Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ως επικοινωνιακή προμετωπίδα,για να κρύψει τις αυξήσεις της ΔΕΗ που αγγίζουν το14%.

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κύριος Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ως επικοινωνιακή προμετωπίδα, προκειμένου να κρύψει τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που αγγίζουν το14%.
Σκόπιμα, όμως, η κυβέρνηση του Μνημονίου αποκρύπτει ότι το όφελος για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, σε σχέση με τους λογαριασμούς που πλήρωναν μέχρι πέρσι, ουσιαστικά μηδενίζεται, ως αποτέλεσμα της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, του τέλους ΔΕΤΕ υπέρ των τελωνειακών και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ, που η ίδια αποφάσισε.
Από την άλλη είναι προφανές ότι για τα ελάχιστα αυτά οφέλη, δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους, χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν πληρούν μεν τις τυπικές, αλλά πληρούν τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα. Όπως οι ενοικιαστές κατοικιών, των οποίων οι λογαριασμοί έρχονται στο όνομα των ιδιοκτητών .
Με αυτό το τέχνασμα, η κυβέρνηση φιλοτεχνεί επικοινωνιακά το κοινωνικό της προφίλ, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τους δικαιούχους σε πολύ λιγότερους από τα 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, που αρχικά εξήγγειλε .
Η κυβέρνηση οφείλει να είναι ειλικρινής και να άρει όλες τις χρονοβόρες και κοστοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ένταξη όχι μόνο των τυπικά, αλλά και των ουσιαστικά δικαιούχων του ΚΟΤ στο Πρόγραμμα . Οφείλει να δείξει εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες και με μία απλή υπεύθυνη δήλωση να μπορούν οι πραγματικοί δικαιούχοι να εντάσσονται στο Πρόγραμμα.
Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις.

Η κυβέρνηση όμως, αν δεν αποκαταστήσει άμεσα τις αδικίες, δίκαια θα κατηγορηθεί για εμπαιγμό και για σκόπιμη παραπλάνηση του πολίτη και σε αυτό το ζήτημα».




Σχόλια