολοι βεβαίως ακόμη ενθυμούνται την αγωγή που είχε καταθέσει ο ισχυρός άνδρας της ΜΙG κατά του Πρωθυπουργού και αδελφού του, τις επιθέσεις που είχε εξαπολύσει κατά του προσωπικού του φίλου κ. Ν. Σηφουνάκη και του κ. Δ. Ρέππα και τις απαξιωτικές αναφορές του σε άλλα μέλη της κυβέρνησης. Ο κ. Σηφουνάκης κατέθεσε μάλιστα αγωγή εναντίον του κ. Βγενόπουλου διεκδικώντας 3 εκατ. ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση.
Στον έναν χρόνο που κυβερνά το ΠαΣοΚ ο κ. Ν. Παπανδρέου, και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, εμφανίσθηκε:
Σε ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Αμπου Ντάμπι μαζί με τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη και την (τότε) υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη.
Σε ταξίδι στη Δαμασκό, επιστρέφοντας από το Αμπου Ντάμπι.
Στο Συμπόσιο της Σύμης, που εφέτος το καλοκαίρι διεξήχθη στον Πόρο. Στο 3ο Ελληνοαραβικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Καβούρι.
Στην Αλβανία, προσκεκλημένος του κ. Α. Βγενόπουλου για τα εγκαίνια του Νοσοκομείου «Υγεία» στα Τίρανα.
Σε εκδηλώσεις του ΙΣΤΑΜΕ, στο οποίο είναι αντιπρόεδρος.
Στη ΔΕΘ μαζί με μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Ορισμένοι στο ΠαΣοΚ παρατηρούν ότι η πρόσκληση την οποία του απηύθυνε ο κ. Βγενόπουλος και αποδέχθηκε ο κ. Ν. Παπανδρέου δεν μπορεί να έγινε τυχαία τις παραμονές της έκδοσης πορίσματος για τον ρόλο της Μarfin στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Για όσους γνωρίζουν τον κ. Ν. Παπανδρέου τέτοιου είδους αποστολές ( «εθνικές προσκλήσεις» τις ονομάζει) πραγματοποίησε αρκετές φορές και στο παρελθόν, χωρίς ποτέ να δημοσιοποιηθούν, ακόμη και επί Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε που, όπως ειπώθηκε, βρέθηκε ακόμη και στην Αλγερία μαζί με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας. Γυρνώντας σήμερα την πλάτη στις όποιες κριτικές, στις όποιες απορίες και γκρίνιες από βουλευτές του ΠαΣοΚ, δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι «θέτω το επώνυμo στην υπηρεσία της χώρας», επιμένοντας ότι δεν κλείνει συμφωνίες αλλά απλώς παροτρύνει επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, στην πατρίδα του, για την οποία «ακόμη και τούμπες είμαι πρόθυμος να κάνω», όπως είχε πει κάποτε.
Η παρουσία του βεβαίως στα Τίρανα, σημειώνει, ήταν «άτυπηαλλά ουσιαστική σαν όνομα». Αυτό ακριβώς το όνομα Παπανδρέου προφανώς επιδιώκει να προωθήσει, ακόμη και στις όποιες «αποστολές» αναλαμβάνει: «Το όνομα Παπανδρέου παίζει σημαντικό ρόλο στον αραβικό κόσμο, γιατί λοιπόν να το αφήσουμε έτσι;» είχε πει στους επικριτές του όταν επέστρεψε από τα Αραβικά Εμιράτα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Γεγονός ωστόσο είναι ότι ο κ. Ν. Παπανδρέου, λένε όσοι τον γνωρίζουν, αναλαμβάνει τέτοιου είδους αποστολές, ακόμη και χωρίς θεσμικό ρόλο, επειδή θεωρείται από τους πλέον έμπιστους του Πρωθυπουργού: «Πώς οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών στέλνουν τις συζύγους,τα παιδιά τους, τους πατεράδες τους, τα αδέλφια τους σε διάφορες αποστολές για να τους εκπροσωπήσουνχωρίς να έχουν κανέναν θεσμικό ρόλο; Ετσι πιθανόν θα γίνεται τώρα και στην Ελλάδα» έλεγαν πολλοί βουλευτές προσπαθώντας να δώσουν μιαν εξήγηση για τις δραστηριότητες και κυρίως για τις «μυστικές αποστολές» του αδελφού του Πρωθυπουργού. Δραστηριότητες που συνήθως δεν δημοσιοποιούνται, όπως και η συμμετοχή του στο παρελθόν στο διοικητικό συμβούλιο του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», και ποτέ ουδείς ανέθεσε ούτε σε βουλευτές ούτε σε υπουργούς, που τουλάχιστον έχουν και θεσμικό ρόλο, και, το σημαντικότερο, ελέγχονται από κοινοβουλευτικές επιτροπές.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=359655&dt=10/10/2010#ixzz11wKHSxBX

Σχόλια