Κομματικές τοποθετήσεις στο ΣΔΟΕ καταγγέλλει η ΔΑΚΕ Εφοριακών

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Συνεχίζεται το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ολόκληρης της Κρήτης και ειδικά του νομού Ηρακλείου.
Με διαταγή του υπουργού Οικονομικών στις 25-6-2010 με θέμα τη στελέχωση του ΣΔΟΕ, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η παραμονή εφοριακών υπαλλήλων στο ΣΔΟΕ δεν μπορεί να υπερβαίνει την τετραετία (συνεχόμενα ή τμηματικά) και υπό προϋποθέσεις την οκταετία. Από τις διατάξεις του ανωτέρω χρονικού περιορισμού εξαιρούνται μεταξύ άλλων οι προϊστάμενοι τμημάτων.
Ενώ σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας οι τμηματάρχες συνεχίζουν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, καταβάλλοντας όλοι τους κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του υπουργείου Οικονομικών, στο ΣΔΟΕ Κρήτης παράτυπα, παράνομα, και με κομματική κατεύθυνση έγινε αντικατάσταση των άξιων τμηματαρχών της υπηρεσίας χωρίς αυτό να απορρέει από πουθενά και από καμία διαταγή του υπουργού Οικονομικών. Ούτε καν η ποσοτική απόδοσή τους δεν δικαιολογούσε την απομάκρυνσή τους καθώς τα έσοδα που προέρχονται από βεβαίωση του ΣΔΟΕ κατέρρευσαν μετά την ανάληψη της ευθύνης της υπηρεσίας από τον νέο προϊστάμενο και την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της.
Ο σημερινός Προϊστάμενος του ΣΔΟΕ κρίθηκε - και καλώς κρίθηκε Διευθυντής- με απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου επί της προηγούμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και υπηρετούσε ως υποδιευθυντής στην ΔΟΥ Χερσονήσου. Πρόσφατα μετακινήθηκε, χωρίς κρίση υπηρεσιακού συμβουλίου, στο ΣΔΟΕ ως αναπληρωτής Προϊστάμενος ενώ η θέση Προϊσταμένου εκκρεμεί από το Φεβρουάριο του 2010 και ενώ υφίσταται απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών του 2010 με την οποία παύτηκαν όλοι οι διευθυντές μέχρι την κρίση νέων. Μήπως υπάρχει σ’ αυτό κάποια σκοπιμότητα; Με αυτή την μεθοδολογία θα παταχθεί η φοροδιαφυγή;;; Γιατί αφού πρόσφατα κρίθηκαν διευθυντές στις εφορίες δεν κρίθηκαν και διευθυντές -υποδιευθυντές στο ΣΔΟΕ;;;;
Ουδέποτε μέχρι σήμερα τα τελευταία 10 χρόνια δεν διασαλεύτηκε η εργασιακή ειρήνη τόσα παράτυπα, παράλογα και εκδικητικά.
Έμπειροι και καταξιωμένοι υπάλληλοι με ήθος, αξιοπρέπεια, περγαμηνές και πάντως απαραίτητοι στην υπηρεσία στην δύσκολη φάση που περνά η οικονομία της χώρα, αποτέλεσαν αντικείμενο κομματικής και προσωπικής εμπάθειας κυβερνητικών συνδικαλιστών, μετακινούμενοι χωρίς αίτησή τους. Αντ’αυτών ήρθαν οι “Αρεστοί”, αυτοί με τους οποίους θα “ανέβουν” τα έσοδα του δημοσίου, τα οποία εξαιτίας όλων αυτών των λανθασμένων και καθαρά κομματικών επιλογών φυσικό είναι να κατακρημνίζονται!

Ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ μετακινήθηκε από την υπηρεσία μόλις ξεκίνησαν τα υπηρεσιακά συμβούλια και χωρίς καν να κάνει αίτηση ή να ερωτηθεί όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί που “έπρεπε’’ να φύγουν….
Ο πρόεδρος των Εφοριακών Ανατολικής Κρήτης μετακινήθηκε, ούτε καν με μετάθεση αλλά με απόσπαση στην Β΄ ΔΟΥ Ηρακλείου το 2007 – τρία χρόνια – μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Νέα Δημοκρατία, μετά από δύο αιτήσείς του!!
Εννοείται ότι τώρα βρίσκεται στο ΣΔΟΕ και ενώ υπηρετεί σε ΣΔΟΕ και ΥΠΕΔΑ παλαιότερα, παραπάνω από 15 χρόνια δεν μετατίθεται!!! Το πιο αστείο δε, που καταδεικνύει και τι πρόκειται να ακολουθήσει είναι ότι ο πρόεδρος Εφοριακών Ανατολικής Κρήτης όχι μόνο παραμένει στην υπηρεσία αλλά αν είναι δυνατόν….. φέρνει και τη γυναίκα του!!!! Όχι μόνο κομματοκρατία αλλά και οικογενειοκρατία!!!
Κατανοούμε απόλυτα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει απαξιωθεί, αλλά απ’ ότι φαίνεται ορισμένοι έχουν στρατολογηθεί ως κομματικοί τοποτηρητές και όχι ως εκπρόσωποί των εργαζομένων. Όλοι οι υποψήφιοι της ΠΑΣΚΕ στις συνδικαλιστικές εκλογές το 2008 μετακινήθηκαν στο ΣΔΟΕ. Ακόμα και υπάλληλος της κτηματικής υπηρεσίας του δημοσίου(της κατηγορίας Κτηματικός), υποψήφιος βέβαια με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, μετακινήθηκε αρχικά με απόσπαση και πρόσφατα με μετάθεση στο ΣΔΟΕ δίχως καν να υπάρχει η αντίστοιχη οργανική θέση!!!!!
Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και να μείνει χωρίς απάντηση. Όσοι συνετέλεσαν στις ανωτέρω ενέργειες δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο!!! Αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και των εκτάκτων συνθηκών που διέρχεται η χώρα, προτάσσοντας το προσωπικό και κομματικό συμφέρον.
Η μοναδική λογική που υπάρχει στις ενέργειές τους είναι “τα δικά μας παιδιά”. Γιατί πιστεύουν ότι η δημόσια διοίκηση είναι λάφυρο του νικητή των πολιτικών εκλογών.
Σήμερα που για άλλη μια φορά καλούνται να πληρώσουν κυρίως οι μη έχοντες , η λύση είναι μία: να απαντήσει ο Ελληνικός λαός, συγκρίνοντας το βιοτικό του επίπεδο χθες και σήμερα, αλλά και να αναλογισθεί το μέλλον γι’ αυτόν και τα παιδιά του.
                                                                                        
  ΔΑΚΕ Εφοριακών υπαλλήλων Ανατ. Κρήτης.

Σχόλια

  1. ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΙΝ.
    ΜΑΚΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.