Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η τρόικα, "συνοδευόμενη" από τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, συναντά επενδυτές ..

Ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεων του υπουργού οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου , μετά τη συνάντησή του με την υπουργό οικονομικών της Γαλλίας , Christine Lagarde, στο Παρίσι. 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μέσα στο πρωινό είδατε κάποιους Γάλλους επενδυτές; 
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, χθες στο Λονδίνο και σήμερα στο Παρίσι και το απόγευμα στη Φρανκφούρτη, έχουμε συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές, με τράπεζες, με άλλους επενδυτές. Στις συναντήσεις αυτές, συνοδεύομαι από εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Τους παρουσιάζουμε την πορεία του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. Υπάρχει μια σαφής ικανοποίηση ότι προχωράμε και, μπορώ να πω, μια σταδιακή αλλαγή στάσης, πιο θετική για την Ελλάδα.
Σχόλιο:
Αναμφισβήτητα είναι σημαντική κίνηση για μια χώρα, τα ταξίδι και οι επαφές στο εξωτερικό για προσέλκυση επενδυτών. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Όμως υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά, στην περίπτωσή μας.
Ο υπουργός εξωτερικών στο ταξίδι αυτό συνοδεύεται ή συνοδεύει την τρόικα στις συναντήσεις που είχε με θεσμικούς επενδυτές.
Δεν μπορεί να προωθήσει μόνος του ο κ. Παπακωνσταντίνου, τις εθνικές θέσεις, την οικονομική πολιτική και το επενδυτικό πλάνο της χώρας μας;
Μήπως δεν μιλάει καλά Αγγλικά;
Μήπως δεν είναι αρκετά καταρτισμένος, ή δεν γνωρίζει τα συγκεκριμένα θέματα;
Γιατί θα πρέπει όπου πάμε, ακόμα και για "κατούρημα", να συνοδευόμαστε από την τρόικα;
Είμαστε ανίκανοι ή μήπως είμαστε υπό "κατάληψη" και επίβλεψη...;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.