Η τρόικα, "συνοδευόμενη" από τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, συναντά επενδυτές ..

Ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεων του υπουργού οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου , μετά τη συνάντησή του με την υπουργό οικονομικών της Γαλλίας , Christine Lagarde, στο Παρίσι. 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μέσα στο πρωινό είδατε κάποιους Γάλλους επενδυτές; 
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, χθες στο Λονδίνο και σήμερα στο Παρίσι και το απόγευμα στη Φρανκφούρτη, έχουμε συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές, με τράπεζες, με άλλους επενδυτές. Στις συναντήσεις αυτές, συνοδεύομαι από εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Τους παρουσιάζουμε την πορεία του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. Υπάρχει μια σαφής ικανοποίηση ότι προχωράμε και, μπορώ να πω, μια σταδιακή αλλαγή στάσης, πιο θετική για την Ελλάδα.
Σχόλιο:
Αναμφισβήτητα είναι σημαντική κίνηση για μια χώρα, τα ταξίδι και οι επαφές στο εξωτερικό για προσέλκυση επενδυτών. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Όμως υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά, στην περίπτωσή μας.
Ο υπουργός εξωτερικών στο ταξίδι αυτό συνοδεύεται ή συνοδεύει την τρόικα στις συναντήσεις που είχε με θεσμικούς επενδυτές.
Δεν μπορεί να προωθήσει μόνος του ο κ. Παπακωνσταντίνου, τις εθνικές θέσεις, την οικονομική πολιτική και το επενδυτικό πλάνο της χώρας μας;
Μήπως δεν μιλάει καλά Αγγλικά;
Μήπως δεν είναι αρκετά καταρτισμένος, ή δεν γνωρίζει τα συγκεκριμένα θέματα;
Γιατί θα πρέπει όπου πάμε, ακόμα και για "κατούρημα", να συνοδευόμαστε από την τρόικα;
Είμαστε ανίκανοι ή μήπως είμαστε υπό "κατάληψη" και επίβλεψη...;;

Σχόλια