ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «Μέσα σε μόλις 4 ημέρες ο κ. Παπατόλιας «ξέχασε» τον ΕΛΓΑ»

«Δηλώνει τώρα σύμφωνος με τις αποζημιώσεις – ψίχουλα από τα ΠΣΕΑ»
«Οι βαμβακοκαλλιεργητές καταστρέφονται και ο κυβερνητικός υποψήφιος κ. Παπατόλιας κάνοντας θεαματική τούμπα μέσα σε 4 μόλις ημέρες «ξέχασε» τον ΕΛΓΑ και τώρα συμφωνεί με τα ΠΣΕΑ».
Αυτό επισημαίνει ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δήλωσή του, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαντώντας σε σχετική επερώτηση δήλωσε ότι οι Θεσσαλοί βαμβακοκαλλιεργητές για τις τεράστιες ζημιές από το «πράσινο σκουλήκι» θα αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ.
Δήλωση που προκάλεσε την οργή του αγροτικού κόσμου, διότι οι αποζημιώσεις - ψίχουλα από τα ΠΣΕΑ δεν θα καλύψουν τις ζημιές. Πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου είναι η εξατομίκευση των ζημιών και η αποζημίωσή τους μέσω του ΕΛΓΑ.
Την προηγούμενη Κυριακή ο κ. Παπατόλιας και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του με κοινή δήλωση στον τοπικό Τύπο κατακεραύνωναν τη δήλωση Σκανδαλίδη, συντασσόμενοι με τα αιτήματα των αγροτών.
Μόλις χθες κατά την επίσκεψή του στην ΕΑΣ Λάρισας, ο κυβερνητικός υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε θεαματική τούμπα!
Πιο συγκεκριμένα:
Κυριακή 10 Οκτωβρίου, Απ. Παπατόλιας και υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, σε κοινή δήλωσή τους στον τοπικό Τύπο:
«Αίφνης, χωρίς να γνωρίζουμε αν και με ποιους προηγουμένως συνεννοήθηκε ο κ. Υπουργός, ενημερωθήκαμε για την απόφασή του να παραπέμψει τη διαδικασία πληρωμών της ζημιάς που υπέστησαν οι αγρότες στα ΠΣΕΑ και όχι στον ΕΛΓΑ.
Η θέση της παράταξής μας είναι ρητή και κατηγορηματική: Ο κ. Υπουργός να τηρήσει τη δέσμευσή του περί συνεννόησης με τους αγρότες της Θεσσαλίας και να κάνει πράξη την υπόσχεσή του περί δίκαιων αποζημιώσεων και έγκαιρων πληρωμών.
Αυτή η δέσμευση όμως γίνεται πράξη, μόνο με την κάλυψη των πληρωμών από τον ΕΛΓΑ, αίτημα άλλωστε και των παραγωγών της Θεσσαλίας.Ως αυτοδιοικητική παράταξη έχουμε χρέος να είμαστε και είμαστε δίπλα στον πολίτη που δοκιμάζεται».
Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, Απ. Παπατόλιας από την ΕΑΣ Λάρισας:
«Σε ότι αφορά το θέμα των αποζημιώσεων του «πράσινου σκουληκιού» εκείνο που πρέπει να μας νοιάζει και να μας απασχολεί τούτη την ώρα όλους, είναι το τελικό αποτέλεσμα, πως θα έχουμε δηλαδή μία δίκαιη και αναλογική καταβολή και αναπλήρωση της ζημιάς που έχει υποστεί το αγροτικό εισόδημα, χωρίς να «τιμωρούμε» τον «επιμελή» αγρότη, αυτόν που πλήρωσε ώστε να αποφύγει το πρόβλημα και να μην τον εξομοιώνουμε. Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, όχι το από πού θα δοθούν τα χρήματα των αποζημιώσεων στους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά τα χρήματα να δοθούν έγκαιρα και χωρίς να δημιουργηθούν ανισότητες και κοινωνική αδικία».
Ένα τετραήμερο ήταν αρκετό για να ξεχάσει ο υποψήφιος του Μνημονίου τη μαχητικότητά του έναντι του αρμόδιου υπουργού και υπέρ των αγροτών για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.
Να υποθέσουμε ότι ο αρμόδιος υπουργός του «τράβηξε το αυτί» για την πρόσκαιρη και θεωρητική «μαχητικότητά» του ή ότι απλά αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα του αγροτικού κόσμου με περισσή επιπολαιότητα;
Ό,τι και να συμβαίνει οι βαμβακοκαλλιεργητές της Θεσσαλίας λόγω της μειωμένης φετινής καταστροφών από ασθένειες (πράσινο σκουλήκι) και θεομηνίες έχουν περιέλθει σε δεινή θέση.
Η αντιμετώπιση του αγροτικού κόσμου με τον απερίσκεπτο πολιτικαντισμό του κ. Παπατόλια μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει. Ελπίζουμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη. Γιατί μετά το τέλος της προεκλογικής περιόδου, ακόμα και να θέλει να τα επαναλάβει, ευτυχώς για τους Θεσσαλούς αγρότες δεν θα έχει τη δυνατότητα».


Σχόλια