Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ΕΔ και τη νέα δομή και διοίκηση των ΕΔ.


Χθές κατατέθηκε  στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ΕΔ και τη νέα δομή και διοίκηση των ΕΔ.
Με Το νομοσχέδιο Οι διοικητικές ρυθμίσεις εναρμονίζονται πλήρως με τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, άρα για έναν Αξιωματικό προερχόμενο από τις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, εξυπηρετείται το σχήμα 35 ετών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, συν 5 ετών που μπορούν να εξαγοραστούν, δηλαδή εξυπηρετείται η απαίτηση για 40 χρόνια συνολικής συντάξιμης.
Τα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας θα κατοχυρώνονται στον βαθμό του συνταγματάρχη, συνυπολογιζόμενης και της εξαγοράσιμης πλασματικής 5ετίας.  Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του χρόνου παραμονής σε κάθε βαθμό. Εάν κάποιο στέλεχος δεν μπορέσει να εξελιχθεί βαθμολογικά, γιατί δεν πληροί σε απόλυτο βαθμό όλα τα προσόντα, θα παραμένει στην ενεργό στρατιωτική υπηρεσία, εκτός οργανικών θέσεων, σε ένα είδος παράλληλης επετηρίδας, όπου να διαμορφώσει αυτά τα προσόντα. Το νομοσχέδιο καθορίζει τα κριτήρια μεταθέσεων, ενώ στο άρθρο 40 περιλαμβάνονται οι γενικές διατάξεις του πειθαρχικού ελέγχου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τέλος, το νομοσχέδιο ενισχύει τη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ έναντι των αρχηγών των τριών Επιτελείων, καθώς καθίσταται αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και εν καιρώ ειρήνης και ασκεί την πλήρη διοίκηση όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μια καινούργια ρύθμιση αφορά στην δημιουργία όπλων και σωμάτων και στην Πολεμική Αεροπορία.
Επίσης ρυθμίζεται πλήρως η αρχαιότητα μεταξύ των αξιωματικών των τριών όπλων και μεταξύ ομοιοβάθμων. 
Διαβάστε το νομοσχέδιο

A_SXEDIO



B_SXEDIO

Σχόλια

  1. Δεσμεύομαι για αυτό:
    Ιεραρχία – Εξέλιξη
    Τροποποίηση του νόμου Ν.3883/2010 «Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών» προκειμένου να καθορισθούν συγκεκριμένοι κανόνες (κριτήρια – μόρια – προϋποθέσεις) προαγωγών, μεταθέσεων και τοποθετήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, στερώντας τη δυνατότητα κομματικών παρεμβάσεων στις επιλογές της Ηγεσίας των Επιτελείων.
    Τροποποίηση των άρθρων 12 και 13α του Ν.3883/2010 που αφορούν στην αρχαιότητα μεταξύ των ομοιοβάθμων αξιωματικών, για τη διασφάλιση της συνοχής και της ιεραρχίας των ΕΔ.
    Αποκατάσταση των αδικιών και εδραίωση της αξιοκρατίας σε όλες τις βαθμίδες, προκειμένου τα στελέχη να αισθάνονται ασφαλή σε ότι αφορά στην επαγγελματική τους εξέλιξη, η οποία στηρίζεται στα ουσιαστικά και τυπικά τους προσόντα, στην προσωπική τους επίδοση και απόδοση, στην ανιδιοτέλειά τους και στην προσήλωσή τους στο καθήκον και στη νομιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.