Νέο τριήμερο αναστολής μαθημάτων στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ στις 13, 14 και 15 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του, αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του αναστέλλοντας τη διδασκαλία των μαθημάτων για τρεις μέρες (13, 14 και 15 Οκτωβρίου). Με την απόφασή του αυτή εκφράζει, για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, τη διαμαρτυρία του απέναντι στην απαράδεκτη κατάσταση της έλλειψης αποσπασμένων εκπαιδευτικών. Εκπαιδευτικών που είναι απαραίτητοι για να διεξαχθούν με στοιχειωδώς ποιοτικούς όρους οι πρακτικές ασκήσεις, καθώς και για να λειτουργήσουν τα εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Φυσικών Επιστημών και το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με αναπηρίες.
Σε αυτό το δεύτερο τριήμερο των κινητοποιήσεών μας, όπως και στο πρώτο, θα δημοσιοποιήσουμε τα προβλήματα του Τμήματος μας (έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας και παραπομπή στις καλένδες της κατασκευής τους, απαράδεκτη αναλογία διδασκόντων – διδασκομένων), αναδεικνύοντας την τραγική αδιαφορία της Πολιτείας για τη μόρφωση των μελλοντικών δασκάλων. Θα πραγματοποιήσουμε και νέες εκδηλώσεις και συζητήσεις, δείχνοντας έμπρακτα ότι οι κινητοποιήσεις μας εμπνέονται από τον στόχο της γνήσιας, ανθρωπιστικής και πολύπλευρη παιδείας για όλα τα παιδιά, για την επιτυχία του οποίου ο ρόλος των φοιτητών μας - μελλοντικών δασκάλων είναι καθοριστικός.    


Κατά το τριήμερο θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω εκδηλώσεις
στον 10ο όροφο του Πύργου:

1.       Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010, ώρα 12.00
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εισηγούνται οι:
Ι. Μαρκόπουλος,  καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ), ΑΠΘ

Τεχνολογική ανάπτυξη και σύγχρονοι προβληματισμοί

και

Ε. Ντρενογιάννη, επίκ. καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ),  ΑΠΘ

Το "νέο σχολείο" και ο ρόλος των ΤΠΕ ως φορέων εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

2.       Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ώρα 11.30
Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Προβολή σχετικού τηλεοπτικού ρεπορτάζ
και

εισήγηση από την κ.  Ρ. Τσοκαλίδου, επίκ. καθηγήτρια Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(ΤΕΠΑΕ),  ΑΠΘ.

Σχόλια