Περίεργες αλλαγές-τροποποιήσεις, στο νομοσχέδιο "Υπηρεσιακή εξέλιξη και Ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.. "

Στις 1 Σεπ.2010 κατατέθηκε σχέδιο νόμου, όπως γράφουμε και στο άρθρο μαςΤο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ΕΔ και τη νέα δομή και διοίκηση των ΕΔ.
Μάλιστα είχαμε τονίσει τότε :
"Μια καινούργια ρύθμιση αφορά στην δημιουργία όπλων και σωμάτων και στην Πολεμική Αεροπορία.
Επίσης ρυθμίζεται πλήρως η αρχαιότητα μεταξύ των αξιωματικών των τριών όπλων και μεταξύ ομοιοβάθμων."
Στην συνέχεια το νομοσχέδιο όπως φαίνεται και στην Ιστοσελίδα της βουλής, έχει "επεξεργασθεί" και είναι έτοιμο προς ψήφιση.
Αυτό είναι  το ένα τμήμα "το επίμαχο" του σχεδίου νόμου που είχε αρχικά υποβληθεί στην Βουλή για ψήφιση.
Με μια γρήγορη ματιά διαπιστώσαμε ότι, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο, έχουν επέλθει αλλαγές και μάλιστα σημαντικές από το αρχικό σχέδιο του υπουργείου. Η έκθεση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Υπηρεσιακή εξέλιξη και Ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατολογίας και συναφείς διατάξεις" , έχει παρέμβει σε τουλάχιστον δυο (2) παραγράφους.
Πιο συγκεκριμένα έχουν γίνει παρεμβάσεις και τροποποιήσεις τουλάχιστον δυο (2) παραγράφων των 12 και 13 α, που αφορούν στην αρχαιότητα μεταξύ των ομοιοβάθμων αξιωματικών της Π.Α.
Στην ουσία έχουν "εξαφανισθεί" 2 ειδικότητες, των  Μηχανικών και Αεράμυνας !!!
Δείτε το πριν και το μετά:
Παράγραφος 12
                                                   ΠΡΙΝ
  ΜΕΤΑ


Παράγραφος 13α
                                      ΠΡΙΝ 
                                     ΜΕΤΑ

Από τα ανωτέρω, τίθενται τα εξής ερωτήματα:
Ποιος και γιατί τις έκανε τις συγκεκριμένες αλλαγές;
Ποια συμφέροντα ή σκοπιμότητες εξυπηρετούνται;
Γιατί να "διασαλευθεί" ενδεχομένως, η τάξη και πειθαρχία στις ένοπλες δυνάμεις και δη στην ευαίσθητη πολεμική αεροπορία;
Ποιος ο λόγος και η λογική η επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, να αλλάξει ένα σχέδιο νόμου που έχει υποβληθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχει συντονισθεί και με τους Αρχηγούς των γενικών επιτελείων;
Είναι σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, αυτές οι αλλαγές;

Σχόλια

  1. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ
    (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ,ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ,.....ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ,
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Ε.Δ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΗΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΕΛΩΜΕΝΗ ΤΗΝ Π.Α ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ Π.Α. ΝΑ ΤΟ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ.
    ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ 400 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΟΝΤΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ?
    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΚΟΜΗ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΣ!ΤΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ? ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ?
    (ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΑΦΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ (2 F-16) ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANTICOLLITION-PLB (POIOS YPOGRAFEI TIS ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ? ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ? ΤΙ ΔΕΙΚΤΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ Η ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ AΙR FΟRCE (ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ-ΠΟΛΕΜΟΣ) KAI TI DEIKTH ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ?
    ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ!?
    ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ(ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ!)
    ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ.
    ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ .... ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΤΟ ΡΕΤΟΥΣΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Α. ΑΥΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίζεται το καπέλωμα στις υπόλοιπες ειδικότητες της Πολεμικής Αεροπορίας. Λες και οι μηχανικοί της ΠΑ ή οι αεράμυνας δεν προέρχονται από Ανωτάτη Στρατιωτική Σχολή (Σχολή Ικάρων). Αφού δεν θεωρούνται καν μάχιμοι οι μηχανικοί αεροσκαφών ή οπλουργοί που επανεξυπηρετούν και επανεξοπλίζουν υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη ή εξουδετερώνουν πυρομαχικά ή επεμβαίνουν σε διάφορα περιστατικά. Μήπως δεν μετράνε και αυτοί απώλειες ακόμα και σε καιρό ειρήνης;(μάλλον συγκαταλέγονται στους γραφιάδες ή στους αποθηκάριους). Αλήθεια τι μόρια χρειάζεται για να εισαχθεί κάποιος στο τμήμα Μηχανικών της Ικάρων και πόσα στα υπόλοιπα τμήματα ;(κάποιοι ακόμα θυμούνται τη ΣΜΑ). Μήπως θα ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις ή λευκές απεργίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ζηλια θα σε φαει καραβανα καναπεδομάχε της ΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ συνανώνυμε 12:58, είναι άλλο πράγμα η ζήλια και άλλο το περί δικαίου αίσθημα. Σύνελθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΤΗΤΙΚΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι γνωστή η στάση των ιπταμένων με συντεχνιακή ιδιοτέλεια.
    Στο συγκεκριμένο θέμα, όμως, την ιεραρχία, διακρίνω "πονηρό" δάκτυλο τύπου "Διαίρει και βασίλευε"
    Οι ιπτάμενοι με τις πρόσφατες (α)κινητοποιήσεις τους, έστρεψαν την προσοχή στην ιδιαίτερη σημασία της ΠΑ στο κράτος, αλλά συγχρόνως, με την θετική ανταπόκριση της κοινής γνώμης, έδωσε σημείο ομόνοιας και αλληλεγγύης σε όλες τις "ομάδες" στο Όπλο.
    Δεν υπάρχει οικονομικό κόστος της διάταξης. Βάζει φωτιά, όμως, στην ομόνοια, σύμπνοια, αλληλεγγύη μεταξύ των αεροπόρων, κάτι που μπορεί να αναδείξει απροσδόκητα εθνοσωτήριες συμπεριφορές από ένα χώρο που έχει μακράν την περισσότερη εμπιστοσύνη των πολιτών.
    Σκεφτείται λίγο πιο πέρα.
    Με αγάπη
    Ένας απόστρατος ΠΑ Μηχανικός εκ ΣΤΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο έτσι μπορούν οι Ιπτάμενοι να επιβληθούν στις υπόλοιπες ειδικότητες, πολύ δε περισσότερο στους Μηχανικούς της Σχολής Ικάρων. Την ουσιαστική διαφορά ποιότητας Αξιωματικών: νοημοσύνη, γνώσεις, εμπειρία, ικανότητες) την γνωρίζουν όλοι (Ιπτάμενοι και μη, εντός και εκτός ΠΑ, εντός και εκτός Στρατεύματος. Οι γνωστές πρακτικές της ηγεσίας της ΠΑ για το θέμα της Αρχαιότητας... Δεν πάμε μπροστά έτσι όμως, απλά απαξιώνεται το σύστημα δια της κατάλυσης της αξιοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΗΑΧΑΝΙΚΟΣ(ΟΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ),ΣΟΒΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΡΙΘΜΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΔΥΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚ Σ.Ι. Ο ΕΝΑΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
    ΟΤΑΝ Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΜΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΠΓΟΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ?,ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ(ΜΑΙΜΟΥ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ)?ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ? ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ(ΑΣΤΟ ΑΥΤΟ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ
    ,ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ....,ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑ.... ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ.
    ΥΓ ΤΗΝ ΥΠΕΒΑΛΛΑ.. ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!ΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΙΣ Ε.Δ. ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ? ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα σχόλια δημοσιεύοντα με καθυστέρηση ή δεν δημοσιεύονται καθόλου; Still waiting...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μηπως η ηγεσια της συντεχνιας των ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ξεχνα οτι οι μηχανικοι ειναι αυτοι που αποδεσμευουν τα αφη για πτηση ? Μηπως αυτο πρεπει να τους το υπενθυμισουμε εμπρακτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκει στο ΥΕΘΑ μας δουλευουν ή προαπαθουν να κοιμισουν το κοσμο με την αναρτηση
    http://www.mod.mil.gr/images/HomePageRightBanners/sxedio%20nomou_72.pdf
    Ακομα εχουν το νομοσχεδιο πριν τη τροποποιηση του αρθρου 36. Γιατι κρυβουν ακομα τη πραγματικοτητα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να πει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. άπιίστευτοι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ολο θεμα που εχει δημιουργηθει με την ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ τροποποιηση του αρθρου 36 αποτελει ΜΕΓΙΣΤΟ ηθικο ζήτημα για το κοσμο των ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ της ΠΑ, το κατα εξοχην ΤΕΧΝΙΚΟ οπλο των ΕΔ. Με το νομο οι Αξκοι Μηχανικοι αφενος καθιστανταινεωτεροι των ομοιοβαθμων ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ, αλλα και των λοιπων αξκων των αλλαν κλαδων των ΕΔ με αποτελεσμα να δημιουργουνται προβληματα ιεραρχιας τοσο σε κλαδικο όσο και σε διακλαδικο επιπεδο. Επίσης, δεν ειναι δυνατον οι αντιστοιχοι αξκοι του ΠΝ καθως και του ΣΞ να θεωρουνται μαχιμο οπλο ενω οι Μηχανικοι της ΠΑ μια απλη ειδικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με τις τροπολογίες που επιχειρούνται έχουμε παγκόσμιες πρωτοτυπίες made in Greece. Tυχαίο, δε νομίζω! Πρώτα-πρώτα όλοι οι Αξκοί όλων των σοβαρών κρατών από τις αντίστοιχες Σχολές Αξκών (εν προκειμένω τη ΣΙ) ιεραρχούνται στον ίδιο βαθμό με βάση την ημερομηνία κτήσης του βαθμού. Έτσι παρουσιάζεται το παράδοξο φαινόμενο Έλληνες Αξκοί στο ΝΑΤΟ να ιεραρχούνται σύμφωνα με τα παγκοσμίως θεσμοθετημένα, ενώ εν Ελλάδι να ισχύουν εφευρήματα όπως αυτά που επιχειρούνται να ψηφιστούν. Με θύματα ποιούς; Συναδέλφους της ΣΙ π.χ. καταξιωμένους μηχανικούς ΣΜΑ με τίτλους πανεπιστημίων, πολυτεχνείου με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που έχουν υπηρετήσει ως αρχιμηχανικοί σε πολεμικές Μοίρες αεροσκαφών, διοικητές Μοιρών Συντήρησης αεροδρομίων, διευθυντές τεχνικής υποστήριξης, διοικητές εργοστασίων της ΠΑ, επιτελείς κλπ. Γιατί; Ποιοί ωφελούνται; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Τα παραπάνω παράδοξα επιχειρούνταν να διορθωθούν με το υπόψη σχέδιο νόμου. Ακούστηκε ότι έγινε επίκληση δυσλειτουργιών από κάποιους . Φαίνεται ότι μόνο στην Ελλάδα έχουμε δυσλειτουργίες. Αλλιώς δεν εξηγούνται πως οι συνάδελφοι μηχανικοί του Στρατού Ξηράς από ΣΣΕ και του Πολεμικού Ναυτικού από ΣΝΔ θεωρούνται <> και οι αντίστοιχοι της ΠΑ είναι <>, πράγμα που ισχύει εν Ελλάδι μόνο. Το άλλο περί αξιοκρατίας το ξέρετε; ΄Ε, τώρα το εμπεδώσατε. Όποιος μπορεί να ορθώσει αντίλογο με επιχειρήματα καλοδεχούμενος. Η συνέχεια πολύ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι επιχειρηματα περιμνεις, το μονο που θελουν ειναι η ικανοποιηση της ματαιοδοξιας τους οτι ειναι τα αφεντικα της ΠΑ. Αλλα ξεχνουν οτι χωρις μηχανικο δεν υπαρχει και πτηση. Αλλα ΛΑΘΟΣ και αυτο δεν τους νοιαζει ετσι και αλλοιως το πτητικο, απο επσγοι και πανω, το παιρνουν απο τη καρεκλα του γραφειου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρέπει επιτέλους να κινηθούμε νομικά απέναντι σε κάθε "νομοθέτημα" που καταστρατηγεί κάθε έννοια λογικής και συνταγματικών δικαιωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουν κάποιοι; Η περίπτωση με το άρθρο 36 και την κρυφή αλλαγή του στην αρχική κατάσταση του Ν.2439/96 είναι το επιστέγασμα της νοσηρής κατάστασης που επί χρόνια συντηρείται εις βάρος των Μηχανικών της Σχολής Ικάρων (ΣΜΑ). Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία 2 χρόνια που μεθοδεύεται η άθλια αυτή ρύθμιση. Να μας εξηγήσουν οι κατέχοντες την εξουσία (Ιπτάμενοι και Μηχανικοί) πως αιτιολογούν αυτή την διάκριση μεταξύ όλων των αποφοίτων ΑΣΕΙ και των Μηχανικών της Σχολής Ικάρων. Αν οι Μηχανικοί δεν θεωρούνται μάχιμη ειδικότητα ή επιχειρησιακοί ή όπως αλλιώς θέλουν να το ονομάσουν, τότε οι κύριοι κατέχοντες την εξουσία (επαναλαμβάνω: Ιπτάμενοι και "ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ") να σταματήσουν την λειτουργια του Τμήματος Μηχανικών στην Σχολή Ικάρων και να προσλάβουν μέσω ΑΣΕΠ, Διαγωνισμού, κλπ κλπ Μηχανικούς από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ-κλπ. Αλλά αυτό δεν τους συμφέρει γιατί θα χαθεί μία πολύ μεγάλη μάζα ανθρώπων οι οποίοι προσφέρουν ουσιαστικά στη λειτουργία της ΠΑ και φυσικά έχουν γαλουχηθεί στην Σχολή Ικάρων να "ακούνε" και να εκτελούν τις διαταγές των Ανωτέρων τους "άνευ αντιλογίας" ακόμα και όταν αυτοί παρατυπούν, παραβιάοντας Διαταγές και Νόμους ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τελικά η ΣΜΑ δεν πρέπει να ανήκει στα ΑΣΕΙ. Η κατάργησή της είναι η μόνη λύση, για να μην υπάρχουν και αυταπάτες για τους αποφοίτους της και τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις για να φοιτήσουν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ! ΕΦΟΣΟΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΝΤΕ ΤΟ! ΣΥΓΝΩΜΗ!!! ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Μ....ΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ! ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! Ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΠΟΤΕ, ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΜΑΧΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΩΣ ΤΑ 60+! ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΓΗΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΤΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ Κ...Σ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ! ΤΕΝΤΑΔΕΣΣΣΣΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ποιός φταίει γι΄αυτή τη κατάσταση; Ερώτημα κρίσεως: Οι Ιπτάμενοι ή/και η εκάστοτε Ηγεσία των Μηχανικών (Ταξχοι-Πτχοι-κλπ); Δεν θέλει και πολύ μυαλό να απαντήσει κανείς σωστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φαντάζομαι θα περιμένουμε παρατήσεις Ανωτάτων Μηχανικών πλέον... Θα περιμένουμε πολύ καιρό ακόμα νομίζω... Κάποιοι περιμένουν απλά να φθάσουν μέχρι τις κρίσεις του Μαρτίου, γιατί δεν δηλώνουν παραίτηση τώρα; Και αυτοί ξέρουν και εμείς ξέρουμε ποιοί είναι αυτοί... Από παράταση σε παράταση πάτε κύριοι με τις ΠΛΑΚΕΣ στους ώμους...!!! Αναρωτιώμαι πότε θα έρθει η ώρα να βγείτε στην ΣΕΝΤΡΑ από την ΒΑΣΗ των Μηχανικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπάρχουν πολλές και ουσιαστικές παρεμβάσεις της Ηγεσίας των ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ της ΠΑ: Νέο σηματάκι στην Στολή (ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ!), Νέα αρχικά ειδικοτήτων (ΣΟΥΠΕΡ ΧΡΗΣΙΜΟ!), ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΠΑ(ΘΕΣΗ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΤΑΨΥΞΗ!),κλπ. Ευχαριστούμε πολύ τους Στρατηγούς των Μηχανικών για αυτές τις προσφορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητοι πτεραρχοι μηχανικοι και ειδικα οι στο ΓΕΑ "κοιμωμενοι", αν δεν μπορειτε να παρετε στη πλατη σας την ειδικοτητα και να βγειτε μπροστα για το μειζον ηθικο θεμα που εχει προκυψει με τη κοροιδια που εκαναν στο κοσμο των μηχανικων, ενας δρομος σας μενει ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΜΕΣΑ. Διαφορετικα ειστε και εσεις συνεργατες αυτων που χλευασαν και απαξιωσαν για ακομα μια φορα τους ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ της ΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η έλλειψη αρχών και αξιών είναι σπορ Ανωτάτων. Οπότε μην περιμένετε να δείτε Ανωτάτους να θίγονται! Ότι και να γράψετε, όσο και να έχετε δίκιο πάνω από Νόμους και Διαταγές είναι οι άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Που είναι ο Ε.Σ.Μ.Α.; Μηδενική αντίδραση φέτος! Προφανώς είναι μαζί με τους απόστρατους Στρατηγούς (οι οποίοι τόσα χρόνια πέτυχαν αυτό το κατάντημα της ΣΜΑ) και τους εν ενεργεία (άξιους συνεχιστές της κατρακύλας); Κλείστε το μαγαζάκι ή κάντε το Σύλλογο Αποστράτων Στρατηγούληδων! Όσοι είναι ακόμα υγιείς στο πνεύμα να γράψουν τον Ε.Σ.Μ.Α. εκεί που του αξίζει! Καιρός να ξεκινήσει κάτι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγωγές για τα Πτητικά της Καρέκλας πότε θα ξεκινήσουν; Γιατί τους χαριζόμαστε; Είναι δικά τους τα λεφτά ή τα κάνουμε χορηγία χωρίς να ρωτηθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Na fygoun na pane ston dia...o !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανωνυμε των 9 και 46 μπες στο site του ΕΣΜΑ http://www.esma.gr/ για να ενημερωθεις. Ελπιζω να συμμετασχεις και εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς: "19 Σεπτεμβρίου 2010 10:25 π.μ. " Είναι πολύ αργά για δάκρυα για τον ΕΣΜΑ. Στις 25 Σεπ θα είναι Νόμος του Κράτους πλέον, οπότε τι θα συζητηθεί στη συνέλευση; Ποιές θα είναι οι ενέργειες για την επόμενη αλλαγή του Νόμου μετά από 15 χρόνια (1996-2010-...); Τα αντανακλαστικά του Συλλόγου είναι ανύπαρκτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ωραίο τρόπο ειδοποίηση βρήκε ο ΕΣΜΑ (στο site μόνο, ούτε μέσω email, ούτε τηλεφωνικώς):

    "Έκτακτη Γενική Συνέλευση
    Κατόπιν αιτημάτων της πλειοψηφίας των μελών του συλλόγου, συγκαλείται το Σάββατο 25-Σεπ-2010 στις 10:00 έκτακτη Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του 251 ΓΝΑ με σκοπό να συζητηθεί το θέμα του Νόμου περί Ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων."

    Απλά για να βγούν να πουν ότι μας ενημέρωσαν και ότι έκαναν ενέργειες.... Αυτά είναι τα χάλια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προτείνω καθολική συμμετοχή στην Έκτακτη Συνέλευση! Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ενεργοποιηθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συμφωνω με τον προλαλησαντα. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΝΑ. Απορια η τεχνικη μας Ηγεσια θα προσελθει, η θα κρυφτει για μια ακομα φορα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συνάδελφοι της Σχολής Ικάρων
    Σας γνωρίζω απλά ότι οι Μηχανικοί (ΜΧ) του Στρατού Ξηράς, αντίστοιχοι ΣΑΕ της Σχολής Ικάρων είναι ΟΠΛΟ, το ίδιο και οι Διαβιβάσεων (ΔΒ) αντίστοιχοι ΤΗ της Σχολής Ικάρων καθώς και Αξιωματικοί του Πυροβολικού (ΠΒ) των Αντιαεροπορικών Μονάδων αντίστοιχοι Ελεγκτές Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων.

    Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υφίσταται στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμα για ορισμένους πέραν της νομοθετικής εξουσίας(ταυτισμένης εν πολλοίς με την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ) και η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ δηλαδή τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το ζητουμενο ειναι ενα ΙΣΟΤΗΤΑ και ΙΣΟΝΟΜΙΑ στη ΠΑ και να σταματησει επιτελους η ελιτιστικη συμπεριφορα μιας συγκεκριμενης ειδικοτητας που θελει τα ΠΑΝΤΑ και να το "παιζει" ως η αρχουσα ταξη. Η ΠΑ δεν ανηκει σε 1500 εκλεκτους αλλα σε όλα της τα στελεχη που καθημερινα πασχιζουν και προσπαθουν για να την εχουν ΨΗΛΑ στη συνειδηση τόσο το προσωπικου της οσο και του ελληνικου λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Να μαζευτούμε στο ΓΝΑ για την έκτακτη συνέλευση, αλλά και για να βγεί κάτι και να δοθεί ένα μήνυμα προς όλους. Ως πότε θα υποθηκεύεται το μέλλον των νέων Μηχανικώ της ΣΜΑ; Από το '80 έως σήμερα τα πράγματα πάνε προς τα πισω στον χώρο των Μηχανικών και για την θέση τους στον οργανισμό της ΠΑ. Πτυχία, σταδιοδρομία, ιεραρχία, αξιοποίηση, εκπαίδευση, θέσεις διοίκησης, κλπ κλπ δεν προχώρησε τίποτα. Οι προτάσεις γίνονται, αναχαιτίζονται, απαξιώνονται, πέφτουν στο κενό και μαζί όλοι οι Μηχανικοί και η ΠΑ μαζί.
    Το Σάββατο είναι καθήκον των παλιών και των νέων να βρεθούν στη συνέλευση για να ειπωθούν και να ακουστούν αυτά που λέμε εν κρυπτώ, αλλά και για να δούμε τι μπορεί να γίνει στην πράξη από εδώ και πέρα. Άλλοι κάνουν ΛΕΥΚΕΣ/ΜΑΥΡΕΣ/ΚΙΤΡΙΝΕΣ απεργίες (ΙΠΤ) και άλλοι κάθονται και 'σφάζονται' μεταξύ τους ή απλά αδιαφορούν (ΜΗΧ). Η Ισχύς εν τη ενώσει, αυτό το κατάλαβαν έγκαιρα οι άσπονδοι φίλοι μας ιπτάμενοι. Εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν ξέρω αν έφτασε το προηγούμενο μήνυμά μου για αυτό το ξαναστέλνω:

    Η τροποποίηση του άρθρου 36 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η πράξη αυτή έπληξε την εμπιστοσύνη του προσωπικού προς την ηγεσία του (κύρια στρατιωτική συμπαρασύρροντας δυστυχώς και την πολιτική και η πράξη θα δείξει και για την τεχνική) συνεπώς πλήτει και την πειθαρχία με ολέθριες συνέπειες για την εκτέλεση της αποστολής. Η συγκέντρωση στο ΓΝΑ δεν είναι κακή αλλά και απομακρυσμένη χρονικά είναι και μεγάλο μέρος του προσωπικού δεν θα μπορέσει να προσέλθει λόγω απόστασης. Σχετικά με τα δικαστήρια είναι μια λύση αν φυσικά θέλουμε το πρόβλημα να συνεχίζει μέχρι οι σημερινοί Ανθσγοι συνταξιοδοτηθούν. Έπονται εξελίξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Οι περίφημοι ΣΜΑΤΖΗΔΕΣ, πως θα ζήσουν Κύριοι (?) μέσα σ αυτή την αηδιαστική Πολεμική Αεροπορία που φτιάχνετε? Τα παιδιά για όλες τις δουλειές, τα φιλότιμα, τα εργατικά, τα παιδιά του 19 και του 20 γιατί τα παραμυθιάζετε ρε λαμόγια? Γιατί τους δουλεύετε?
    Μήπως νομίζετε ότι αν σταματήσουν να δουλεύουν δε θα σας επηρεάσει? ΝΑΙ, ΣΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ απευθύνομαι! Όράματα και μάχες στο Αιγαίο δε γίνονται με 1000 ευρώ μάγκες!! Για να φοράτε το Lacoste, να οδηγείτε την BMW, και να μοστράρετε το καινούριο δερμάτινο μπουφάν χορηγία της ανόητης Π.Α, λες και πιλοτάρετε Spitfire με American Optical γυαλί και χωρίς καλύπτρα,ρουφάτε τον υπόλοιπο τεχνικό και μη κοσμάκη, και μαζίτην αξιοπρέπεια του και της οικογένειας που έχει ή θέλει να αποκτήσει αλλά πώς ρεεεεε, λαμόγια?? ΠΩΣ?? Γιατί μας βάζατε να φωνάζουμε στη σχολή Ίκαρος 1ης, 2ας κλπ??? Μήπως από τότε νιώθατε οίκτο? Για αυτά που είχατε αποφασίσει και για αυτά που θα αποφασίζατε στο μέλλον??? Τι σε πειράζει Ιπτάμενε να είσαι νεότερος από κάποιον που μπήκε στη Σχολή σου δέκα χρόνια νωρίτερα όταν εσύ πήγαινες σχολείο ακόμη??? Κι αν σε πειράζει τόσο πολύ γιατί δε δείχνεις την ίδια ευαισθησία στους όμοιούς σου που από καρέκλας μασάνε τζάμπα πτητικά ευρώπουλα??? Μήπως γιατί το όνειρο σου είναι να γίνεις κι εσύ ένας από αυτούς???Αναρωτιέμαι...
    Κι εσείς ηγεσία των Μηχανικών, τι κάνετε?? Καμία ευθιξία, κανένας εκνευρισμός? Άβουλα όντα, μένετε με το στόμα ανοιχτό έτσι απλώς για να μασήσετε τα τελευταία ψίχουλα που θας σας ρίξουν από το μπαγιάτικο ψωμί τους? Δε ντρέπεστε ρεεεε?? Κανείς δεν είναι άντρας από εσάς?? Πτέραρχοι της υπόκλισης και του YES SIR γουστάρετε να είστε?? Πόσο αστείοι πόσο γελοίοι νιώθαμε όταν τραγουδούσαμε τον αεροπόρο στη Σχολή?? Όλα απάτη! Καλοστημένη! Μπράβο σας! Μην απορήσετε για την αλλαγή στάσης!! Μη σας φανεί παράξενο οι ΣΜΑΤΖΗΔΕΣ τα καλά και ήσυχα παιδάκια, της σφαλιάρας, της λογικής τα κάνω όλα και συμφέρω, ότι δε θα αντιδράσουν! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΑΓΚΕΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ! ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΣΕΙΣ. Δε ζητήσαμε να είμαστε όμοιοί σας. Πάρτε όσα θέλετε. ΟΧΙ όμως από αυτά που προορίζονται για μας.. Χαρίστε εσείς οι ανώτεροι στην ψυχή και οι γεμα΄τοι πατριωτικό φρόνημα και τιμή, αξιόπρέπεια στον ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ. Ντρεπόμαστε να πούμε τι επάγγελμα κάνουμε ρεεεε! Το καταλαβαίνετε! Συνέλθετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τα σχόλια πόση ώρα παίρνει να δημοσιευτούν? Ακόμα στο περίμενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 21 Σεπτεμβρίου 2010 11:37 π.μ.

    Εχω τη γνώμη οτι το παραπάνω κείμενο εκφράζει με το καλύτερο τρόπο τις σκέψεις και τις ανησυχίες Ο Λ Ω Ν ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ!!!!
    Μπράβο στο συνάδελφο πάνω απ'ολα που διέθετε την διαύγεια για να αποτυπώσει τοσο παραστατικά τους προβληματισμούς μας!!!!
    Αυτοι είμαστε κυριοι!!!! Και απευθύνομαι στην Ηγεσίας της Αεροπορίας μας!!!!
    Το παρόν κείμενο δεν ειναι σκεψη ενός μόνου ατόμου, ενός ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ που έχετε τοποθετήσει πίσω απο ένα γραφείο!!!
    Αυτο ΚΥΡΙΟΙ.....ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.....ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το εγκλημα κατα των ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ της ΠΑ ολοκληρωθηκε εχθες 20/9 με την ψηφιση του Ν/Σ στο συνολο του. Συγχαρητηρια στην Ηγεσια της συντεχνιας των Ιπταμενων και ειδικα στον ΚΛΟΚΟΖΑ, τον διακοματικο αρχηγο. Συγχαρητηρια στον Βενιζελο που στηριζει τις συντεχνιες στις ΕΔ. Συγχαρητηρια και στους ανωτατους Μηχανικους για την αντιδραση τους. Ολοι το Σαββατο στο ΓΝΑ, να δειξουμε τη δυναμη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΙΞΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΓΕΙ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΟΡΑΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΗΝ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ
    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_6183.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τελικά δόθηκε το ερέθισμα να ακουστούν όλα όσα σκεφτόμασταν και σιγομουρμουρίζαμε τόσα χρόνια.
    Ελπίζω να μη μείνει το θέμα σε μία απλή γκρίνια και να μην εκτονωθεί το αίσθημα αδικίας που πνίγει όλο το προσωπικό της ΠΑ(πλην Ιπταμένων), σε φωνές στο διαδίκτυο. Ίσως είναι μια ευκαιρία κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο για το προσωπικό αλλά τελικά και για το έργο της ΠΑ.
    Γιατί όλα αυτά διχάζουν τον κόσμο. Δε γίνεται να κάθεσαι με τον άλλον στο ίδιο γραφείο (τονίζω ότι δε μιλάμε για τους ανθρώπους που πετάνε στις μοίρες και παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα καθημερινά και αποκομμένοι από τις οικογένειές τους), να είναι νεότερός σου στη σχολή, να δουλεύεις περισσότερο και αποδοτικότερα από αυτόν και παρόλα αυτά να παίρνεις τα μισά λεφτά και τελικά να είσαι και νεότερος βάσει νόμου. Νομοτελειακά θα κατεβάσεις ταχύτητα, γιατί το φιλότιμο έχει κάποια όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Επιτελους και μια επωνυμη αντιδραση, εστω και χλιαρη
    http://armyalert.blogspot.com/2010/09/blog-post_5710.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΑΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ UBER ALLES ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Με την Συνέλευση του ΕΣΜΑ τι νέα υπάρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. EIMAI ENAS YPOSMHNAGOS MHXANIKOS KAI ME ESTEILAN STA PLAISIA TOY EPAGGELMATIKOY PROSANATOLISMOY NA MILISO SE MAUHTES LYKEIOY.
    MHPVS PREPEI NA TOYS MILISO STON PLIUINTIKO SKEPTOMENOS OTI META APO MERIKA XRONIA UA EINAI ARXAIOTEROI APO EMENA ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Προς ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟ: Σαφώς στον πληθυντικό. Ο Νόμος για να ξαναλλάξει θα περάσουν αρκετά χρόνια ακόμα. Βέβαια και να αλλάξει κανείς δεν εγγυάται ότι θα αλλάξει η διάταξη αυτή, όπως και συνέβη.
    Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν οι Μηχανικοί της Σχολής Ικάρων και πολύ απλά να μην εκτελούν άνευ αντιλογίας την κάθε π...α που τους λένε οι Ανώτεροι τους. Οι Νόμοι και οι Διαταγές υπάρχουν για τηρούνται. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ! Ο καθένας να κάνει αυτό που πρέπει και τότε θα σφίξουν λίγο τα ακροφύσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μια ειναι η λυση, οτι εκαναν και οι "μαχητες του αιγαιου" και κερδισαν το αφορολογητο, παραβιαζοντας την αρχη της κυβερνησης "ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εφαρμογή των Διαταγών και των Νόμων! Για να δούμε πως θα γίνει η δουλειά των Ιπταμένων και των 'μεγάλων' Μηχανικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Σαφώς και πρέπει να σφίξουν τα ακροφύσια για να φοβηθούν κάποιοι.
    Όπως μας έλεγαν και στην Σχολή: "Τι θές; Να σε φοβούνται ή να σε λυπούνται;"
    Η επανάσταση του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. OI MEGALOI MHXANIKOI EMFANISTHKAN STO GNA TO SABBATO ? TI EIPAN ? XEREI KANEIS ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Εχθες σου εγινε μια παρακληση για επαναφορα του θεματος στην επικαιροτητα, αλλα δεν μας ακουσες και φυσικα δεν αναρτησες το σχολιο μας. Δεν πειραζει. Τουλαχιστον αναρτησε το Ν.3883/2010 να τον δουμε ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. οτι και να λεμε κανενας μας δεν θα κανει το παραμικρο... γιαυτο και δε θα παμε ψηλα!!! ας γυρισουμε λοιπον στο γραφειακι μας το πρωι και να χαμογελαμε αμηχανα μπροστα στους καλοφαγαδες, κοιλαραδες κρατικοδιαιτες δντες με το πουλι!!
    Πάντα θα αναριωτεμαι ποσο χρονο σπαταλώ για να εξηγησω στο σμχο (ι) διευθυντακο μου τα ευκόλως εννοουμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕ : ΤΙ ΕΙΧΑΤΕ, ΤΙ ΧΑΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ρωτήστε τις 2 "κεφαλές" των μηχανικών του ΓΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ποιες 'κεφαλές' ? Αυτοι δρέπουν τα μεγαλεια του βαθμου τους και οι υπολοιποι ΄ΜΑΥΡΟΙ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Απο Δευτερα ασκηση, οι ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ χρειάζονται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Επιτελους, σταματηστε τις ευγενειες και το κρυφτουλι με τα υπονοουμενα. ΠΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.
    Ποιος εκανε τη δήλωση και ποιοι ειναι οι 2 κεφαλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. http://www.haf.gr/el/structure/aas.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Μιλάς για τον Νο.1 ΜΗΧ ή την σκιώδη ΗΓΕΣΙΑ των ΜΗΧ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μήπως είδε κανείς στη Συνέλευση του ΕΣΜΑ τον προτεργάτη των ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ με τις καινοτομίες που εισήγαγε (σηματάκια διαστημοπλάνου,κλπ); Τον γνωστό Ryan Giggs για όσους δεν γνωρίζουν... Ονόματα στην φόρα κύριοι...! Και για τα "Φρέσκα" Generalia μας...! Τις C.O.W. "ΚΕΦΑΛΕΣ" των ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ όπως έγραψε κάποιος πιο πάνω... Έμαθα ότι ετοιμάζουν μεταθέσεις για τους αντιφρονούντες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τι εννοεί ο "ποιητής"? : "Μήπως αντί για δικαστική διεκδίκηση εναντίον του νέου Νόμου (της συγκεκριμένης διάταξης περί αρχαιότητας) θα πρέπει να γίνει κάτι εναντίον της "ηγεσίας" των Μηχανικών; Διαχρονικά η ιστορία έχει αποδείξει ότι αυτοί που φταίνε περισσότερο στην υποβάθμιση των Μηχανικών είναι οι ίδιοι οι Μηχανικοί, δια της εκάστοτε "Ηγεσίας" τους. Κάτι φυσικά που συμβαίνει και τώρα "ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ" ! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τρομερό!!!Φτάσαμε και σε αυτό το σημείο; Μεταθέσεις!??! Που βρισκόμαστε στην Ελλάδα του '50;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Γιατί οι "Στρατηγοί" μας δεν αναφέρουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ τις απόψεις τους; Δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος και ορθός τρόπος να εκφρασθούν για το θέμα αυτό και γενικότερα για τα ζητήματα που απασχολούν τους Μηχανικούς; Προφανώς δεν συμφωνούν, γι' αυτό μένουν μόνο σε προφορικά αιτήματα ή συζητήσεις κεκλεισμένων των θυρών με την Ηγεσία της Π.Α. "Η κουτάλα είναι μεγάλη" όπως ανέφερε κάποιος ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ στη Συνέλευση του ΕΣΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Το θεμα ειναι, αν φυσικα ισχυουν τα περι μεταθεσεων, ποιοι τις ετοιμαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Συναδελφοι, κανενας νομος, οποιασδηποτε μειοψηφικης συντεχνιας, δεν μπορει να επιβαλλει το αυτονοητο. Ειναι στο χερι μας πλεον, περαν της οποιασδηποτε εσωστρεφιας, να αποδειξουμε το αυτονοητο και να επανελθει η ηρεμια στη ΠΑ. Σε αυτο θελουμε και τη συμπαρασταση των νοημόνων ιπταμενων συναδελφων που μαζι μας μοχθουν στην καθημερινοητα και στο εδαφος και στον αερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ποια ηγεσια Μηχανικων. Αυτοι χρωστανε ... και δεν μιλανε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Όταν "χρωστάς" πρέπει να γίνεσαι γελοίος; Προφανώς κάποιοι δεν ανησυχούν γι' αυτό. Το άσχημο είναι ότι αυτοί λαμβάνουν αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον πολλών. Το ζήτημα είναι αν οι πολλοί, με μέλλον στον οργανισμό, μπορούν να το αποδεχθούν αυτό ή θα πρέπει να δημιουργήσουν τις συνθήκες να αλλάξει κάτι. Όταν κάτι έχει αποτύχει, όπως ένας θεσμός, πρόσωπα, κλπ, τότε είναι καιρός να βγεί στην επιφάνεια η αλήθεια και να προχωρήσουμε σε κάτι άλλο. Είναι το ελάχιστο που μπορεί κάποιος να κάνει για να βγει από έναν "φαύλο κύκλο". Το σύστημα (κοινώς αυτοί που το αποτελούν, δηλ. τα πρόσωπα) πρέπει να ταρακουνηθούν και να βγούν από την θέση τους, δηλ. την "κακή λειτουργία" ή κοινώς την αδράνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΥΠΟΘΕΣΗ: Ηγεσία Μηχανικών = Αρχαιότεροι Μηχανικοί

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αρχαιότερος Μηχανικός = Αυτός που λαμβάνει αποφάσεις για τους Μηχανικούς

    ΕΡΩΤΗΜΑ: Όταν παρακάπτεται ο Αρχαιότερος Μηχανικός (με την Στρατιωτική έννοια) τι έχουμε; Πως και με τι κριτήρια ορίζεται ο τίτλος του "Αρχαιότερου Μηχανικού" σε ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ (ΚΥΡΙΩΣ) -στρατιωτικό (ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ) ΣΥΣΤΗΜΑ;

    Απλά και λογικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μην περιμενετε τιποτα απο τους "αρχαιοτερους". Αυτοι οτι είχαν να προσφερουν το προσεφεραν και τωρα κοιτουν ΜΟΝΟ τον ευατούλη τους. Το ερωτημα ειναι εμείς οι 'νεωτεροι", τι κανουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Παρτε το χαμπαρι, το θεμα εκλεισε.
    PILOTS UBER ALLES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Της νύχτας τη δουλειά τη βλέπει η μέρα και γελά! Καθώς η τροποποίηση έγινε νύχτα κανείς δεν πρόσεξε ότι λόγω της παραγράφου 4. του άρθρου 91 η επίμαχη υποπαράγραφος 13.α. που καθιστά τους Ιπτάμενους αρχαιότερους όλων ισχύει από 1-1-2012 και όχι από 1-1-2011. Συνεπώς για όλο το 2011 οι Ιπτάμενοι θα είναι νεώτεροι από κάθε ομοιόβαθμό τους που πήρε το βαθμό νωρίτερα. Για τραγική ειρωνεία ΜΟΝΟ για αυτούς δεν θα ισχύει η πρόβλεψη της υποπαραγράφου 14. του άρθρου 36, συνεπώς δεν θα καθίστανται αυτοδίκαια αρχαιότεροι από τους συναδέλφους μας προερχόμενους εξ’ υπαξιωματικών κάτι που θα ισχύει για όλους τους άλλος Αξκους προερχόμενους εκ ΑΣΕΙ. Φυσικά η παράγραφος 4. του άρθρου 91 είχε ενταχθεί στο νόμο αναφερόμενη στο άρθρο 36 πριν την τροποποίησή του …. Αλλά τώρα είναι αργά… Εκτιμώ ότι πάμε για νέα τροποποίηση του νόμου πριν το Δεκέμβριο… άρα έχουμε συνέχεια… ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Απολυτα σωστό. Προσοχη μην εχουμε τροπολογια σε νυχτερινη ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Το ξυπνιο πουλι απο τη μυτη πιάνεται.Συναδελφοι διαδωστε το για να αποφυγουμε τιποτα νεες παρεμβασεις των "γνωστων - αγνωστων" μαχιμων και τυχον τροπολογιες τυπου Εμινιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Το παιχνίδι είναι χαμένο εδώ και καιρό. Δεν φταίει κανένας ιπτάμενος αλλά οι ίδιοι οι μηχανικοί. Αν δεν το καταλάβουμε δεν θα γίνει τίποτα. Αλλά τα ατομικά συμφέροντα και επιδιώξεις των μηχανικών υπερισχύουν του κοινού στόχου. Δε νομίζω λοιπόν ότι θα αλλάξει κάτι τελικά, όπως άλλωστε έχει αποδείξει η ιστορία όλα αυτά τα χρόνια. Το μόνο που μπορεί κάποιος να κάνει είναι είτε να φύγει από το στράτευμα ή να πάει με το ρεύμα. Αλλαγές δεν γίνονται για κοινό καλό. Για να πούμε τα πράγματα απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Το παιχνιδι δεν ειναι χαμενο, απλα ειναι στημενο. Ειναι στημενο απο την ολιγαρχια των 'εκλεκτων' με την ανοχη και συναινεση των 'αυλοκολακων'. Και κατι ακομα, εχετε δει ποτε κανενα βολεμενο να θελει να ταραξει τα νερα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Το ατομικό συμφέρον υπερισχύει μπροστά στο κοινό συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Όταν σταματήσουν οι 'μεγάλοι' μηχανικοί να αντιμετωπίζουν την αεροπορία ως 'τσιφλίκι' τους και τον κόσμο ως 'ζώα' στη δούλεψη τους ελάτε να συζητήσουμε. Όταν βλέπουμε σε συνελεύσεις εσμα,κλπ να εμφανίζονται πρώην 'στρατηγοί' και να υπερασπίζονται με 'θέρμη' τα συμφέροντά μας τι μπορεί να περιμένει κάποιος; Όλοι αυτοί που μίλησαν τώρα (κατόπιν εορτής) για 'δοτή' εξουσία, δίκαιο, κλπ κλπ τι περιμένουν από τους μικρότερους μηχανικούς να τους χειροκροτήσουν ή να τους αποδοκιμάσουν με τον χειρότερο τρόπο; Ποιός του έχει ανάγκη (τους πρώην 'στρατηγούς); Προφανώς κάποιοι με οφέλη άλλου είδους, αλλά για τους περισσότερους από εμάς που δεν μετέχουν στην ΄πίτα' (ότι είδους και αν είναι αυτή) οι κύριοι αυτοί, και αυτό που πρεσβεύον κυρίως, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απόβλητοι (αν θέλουμε να θεωρούμαστε 'υγιείς'). Ο σεβασμός απέναντι στους κυρίους αυτούς, αλλά και σε αυτούς που σε λίγο καιρό θα είναι στο ίδιο club (των πρώην 'στρατηγών'), είναι κάτι που δεν επιβάλλεται αλλά κερδίζεται. Δυστυχώς όμως έχουν καταφέρει να τους 'σεβόμαστε' για τις 'πλάκες' στους ώμους τους και μόνο (τις περισσότερες φορές). Το ότι κάποιοι (δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία) από αυτούς θεωρούν ουτοπικές ιδέες και γραφικότητες την δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και τον επαγγελματισμό τότε είμαστε καταδικασμένοι όλοι ('μικροί' - 'μεγάλοι'). Και όχι μόνο 'κλαδικά' ως μηχανικοί αλλά ως επαγγελματίες αξιωματικοί της ΠΑ και του έθνους κατ' επέκταση. Αν δεν περάσει το μήνυμα από 'κάτω' προς τα 'πάνω' (στους μηχανικούς) τότε απλά βάλτε το χρονόμετρο στην αντίστροφη μέτρηση των 35-40 ετών (υπηρεσίας) και απλά περιμένετε την λήξη του χωρίς να ελπίζετε σε τίποτα καλύτερο ή δικαιότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ανωνυμε 10:42 αυτα που λες για τους στρατηγους εχουν ειπωθει, αλλα μην ξεχνας οτι αυτοι αποτελουν μια ελαχιστη μειοψηφια στο συνολο των εν ενεργεια μηχανικων. Η μαζα ειναι οι μικροι (σε βαθμο αλλα οχι σε καρδια) αξιωματικοι και αυτοι μονο μπορουν να αντιδρασουν και να κανουν την μεγαλη τομη στη ΠΑ εμπευσμενοι απο το ΑΜΕΣ ΔΕ Γ΄ΕΣΣΟΜΕΘΑ ΠΟΛΛΩ ΚΑΡΡΟΝΕΣ με το οποιο ολοι μας (μικροι και μεγαλοι) γαλουγηθηκαμε στη Σχολη Ικαρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Αυτούς τους κυρίους ('στρατηγούς') να τους θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα μαζευτείτε να τους αποχαιρετήσετε και να τους δώσετε το δώρο αποστρατείας τους. Αυτό που τους πειράζει είναι να τους αγνοήσετε! Καμμία συμμετοχή σε τραπέζια και εκδηλώσεις αποστρατείας 'στρατηγών'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑ. ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΑΣΚΟΠΗ ΕΩΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Αγαπητέ "Ανωνυμε 08 Οκτ 2010, 7:39μμ" Ο "πυρήνας του προβλήματος" είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ οι Ανώτατοι αφού αυτοί αποτελούν το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. Οι μικροί (Σμχοι και κάτω) ακολουθούν τις εντολές τους (άτυπες και παράτυπες) για να γίνεται η δουλειά τους, με κάποια μικρά ή μεγαλύτερα κοκκαλάκια (μεταθέσεις, εξωτερικά, κλπ κλπ). Μία είναι η λύση για να αλλάξει αυτό ΣΦΟΔΡΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ των 'Ηγητόρων' και των 'παρατρεχάμενών' τους (τους οποίους γνωρίζουμε όλοι, αρκεί να δούμε την ΙΔΑΝΙΚΗ πορεία που έχουν διαγράψει στην ΠΑ!). Αν δεν ξεκινήσουμε από εκεί δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, απλά θα μας παραμυθιάζουν με τίποτα 'χρωματιστές πετρούλες' κατά την γνωστή πρακτική τους! Η έλλειψη ΟΡΑΜΑΤΟΣ είναι ΟΥΣΙΩΔΗΣ αφού χωρίς αυτό φτάσαμε εκεί που είματε σήμερα, ένα βήμα πριν την ΠΛΗΡΗ απαξίωση των μηχανικών. Είναι ή δεν είναι ξεκάθαρο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ είναι οι "στρατηγούληδες" μας που αποφασίζουν για τις τύχες και το μέλλον μας! Τι είδαμε από αυτούς τόσα χρόνια;
    Ανώνυμε 7.39 δεν μας τα λες καλά! Ή είσαι και εσύ ένας από αυτούς ή ανήκεις στον σαθρό κύκλο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Η πρόταση με τα "τραπέζια αποστρατείας" είναι σε θετική κατεύθυνση, για να πάψει επιτέλους αυτή η υποκρισία! Το καλύτερο "δώρο" θα είναι η απαξίωση αυτού του ανόητου "θεσμού", ιδιαίτερα για εγνωσμένης "αξίας" και "ήθους" Τζένεραλς! Στηρίζω ΘΕΡΜΑ την πρωτοβουλία για την απαξίωση των "farewell parties"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Μία απλή πρόταση για υιοθέτηση: "Καμμία συμμετοχή σε τραπέζια και εκδηλώσεις αποστρατείας 'στρατηγών'". Καλό και εύκολο, εξάλλου κανείς δεν μπορεί να μας πει και τίποτα αν σταματήσουμε να πηγαίνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ΑΝΩΝΥΜΕ 8.24 Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΜΗΧ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΗΣΥΧΟΥΣ ΣΤΙΣ 'ΔΑΦΝΕΣ' ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ 'ΜΙΚΡΟΙ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Μα φταινε οι ανωτατοι, μας φταιει το συστημα, μας φταιβε οι ιπταμενοι, μας φταιει ο εσμα και τωρα μας φταινε και τα τραπεζια. Συναδελφοι σοβαρευτείτε και αφηστε την 'φταιξιολογια' και ας πεσει στο τραπεζι μια ιδεα για το πως μπορουμε να αντιδρασουμε και η αντιδραση μας να "παίξει", οπως επεξε η 'λευκη απεργια', γιατι οπως ειδατε η "συνδικαλιστικού' τύπου στγκεντρωση πέρασε στα αζητητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ας ξεκινήσουμε να αρθρογραφούμε τότε. Παντού (έντυπο, ηλεκτρονικό τύπο, βιβλία, κλπ) αναφέροντας τα όλα. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμά μας αυτό. Μη θίγοντας φυσικά εθνικά απόρρητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Η κριτική προς τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ειναι απαραίτητη! Υπάρχει κάποιος που φοβάται να το κάνει; Προφανώς πολλοί, αλλά αν δεν ξεκινήσουμε από εκεί δεν θα γίνει τίποτα. Αν δεν καταλάβουν ότι πρέπει να φύγουν τρέχοντας και όσο πιο μακρυά γίνεται από τον οργανισμό της ΠΑ (το οποίο δεν είναι το σπίτι τους, εκτός αν αυτό είναι μπ...) τότε μην περιμένετε ΚΑΜΜΙΑ αλλαγή στο σκηνικό (βλέπε θέατρο σκιών=καραγκιόζης). Όποιος φοβάται απλά περιμένει να ΄πεθάνει΄...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Η κριτικη παντα ειναι καλή και απαραιτητη αν προηγηθεί όμως αυτοκριτικη. Όσον αφορα το θεμα παραιτησεων των μεγαλων, οσοι βρέθηκαν στη συγκεντρωση του ΕΣΜΑ ας πουν τι έγινε όταν επεσε η πρόταση για παραίτηση μεχρι και του βαθμού του Σμχου. Τελος, προτείνω την δυσφορία μας να την γνωρίσουμε και επίσημα στην Ηγεσια με e-mail στο site της ΠΑ (http://www.haf.gr/el/contact.asp). Οσοι τολμούν ας το κανουν, όσοι οχι ας συνεχίσουν να το παίζουν ΑΝΩΝΥΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ανώνυμε 9 Οκτ 10.26 τι αυτοκριτική να κάνουν οι Ανθυποσμηναγοί-Υποσμηναγοί-Σμηναγοί-Επισμηναγοί; Η μόνη αυτοκρτική που μπορούν να κάνουν είναι για το μέγα λάθος που έκαναν όταν μπήκαν στη Σχολή, όταν είδαν τι παίζεται στη Σχολή και όταν τα πρώτα 2-3 χρόνια είδαν τι παίζεται στην ΠΑ και δεν έφυγαν! Αυτά περί αυτοκριτικής να τα πεις στα 'μεγάλα ψάρια', συμπεριλαμβανομένου των Αντισμηνάρχων-Σμηνάρχων (όχι όλων, αλλά πολλών) οι οποίοι κοιτάνε την δουλίτσα τους και πως θα βολευτούνε. Αφήστε τις συμβουλές για τον εαυατό σας και για τα παιδιά σας. Η βάση των απογοητευμένων Μηχανικών σας νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να αγνοήσει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο αυτά που λέτε κύριοι του καταστημένου και της βαθειάς ύπνωσης! Αν δεν φωνάξουμε στους """"ΜΕΓΑΛΟΥΣ"""" αυτά που λέμε χαμηλόφωνα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Η αλλαγή ξεκινάει από πολύ απλά πράγματα και γενικεύεται σε κάθε έκφανση της υπηρεσιακής μας ζωής ως "μηχανικοί" της ΠΑ (σε εισαγωγικά γιατί δεν ξέρουμε καλά καλά τι είδους μηχανικοί ή τεχνικοί είμαστε, χάρις στους ΜΕΓΑΛΟΥΣ πάλι!). Δεν μας φταίνε οι Ιπτάμενοι, τα χάλια των εκάστοτε ΜΕΓΑΛΩΝ!!! μηχανικών είναι αυτά που μας έφεραν και μας φέρνουν συνεχώς πίσω από όλους και πίσω από τις εξελίξεις... Που είναι το πληροφοριακό σύστημα για τον έλεγχο της συντήρησης, που είναι το σύστημα ποιοτικού ελέγχου που αρμόζει σε μία πολεμική αεροπορία, που είναι οι εξειδικεύσεις και η τεχνική εκπαίδευση, που είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα υπογραφής ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ της ΠΑ, που είναι το επίπεδο σπουδών στην περιώνυμη ΣΜΑ (εργαστήρια; ΑΝΕΚΔΟΤΟ), που είναι οι θέσεις ευθύνης και Διοίκησης (ΔΑΥ,κλπ κλπ κλπ), που είναι η ουσιαστική αναδιάρθρωση της συντήρησης και υποστήριξης (Εργοστάσια σε αποσύνθεση, κλπ κλπ), που είναι ο κανονισμός πολιτικής αξιοποίησης και το περίφημο (διαβόητο για τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ) career path των μηχανικών, που είναι τα μεταπτυχιακά που κόψατε πέρυσι, που είναι οι τοποθετήσεις εξωτερικού (συγνώμη που δεν φοράμε πουλάδα για να μπορούμε να καλύψουμε θέσεις ΑΚΑΜ,κλπ), που είναι η αξιοποίηση των μεταπτυχιακών ("έχεις μεταπτυχιακό; Πήγαινε Αρχιμηχανικός!"), που είναι τα στατιστικά και υπολογιστικά εργαλεία ώστε να λαμβάνουμε αποφάσεις ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ για τα ανταλλακτικά,κλπ (συγνώμη αυτό δεν βολεύει και ΠΑΛΙ τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ), που είναι η ισχύς της υπογραφής των μηχανικών (πχ ο ΔΥΠ αντικαθίσταται άνετα από έναν Εφοδιαστή όταν αυτός δεν είναι εκεί), που είναι το περίφημο ΚΕΤΑ και η Έρευνα&Ανάπτυξη στην ΠΑ (ΑΓΟΡΑΖΩ άρα είμαι αρεστός και καλός, γιατί να αναπτύξω; Μ... είμαι; Μήπως φταίνε και γι΄ αυτό οι "μικροί";), ..... Η ΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ, αρκεί κανείς να δει γύρω του τι γινεται!
    Η αυτοκριτική σε αυτούς που καταχράζονται την εξουσία, σε όποια βαθμίδα και βαθμό βρίσκονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Αγαπητέ ΆΡΙΣΤΕ γιατί δεν δημοσιεύονται όλα τα σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ΑΡΙΣΤΕ υπάρχουν σχόλια που στάλθηκαν σήμερα το πρωί και είναι αδημοσίευτα... Ανάρτησέ τα σε παρακαλώ. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ανώνυμε 9 Οκτωβρίου 2010 11:40 π.μ. : Η Αλήθεια πονάει! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. QUIZ: O "arxigos twn mixanikwn" giati kai se poion edine anafora diarkws mesw mobile phone kata tin diarkeia tis syneleysis tou E.Sma?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Δειτε στο http://www.haf.gr/el/news.asp?id=4577 το φωτογραφικο υλικο της ορκομωσιας των νεων ικαρων. Βλεπετε πουθενα κανέναν μηχανικό ? Μονο πουλάδες. Και μια απορία ολοι ορκιστηκαν ικαροι γιατί μολις βγουν απο τη σχολη οι μη ιπταμενοι θα γινουν δεύτερης κατηγορίας αξκοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Συναδελφε των 4.08 μπορεις να το κανεις πιο συγκεκριμενο (ποιος και που εδινε αναφορα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. QUIZ no 2 : Σε ποια χώρα του κόσμου εργαζόμενος του Δημοσίου Τομεα λαμβανει καθε 6 μηνες επίδομα χωρις να προσφερει την αντιστοιχη υπηρεσία που προβλεπεται απο το επιδομα. Συγχρόνως αυτο το εξαμηνο προσμετραται ως διπλα συνταξιμο και οταν συνταξιοδοτηθει παίρνει και αντιστοιχο αυξημενο μερισμα. Και το τελευταιο στοιχειο, σε αυτη τη χωρα υπαρχει οικονομικη κριση και η κυβερνηση της κοβει μισθους και συνταξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αυτο που πρεπει να γινει κατανοητο ειναι οτι το προβλημα και οι αντιδρασεις που υπαρχουν ΔΕΝ ειναι το θεμα της αρχαιότητας, αλλα η μεθοδευση της τροποποιησης του αρθρου 36 που αποτελεσε τη σταγονα που ξεχειλισε το ποταμι. Αυτο που βγαινει ως συμπερασμα απο τα σχολια που εχουν γραφτει ειναι ΠΙΚΡΑ και ΟΡΓΗ. ΠΙΚΡΑ για αυτα που συμβαινουν τοσα χρονια και ΟΡΓΗ για αυτούς που τα προωθουν και τα υποθαλπτουν. Αλλα αυτο που ξερω πολυ καλα και που το ξερουμε ολοι μας ειναι οτι δεν θα κανουμε τιποτα εναντιον αυτου που αγαπαμε, οπως εκαναν καποιοι αλλοι μισθοφοροι, γιατι η ΠΑ ειναι ιδεα και ΟΧΙ οι ολιγοι ματαιοδοξοι συναδελφοι. Για το λογο αυτο συναδελφοι με τη δουλεια σας δειξτε τι αξιζουμε και να ειστε σιγουροι οτι η καταξιωση μας θα ερθει συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. megali orgi... tosi poly poy mas pire o ypnos... ta idia kai ta idia... kanenas den thelei na balei to xeri tou sthn fwtia, oute mikros oute mesaios oute megalos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Από τον ΕΣΜΑ τι νέα υπάρχουν; Όποιος γνωρίζει ας ενημερώσει. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί τώρα είναι σιγά-σιγά να ξεχαστεί το θέμα (και τα υπόλοιπα ζητήματα) και να επανέλθει η τάξη και η ηρεμία. Νομίζω τελικά ότι το 2μηνο περιθώριο ήταν καλό trick των "μεγάλων"... Ο νοών νοείτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Από τον ΕΣΜΑ τι νέα υπάρχουν; Όποιος γνωρίζει ας ενημερώσει. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί τώρα είναι σιγά-σιγά να ξεχαστεί το θέμα (και τα υπόλοιπα ζητήματα) και να επανέλθει η τάξη και η ηρεμία. Νομίζω τελικά ότι το 2μηνο περιθώριο ήταν καλό trick των "μεγάλων"... Ο νοών νοείτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. ο καθένας για την πάρτη του... ΑΦήστε τις ανοησίες. Δεν λειτουργεί τίποτα στην P.A., ούτε πρόκειται. ρεαλισμός και καλύτερα να διοχετεύσει κανείς το δυναμικό του σε άλλα πράγματα εκτός P.A. Κάνουμε την δουλειά μας ήσυχα και με απόλυτη ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και το απόγευμα κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί,κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ουδεν απο ΕΣΜΑ, μαλλον συνδρομες ηθελαν.
    Ουδεν απο τους "μεγαλους", να ξεχαστει ηθελαν.
    Μονο ενημερωση απο τη .... Β4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Γιατι η "ενημερωση" για τον περιβοητο νομο γίνεται απο τη Β4 ? Τι μηνυμα θελουν να περαστεί ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Τελικά το όφελος από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι επιτέλους βγήκε στην επιφάνεια το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα!

    Το νομοσχέδιο είναι το μικρότερο σε όλη την υπόθεση αλλά δυστυχώς αναδεικνύει την νοοτροπία του οργανισμού ΠΑ και την λειτουργία της πολιτείας.

    Καταλυτικοί παράγοντες που ώθησαν κάποιους να προβληματιστούν, ενώ δεν το είχαν κάνει νωρίτερα, είναι η ¨λευκή¨ απεργία, η οικονομική κρίση, το ασφαλιστικό και η ψήφιση του νομοσχεδίου. Οι μικροί χωρίς να είναι και περισσότερο ενημερωμένοι σε αυτά τα θέματα έχουν αντιληφθεί καλύτερα το πρόβλημα.

    Το οποίο πρόβλημα είναι: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!
    Ένα περιβάλλον μάλλον κατώτερο των αξιών και των προσδοκιών του καθενός.

    Επιγραμματικά οι παράγοντες (απλά και λαϊκά):

    1. Σχολή: Βασικά ποιος είναι ο ρόλος της; Τι παράγει; Μηχανικούς μόνο στο όνομα; Αξιωματικούς δύο ταχυτήτων;

    2. Ρόλος ιπταμένων στην ΠΑ: Το μεγαλύτερο ποσοστό παραμένει μετά το πέρασμα από τις Πολεμικές Μοίρες για ένα και μόνο λόγο “το εσαεί πτητικό”! Ανάληψη καθηκόντων χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα και κριτήρια, καθότι ένα ιπτάμενος γνωρίζει τα πάντα (άμα πετάξεις ένα αεροπλάνο έχεις παντογνωσία)!!!!! Συνέπεια του τελευταίου σταδίου του αγώνα για μία θέση στο ΑΑΣ: όσοι δεν έχουν αξία προσπαθούν με τον κομματισμό να καλύψουν τα ελαττώματα τους.

    3. Δομή ΠΑ: Το σύστημα με τα τυράκια και το “διαίρει και βασίλευε” με τους υπαξιωματικούς έχει λειτουργήσει άψογα τόσα χρόνια. Το μαγαζάκι ανήκει εξ’ ολοκλήρου στους ιπταμένους και αυτή κινούν τα νήματα. Άλλωστε η επιλογή των αρχαιότερων μηχανικών δεν γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια αλλά με κριτήρια πειθήνιας. Φυσικά και οι υπόλοιπες ειδικότητες έχουν προβλήματα.

    4. Μηχανικοί: Φυσικά και υπάρχει ευθύνη! Η κύρια αντίληψη που κυριαρχεί είναι η προσδοκία ότι πάντα κάποιος άλλος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα. Δικηγόρος για το νομοσχέδιο (ένα κατεξοχήν υπηρεσιακό θέμα!), ο ΕΣΜΑ, ο διπλανός!

    Η ανάληψη ευθυνών είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Ανωνυμε 8.48 εχεις δικιο αλλα το προβλημα παροτι βγηκε στην επιφανεια γινεται προσπαθεια να καλυφθει και απο οτι φαινεται καλυφθηκε με την συμβολη και των 'μεγαλων' μηχανικων. Και τη συγκαλιψη εγινε μετατρεποντας το όλο προβλημα σε προβλημα συντεχνιας και συγκρουσης με την επικρατουσα συντεχνια στη ΠΑ. Οσο για αναληψη ευθυνων, απο ποιόν ή ποιους ? και οσον αφορα την αξιοπρεπεια, ποιος την εχασε για να την βρουν αυτοί που υπονοείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Για χαρά σε όλους,
    Η οργή και η απογοήτευση είναι δεδομένη... δεν είναι τυχαίο ότι συντηρείται ακόμα αυτή η συζήτηση. Συμφωνώ δεν περέπει να ξεθωριάσει. Ας μην ξεχνάμε ότι όπου πήγε η Β4 δέχθηκε από χαλαρές έως έντονες αποδοκιμασίες για τη "μεθόδευση". Αυτό θα ήταν αδιανόητο πριν λίγα χρόνια. Να κατηγορείται ευθέως η ηγεσία της ΠΑ και ο Δντης Β4 σαν μεθοδευτές από Επγους - Ασμχους - Σμχους ενώπιον ακροατηρίου. Αυτοί που με μια απόφασή τους (και μάλιστα χωρίς να απαιτείται αιτιολόγηση) μπορούν σε στέλνουν όπου και όποτε θέλουν. Κι αυτό έγινε παντού . Που δίχνει ότι δημιουργείται πνεύμα ομάδας, ομάδας που είναι έτοιμη να συγκρουσθεί. Φυσικά η αντίδραση πρέπει να συνεχιστεί και -κατ' εμέ- να κλιμακωθεί. Δεν είναι μόνο ο ΕΣΜΑ και οι "στρατηγοί" οι φορείς που μπορούνε να προωθήσουν τις αλλαγές. ΜΙΛΗΣΤΕ για αυτό που θέλετε. ΖΗΤΗΣΤΕ από τους προϊσταμένους σας (ενοώ του Μηχανικούς)να προωθηθεί η θέση σας στους παραπάνω. Δείξτε μέχρι που θέλετε να φτάσετε... Σίγουρα κάτι θα γίνει... κάτι βράζει άλωστε... ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. O ΕΣΜΑ αμφιβαλλω αν μπορεί, οσο για τους 'στρατηγους' ειμαι σιγουρος οτι και δεν θελουν και δεν μπορουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. O Κος ΑΓΕΑ παει στη Σύνοδο Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών του ΝΑΤΟ/NATO Air Chiefs Conference
    (http://www.haf.gr/el/news.asp?id=4587). Καλο θα ηταν να ρωτησει και να μαθει τι ισχυει με τις αρχαιοτητες στα συμμαχικα και ανεπτυγμενα κρατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Φαινεται η προωθηση του Αγοραστου (με στημενη δημοσκοπηση) ειναι σημαντικοτερη για σενα απο το θεμα των Μηχανικων της ΠΑ. Και μην μας πεις κατι διαφορετικο, καθως το θεμα το κατεβασες απο την αρχικη σελιδα, παροτι ακομα γραφονται σχολια.
    Καληνυχτα λοιπον ... Κε Αριστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Φίλε ανώνυμε 15 Οκτωβρίου 2010 6:22 μ.μ
    Tα συμπεράσματα είναι δικά σου αυθαίρετα και στην κρίση όλων.
    Στημένο δεν υπάρχει αφού ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
    Αλλά δεν μπήκες στον κόπο να δεις-δοκιμάσεις, φίλτατε.
    Όσο για το θέμα ΕΙΝΑΙ στην 1η σελίδα, αλλά ούτε και αυτό το είδες.
    Γιατί δεν σε ενδιαφέρει.
    Αλλού είναι τα στημένα όχι ΕΔΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Και κάτι άλλο Καληνύχτα και στο ΠΑΣΟΚ του μνημονίου και των Περίεργων αλλαγών-τροποποιήσεων, στο νομοσχέδιο "Υπηρεσιακή εξέλιξη και Ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Για να μάθουν όλοι γιατί η αεροπορία δεν έχει ένα υποτυπώδες πληροφοριακό σύστημα....

    http://armyalert.blogspot.com/2010/10/12.html

    ΣΜΑΤΖΗΔΕΣ συνεχίστε να αντικαθιστάτε τους Η/Υ για να γίνουν τα αφεντικά αρχηγοί, υπαρχηγοί και στο τέλος θαμώνες των αεροδικείων!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Αριστε, το θεμα των μηχανικων ειναι εκτος κομματικης αντιπαραθεσης και οποιοδηποτε σχολιο που προσπαθει να βαλει το "μικροβιο" της πολιτικης στη προσπαθεια των μηχανικων για αποκατασταση της αδικιας ειναι απαραδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Δεν έβαλα εγώ κανένα πολιτικό θέμα..
    Απάντησα στον ανώνυμο φίλο 15 Οκτωβρίου 2010 6:22 μ.μ.
    Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορούμε να διαγράψουμε απο τη μνήμη μας, τι έγινε, πως έγινε και από ποιους έγινε.
    Όλοι και όλα αγαπητέ φίλε έχουν ΟΝΟΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Τι έγινε, πως έγινε και από ποιους έγινε ειναι πλεον γνωστο. Το ερωτημα ειναι τι θα γινει απο εδω και περα. Οι δυνατοτηες ειναι οι πιο κατω :
    1. Αποδοχη της καταστασης και συνεχιζουμε οπως και πριν (τι είχαμε, τι χασμε)
    2. Νομικη διεκδικηση οπως αποφασιστηκε στη συνελευση του ΕΣΜΑ (εξωθεν επιβαλλομενη αποκατασταση), υστερα απο καμμια δεκαρια χρονια.
    3. Δυναμικη διεκδικηση των δικαιωματων μας μεσα στη ΠΑ, οπως διδαξαν οι ιπταμενοι με τη λευκη απεργια.
    4. Παραιτηση ολων των στρατηγων και σμηναρχων.
    5. Δημοσιοποιηση του θεματος μεσω ΜΜΕ και ασκηση πιεσης στη πολιτικη Ηγεσια.
    Μηπως αυτες οι δνατοτητες πρεπει να αποτελεσουν αντικειμενο δημοσκοπησης για να ξερουμε τελικα τι θα κανουμε ?
    Αριστε, προτιθεσαι να βοηθησεις προς την κατευθυνση αυτη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Συμφωνω με τον 11.44 για τη δημοσκοπιση με αφαιρεση ομως του 4 καθως κανεις δεν δικαιουται να αναγκασει καποιον σε κατι που δεν πιστευει. Αριστο αν θες βοηθεια στη διαθεση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Γκαλοπ ? Γιατι οχι. Να δουμε τελικα πως θα κινηθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Θεωρώ δεδομένο εδω και χρόνια ότι όποιος μηχανικός μένει πάνω από ταξίαρχος είναι τελικά για τα ΜΠΑΖΑ ή πάει για τη ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΖΑ. Για να είμαι δίκαιος, το ίδιο ισχύει βέβαια και σε μεγάλο βαθμό στους Ιπταμένους. Συνεπως είναι δύσκολο να περιμένουμε κάποια αντίδραση από αυτούς. Εκτιμώ όμως ότι από ταξίαρχο και κάτω υπάρχουν ακόμη πολλοί που μπορούν να προσφέρουν στον σκοπό, είτε με την παραίτησή τους ή ακολουθώντας απλώς τα προβλεπόμενα από τα θεσμικά κείμενα και τις διαταγές.

    Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τα όπλα σου!

    1. "Λευκή" απεργία. Ο κ. Υπουργός φυσικά ξέρει καλά το θέμα και το έχει σχολιάσει σωστά αλλά δυστυχώς δεν ενήργησε σωστά. Υπέκυψε στις πιέσεις των 1.500, αλλά δεν ξέρει ότι υπάρχουν 20.000 που κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουν. Είναι αρμόδιος για την τήρηση του Συντάγματος και όχι για τον σχολιασμό του. ΕΔΕ που έγινε για τα μάτια του κόσμου και τιμωρεί με μεταθέσεις θύματα που δεν έχουν πολιτικούς σπόνσορες δεν λεει τίποτα. Το θέμα είναι καθαρά του κ. Υπουργού και ενδιαφέρει όλο το προσωπικό της ΠΑ και όχι μόνο τους ιπτάμενους.


    2. Πτητικό επίδομα. Η πηγή όλων των δεινών της ΠΑ. Άμεση αποκατάσταση του θέματος για να έρθουν οι αντισμήναρχοι και σμήναρχοι (Ι) κοντά στις καταστάσεις που βιώνει το υπόλοιπο προσωπικό. Τέλος στα ψέματα, για να μπορεί να κοιτάει ο ένας τον άλλο.


    Κείμενο με υπογραφή 100 200 300 400 έχει ισχύ. Άμα περιέχει και αλήθειες (πικρές δυστυχώς για ορισμένους) είναι όπλο. Οι δικηγόροι είναι για τις αδερφές.

    Επίλυση όλων σημαντικών θεμάτων εδώ και τώρα. Η ΠΑ ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι σε κάποιες κλίκες.

    Η ΠΑ έχει ανάγκη αυτή την περίοδο από την συνοχή και την άμεση δημιουργία επαγγελματικού περιβάλλοντος. Αλλιώς θα μείνουν μόνο οι εγκλωβισμένοι και οι ιπτάμενοι....

    ΟΧΙ στις συντεχνίες.
    ΟΧΙ στα λαμόγια και στους τυχάρπαστους στυλοβάτες του κομματισμού.

    Φυσικά όσοι έχουν σκύψει στον αφέντη θα έχουν την ευκαιρία τους να επανορθώσουν. Αλλά θα είναι η τελευταία.......

    Θα είμαστε εκεί περισσότεροι και αποφασισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Οι μεγαλοι μηχανικοι στο ΓΝΑ ειπαν οτι δεν ηξεραν τιποτα για την μεθοδευση αλλαγης του νομοσχεδιου, αιφνιδιαστηκαν και υποσχεθηκαν να παλαιψουν. Τωρα που η τροπολογια ειναι αναποφευκτη λογω των λαθων της "νυκτας" ειναι ετοιμοι να πιεσουν με το υστατο οπλο τους να αποκατασταθει η δικαιοσυνη και η νομιμοτητα; ή τους εχει πεισει το ΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΤΙ ΧΑΣΑΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Ο έμπειρος Αξιωματικός (για να μην πώ παλιός) από τον νέο (και νεαρό), διακρίνεται από μια σημαντική διαφορά. Ο νέος είναι οραματιστής και κατά βάση αισιόδοξος και συνεχίζει να τραβά το σταυρό του, ελπίζοντας μόνον ότι στο μέλλον θα επικρατήσει η λογική και δικαιοσύνη και ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει (από κάποιους ή από μόνα τους εν πάσει περιπτώση). Ο έμπειρος (πάνω από 20 έτη στην υπηρεσία - όπως εγώ) από την άλλη, έχει περάσει αυτό το στάδιο και έχει γίνει ρεαλιστής (αυτό δεν(αρν) σημαίνει παρτάκιας - ο παρτάκιας πάντα παρτάκιας ήταν και θα είναι).

    Έτσι λοιπόν η δική μου αληθεια είναι ότι οι Ιπτάμενοι βλέπουν και πιστέυουν ότι η ΠΑ τους ανήκει και ότι κανείς άλλος δεν έχει μερίδιο στις μετοχές αυτής της επιχείρησης. Αυτο κύριοι, δεν αλλάζει και πιστέυω ότι δεν θα αλλάξει. Αφού καταφέρανε και περάσανε τον εκβιασμό τους με το πτητικό...εκβιάζοντας καταστάσεις, σημαίνει ότι είναι σε θέση να παίζουν τα χαρτιά που θέλουν. Για να γίνουν οι όποιες αλλαγές που θα τους επηρεάσουν (και η ιεραρχία όπως και άλλα τους επηρεάζουν), θα πρέπει να ταπωθούν άνωθεν, συνθηκη εδικής συγκυρίας (μη ορατής επί του παρόντος).

    Προτείνω λοιπόν, εδώ και τώρα στην καθημερινότητα μας, να επιδείξουμε την στυγνή και μόνον, επαγγελματική μας σχέση με αυτόυς και το σύτστημα. Τίποτα παραπάνω; με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια, ή "ευγενή τσαμπουκά" όπως συνιθίζει να λέει και ένας σεβαστός συνάδελφος, μεγαλύτερός μου. Και με το θάρρος της γνώμης μας να τολμάμε, ακόμα και ο Ανθυποσμηναγός (Αν σε βάλουν Συυσυτιάρχη να κάνεις αναφορά και να μην πας. Δεν προβλεπεται. Ειναι κατάχρηση. Είναι σκάνδαλο. Τιμή σου θα είναι να φάς και 5 μέρες κράτηση - Θα ήταν τιμή μου να είχα και εγώ μια τέτοια ποινή στο Φάκελλό μου, μια τιμητική ποινή για θέματα αρχών). Φαίνεται όμως δύσκολο (όχι ακατόρθωτο) γιατί από τη Σχολή μας έχουν μάθει κάπως αλλιώς (Τυχαίο? ..Δε Νομίζω).

    Όμως πρακτικά είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε άμεσα (Σήμερα κι όλας). Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αλλά ούτε και να χάσουμε τίποτα Κύριοι.

    Οι νομικές διεκδικησεις δε, αν δεν ευοδοθούν οφείλουν να συνεχιστούν με άλλα μέσα (ενυπόγραφη επιστολή από όλους, αρθρα στις εφημερίδες κτλ). Για όλα αυτά όμως ελπιζω και είμαι σίγουρος θα έλεγα ότι θα τα συντονίσει ο Σύλλογός μας.

    Όσον αφορά τέλος στις παραιτήσεις των αρχαίων Μηχανικών - της Ιεραρχίας μας, πιστέυω ότι κάποιοι εξ'αυτών έχασαν τη χρυσή ευκαιρία της ζωής τους. Ήτοι, παρά τη μετριότητά τους, γιατί όλπο γνωριζόμαστε στην ΠΑ, έχασαν την ευκαιρία να γίνουν είδωλα αποφασιστικότητας και τόλμης για όλους εμάς και να προωθήσουν το πρόβλημα με τη σχετική φασαρία/θόρυβο στα μέσα επικοινωνίας, έντυπα και μη. Ναί λοιπόν! πιστεύω ότι κάποιοι έπρεπε να παραιτηθούν μετά το νομοσχέδιο, σειριακά μάλιστα. Αντίστοιχο θέμα έγινε στο ΠΝ προ αρκετών ετών και πέτυχε φυσικά.

    Ως υστερόγραφο και κλείνω, θέλω να σας πω ότι από αυτά που διαβάζω στο Blog (και είναι αυτό επικίνδυνο για τους μικρούς) σίγουρα υπάρχουν και μη Μηχανικοί (καταλάβατε...).So pls Watch-out τι διαβάζετε!

    Σας ευχαριστώ!
    Ένας ανώτερος μηχανικός
    Nick Name: Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Τι γινεται ρε Αριστο εκτος του οτι δεν δημοσιευεις ολα τα σχολια, τωρα τα ανεβοκατεβαζεις ? Μπορεις να δωσεις μια εξηγηση, εκτος και υπαρχουν και συνενοησεις κατω απο το τραπεζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Φίλε ανώνυμε 17 Οκτωβρίου 2010 6:03 μ.μ.
    Απλά, μου ζήτησε κάποιος να του σβήσω το σχόλιο του και την απάντηση μου για για τη μη δημοσιέυση σχολίων, γιατί είχε κάνει λάθος και δεν είχε δει το σχόλιο του δημοσιευμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Αγαπητέ Doctor μόνο τεχνοκρατικές λύσεις γίνονται πλέον αποδεκτές.
    Τα νταηλήκια και οι μαγκιές ανήκουν σε άλλες εποχές, σε μια άλλη Ελλάδα.
    Αν κάποιος θεωρεί ότι αξίζει ένα καλύτερο επαγγελματικό περιβάλλον το απαιτεί, το διεκδικεί και το επιβάλει.
    Και οι μικροί ιπτάμενοι θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα. Το βλέπουν και αυτοί.
    Το πρόβλημα είναι οι μεγάλοι (ιπτάμενοι και μηχανικοί). Αυτοί έχουν χάσει το τρένο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
    Η ΠΑ ανήκει στους Έλληνες και έχει συγκεκριμένη αποστολή. Έχει ανάγκη όλες τις ειδικότητες και ιδιαίτερα τα άξια στελέχη.


    Το πτητικό επίδομα στα ανεπτυγμένα κράτη έχει αλλάξει ονομασία και σκοπό "Special duty pay is a particularly important component of compensation of military aviators and has an interesting historical development".

    Συγκεκριμένα στην USAF ονομάζεται πλέον Aviation Career Incentive Pay (ACIP) καθότι "pilots are finding better opportunities in other occupations, especially in employment with the civilian airlines".

    Φυσικά δεν προκύπτει από απεργίες και εκμετάλλευση ατυχημάτων, αλλά από τεχνoκρατικές μελέτες με τεχνοοικονομικά κριτήρια. Άλλωστε και με την παλιομοδίτικη έννοια της επικινδυνότητας ως επαγγελματικός κίνδυνος, οφείλεται να υπολογίζεται έστω και με το απλό γινόμενο Επικινδυνότητα = Σοβαρότητα (κίνδυνος) Χ Συχνότητα (πιθανότητα). Άλλωστε και στο ΣΑΠΕ διδάσκονται αυτά αλλά ισχύουν μόνο για τους λοιπούς!!!!!!!!!

    Ερέθισμα για μελέτη: "While from the beginning of military aviation this special flight pay was justified as compensation for hazardous duty, this justification changed at the beginning of the Cold War ."

    Επειδή και τελικά μετά από δεκαετίες λήγει και ο δικός μας ψυχρός πόλεμος δεν πρέπει να δούμε και αυτό: "Numerous criticisms have been made about the military retirement system and several recommended changes have been offered."

    Θα δεχτούμε αλλαγές (ασφαλιστικό και περί ιεραρχίας) από αυτούς που λένε ψέματα και μόνο ψέματα (πολιτικούς και στρατιωτικούς)? Θα μας ενημερώνουν άσχετοι????
    Τεχνοκρατικές λύσεις σε όλα τα θέματα και με τεκμηρίωση. Κατάλληλος κόσμος δόξα το θεό υπάρχει αρκεί να μην ασχολείται με νομοσχέδια, τροποποιήσεις με μεθοδεύσεις τριτοκοσμικών κρατών και παπαρολογίες.

    Άλλωστε κάποτε η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει τι ξοδεύει, πως το ξοδεύει και γιατί το ξοδεύει.
    Το ίδιο και η ΠΑ!!!!!!!!

    Είμαστε εδώ, απλά δώστε μας την ευκαιρία!!!!!!

    ΥΓ: Όποιος δεν πιστεύει ότι πρόκειται να αλλάξει κάτι, το καλύτερο που έχει να κάνει για τον εαυτό του είναι να φύγει. Άλλωστε η απάθεια και η υποταγή αποτελεί εμπόδιο στους υπόλοιπους.

    ΟΧΙ στις συντεχνίες.
    ΟΧΙ στα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Doctor θέλω απάντηση σε αυτά και όχι γιατί με στέλνεται για Συσσιτιάρχη!!!!

    Η απάντηση είναι προφανής: επειδή ο ένας (ιπτάμενος) είναι μάγκας και θέλει να κάνει την δουλειά του και ο άλλος (μηχανικός) είναι κότα και δεν μιλάει.

    Τι κοινό έχουν και οι δύο??? Είναι άχρηστοι και επικίνδυνοι!!! Τόσα χρόνια δεν έχουν λύσει απλά προβλήματα. Ο πρώτος τρώει με χρυσά κουτάλια και ο άλλος ψίχουλα. Για μένα και οι δύο είναι άθλιοι......

    Αυτό είναι ρεαλισμός!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Αγπητέ ανώνυμε 17 Okt 6:25.
    Δεν στερείται κανείς μελετών. Ούτε αν κάποιος θέλει να τις βρεί δεν τις βρίσκει. Δε θέλεις και δεν προσπαθείς να καταλάβεις ότι υπάρχει ένα background, ένα staus quo προνομιούχων εντός της ΠΑ που θέλει να μοιράζει παντα τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Προτείνω να επικεντρωθείς στο θέμα του blog, γιατί αλλιώς γενικεύοντας κινδυνέυεις να χαρακτηριστείς ότι σκεδάζεις τη συζήτηση (λαικά πετάς τη μπάλλα στην εξέδρα).

    Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα θέμα αδικίας σε μερίδα προσωπικού της ΠΑ (τους Μηχανικούς της ΣΜΑ). Η αδικία δεν έχει να κάνει με την έλλειψη μελετών κτλ. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό ή δεν είναι μηχανικός (άρα ας μη μιλάει) ή απλά και λυπάμαι, δεν θέλει να το καταλάβει (γιατι άραγε?).

    Τέλος, μη παραξηγείς ηθελημένα αυτά που γράφω. Μιλάω 100% ρεαλιστικά (ξαναδιάβασε προσεκτικά σε παρακαλώ - μη λες μόνο τι πρέπει και τι θα έπρεπε - αυτά είναι long story. Το Δια Ταύτα έχει σημασία).

    Σε χαιρετώ και χαρηκά για τη συνομιλία.
    Doctor

    Αγαπητέ ανώνυμε 17 Οκτ 2010, 6:56
    Τι πάει να πεί είναι μάγκας? Αυτό είναι το πρόβλημα μας, αν το έχεις καταλάβει. Αυτές οι μαγκιές εννοώ/ Όχι ο άλλος. Ο άλλος είναι καλός και εκτελεί διαταγές. Ψίχουλα του δίνουν, ψίχουλα παίρνει. Τι να κάνει??? Ανταρσία???

    Μέχρις εδώ συμφωνούμε. Πολύ σωστά ενετόπισες το πρόβλημα γιατι φάινεται ότι δεν είσαι και του χώρου, Well Done! αλλά δε μπορείς να λες ότι φταίνει και οι δύο? Στερείτε λογικής. Σκέψου το λίγο! Μη βάζεις όλους στο ίδιο καλάθι. Αυτό έκαναν και κάποιοι άλλοι και υποφέρει ο κόσμος.

    Σε χαιρετώ και χαρηκά για τη συνομιλία.
    Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Απάντηση στο Doctor

    Τελικά το όφελος από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι επιτέλους βγήκε στην επιφάνεια το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα!

    Το νομοσχέδιο είναι το μικρότερο σε όλη την υπόθεση αλλά δυστυχώς αναδεικνύει την νοοτροπία του οργανισμού ΠΑ και την λειτουργία της πολιτείας.

    Καταλυτικοί παράγοντες που ώθησαν κάποιους να προβληματιστούν, ενώ δεν το είχαν κάνει νωρίτερα, είναι η ¨λευκή¨ απεργία, η οικονομική κρίση, το ασφαλιστικό και η ψήφιση του νομοσχεδίου. Οι μικροί χωρίς να είναι και περισσότερο ενημερωμένοι σε αυτά τα θέματα έχουν αντιληφθεί καλύτερα το πρόβλημα.

    Το οποίο πρόβλημα είναι: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!
    Ένα περιβάλλον μάλλον κατώτερο των αξιών και των προσδοκιών του καθενός.

    Επιγραμματικά οι παράγοντες (απλά και λαϊκά):

    1. Σχολή: Βασικά ποιος είναι ο ρόλος της; Τι παράγει; Μηχανικούς μόνο στο όνομα; Αξιωματικούς δύο ταχυτήτων;

    2. Ρόλος ιπταμένων στην ΠΑ: Το μεγαλύτερο ποσοστό παραμένει μετά το πέρασμα από τις Πολεμικές Μοίρες για ένα και μόνο λόγο “το εσαεί πτητικό”! Ανάληψη καθηκόντων χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα και κριτήρια, καθότι ένα ιπτάμενος γνωρίζει τα πάντα (άμα πετάξεις ένα αεροπλάνο έχεις παντογνωσία)!!!!! Συνέπεια του τελευταίου σταδίου του αγώνα για μία θέση στο ΑΑΣ: όσοι δεν έχουν αξία προσπαθούν με τον κομματισμό να καλύψουν τα ελαττώματα τους.

    3. Δομή ΠΑ: Το σύστημα με τα τυράκια και το “διαίρει και βασίλευε” με τους υπαξιωματικούς έχει λειτουργήσει άψογα τόσα χρόνια. Το μαγαζάκι ανήκει εξ’ ολοκλήρου στους ιπταμένους και αυτοί κινούν τα νήματα. Άλλωστε η επιλογή των αρχαιότερων μηχανικών δεν γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια αλλά με κριτήρια πειθήνιας. Φυσικά και οι υπόλοιπες ειδικότητες έχουν προβλήματα.

    4. Μηχανικοί: Φυσικά και υπάρχει ευθύνη! Η κύρια αντίληψη που κυριαρχεί είναι η προσδοκία ότι πάντα κάποιος άλλος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα. Δικηγόρος για το νομοσχέδιο (ένα κατεξοχήν υπηρεσιακό θέμα!), ο ΕΣΜΑ, ο διπλανός!

    Η ανάληψη ευθυνών είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Αυτά, ανώνυμε 17 Okt 7:42μμ, τα έχεις ξαναπεί 13 Okt 7:50μμ, και δεν είναι απάντηση σε έμένα (δε διαφωνώ εν πολλοίς και δεν έθεσα κάποιο ερώτημα anyway...).
    Aristo, νομίζεις ότι υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την επανάληψη τους???

    Ευχαριστώ και Καλό Βράδυ!
    Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Ριχτε μια ματια και ειδικα στα σχολια
    http://armyalert.blogspot.com/2010/10/blog-post_5633.html
    Δειτε και το
    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/10/t_17.html
    Μονο να μας πουν οτι θα μειωθει το μερισμα. Αν θελουν να λυθεί το προβλημα του ΜΤΑ να κοπουν τα μαιμου μερισματα των πτητικων εξαμηνων που ουδεποτε τα πεταξαν. Και το θεμα αυτό ειναι σοβαροτερο, ακομα και απο το πτητικο μαιμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΓΡΑΨΤΕ ΣΤΟΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_2169.html ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Ξεκινήστε να μιλάτε στους μεγαλύτερους σας! Η φωνή μας τους φοβίζει και μάλλον θα κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα όλα αυτά τα χρόνια: Να φύγουν τρέχοντας στη Σύνταξη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Το καλύτερο και απολεσματικότερο που μπορούμε να κάνουμε: Την δουλειά μας by-the-book! Τότε θα μας έχουν ανάγκη για να έχουν αεροπλανάκια να πετάξουν, γιατί πολύ απλά όσο δεν πετάνε δεν πληρώνονται και η ΠΑ δεν παράγει τίποτα! Ο Μηχανικός είναι αυτός που δίνει το εργαλείο δουλειάς στον ιπτάμενο (το α/φος). Ξεκινήστε γρήγορα να κάνετε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, κανένα αεροπλανάκι να μην πετάει αν δεν είναι ΟΛΑ Ο.Κ. με τα θεσμικά κείμενα, ΤΟs, δγές, κλπ κλπ... Ποιοτικά Πρότυπα και Ασφάλεια Πτήσεων θα μας φέρουν στην επιφάνεια ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ! Και οι γιατροί ειδικότητα της ΠΑ θεωρούνται αλλά αν δεν υπογράψουν το Ο.Κ. στον Ιπτάμενο δεν πετάει ούτε flight simulator!
    Από αύριο BY-THE-BOOK άπαντες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Γιατροι και Ιπταμενοι τα χουν κανει πλακακια. Οι πρωτοι κανουν τη παπια για σοβαρα προβληματα υγειας για να παιρνουν οι δευτεροι το πτητικο και οι δευτεροι κανουν το παπι για τους γιατρους που παιρνουν τα φακελακια από όλους τους αλλους και διατηρουν νομιμα ιδιωτικα ιατρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Αυτά τα by-the-book είναι πολύ gay!!!!!!

    "γιατί πολύ απλά όσο δεν πετάνε δεν πληρώνονται και η ΠΑ δεν παράγει τίποτα!"

    Ρε φίλε ξέρεις κανένα ιπτάμενο που δεν παίρνει πτητικό? Θα μας τρελάνεις εντελώς!!!
    Τότε δεν ξέρεις και την απάντηση στο κουίζ ποιος έχει περισσότερες ώρες: τα αεροσκάφη, οι κινητήρες ή οι ιπτάμενοι?????????

    Τεχνοκρατικές λύσεις σε όλα!

    Αρχίζοντας από το πτητικό και την σχολή!!!

    Τα δύο μεγάλα αγκάθια!

    Τα υπόλοιπα είναι χάσιμο χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. ΑΞΙΩΜΑ: Ο Ιπτάμενος χειρίζεται αεροσκάφη.
    ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ: Η ύπαρξη αεροσκαφών
    ΥΠΟΘΕΣΗ: Τι κάνει ο Ιπτάμενος όταν δεν υπάρχουν αεροσκάφη ή όταν τα αεροσκάφη δεν φθάνουν για όλους τους Ιπτάμενους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Αγωγές για το ΠΤΗΤΙΚΟ του ΚΩ... πότε θα αρχίσουμε να κάνουμε; Φέρτε στοιχεία στην Δικαιοσύνη! Και για τους "φίλους" Μηχανικούς/Τεχνικούς της 112-113-... που "πετάνε" 18μηνα ή 6μηνα!!! Για να λέμε τα δίκαια για όλους! Τα λαμόγια ιπτάμενοι-μηχανικοί στην "ΠΥΡΑ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Αν το "By-the-book" είναι πολύ "GAY" να χαρώ τους ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ που τόσα χρόνια κάνουν το "BY-THE-KOUKOUROUKOU" για τα μάτια των ανωτέρων τους Μηχανικών και Ιπταμένων! Κάντε το αυτονόητο επιτέλους και θα δείτε να αλλάζουν τα πράγματα! Ποιότητα στη Συντήρηση και Ασφάλεια Πτήσεων ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ! Να δούμε τότε τους περήφανους ΑΕΤΟΥΣ και τους ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ τι θα λένε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Ρε Doctor γιατι δεν παραιτεισε πρωτος να δωσεις το καλο παραδειγμα, η περιμενεις να ανοιξει καμμια θεση για να μπεις εσυ στα κολπα.
    Εσυ με το by the book τι θες να μας πεις, δεν εφαρμοζονται τα θεσμικα κειμενα στη ΠΑ ? Αυτο μαλλον ειναι εγκλημα κατα της ασφαλειας πτησεων. Και κατι σε όλους τους σχολιαζοντες, γιατι δεν γραφεται το ονοματακι σας ? Μηπως και εσεις ειστε κοτες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Ανώνυμε 17 Οκτ 09:13
    Εσύ γιατί δε γράφεις το ονοματάκι σου πονηρούλη? Οι θέσεις του καθενός μετράνε όχι απλά και μόνο ένα όνομα. Έσύ αν έχεις θέση να την ακούσουμε, ευχαρίστως.
    Εγώ πάντως μιλώ σοβαρά και εσύ .... μου φαίνεται, όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα!

    Φιλικά, Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Σε συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα για τα θέματα των ΣΜΑτζήδων, οι οποίες έχουν αρχίσει πλέον να γίνονται εντατικά και στην επαρχία, κάποιοι παρουσίασαν πολύ επιθετική συμπεριφορά, επιπέδου Der Baader Meinhof Komplex.
    Ένα έμπειρο μάτι καθότι τα περισσότερα παιδιά τα είχε γνωρίσει στην σχολή, απόρησε με την αλλαγή του χαρακτήρα τους και προβληματίστηκε. Έτσι απευθύνθηκε σε κορυφαίο ψυχαναλυτή της χώρας και του ανέφερε την παρατήρηση του.
    Ο ψυχαναλυτής μελέτησε το θέμα, διάβασε όλα τα σχόλια προσεχτικά και κατέληξε στην διάγνωση του. Ότι υπάρχει στην πραγματικότητα ένα σύνδρομο αντίστοιχο του συνδρόμου του Παρισιού. Το σύνδρομο του Παρισιού είναι ένας όρος που αναφέρεται αποκλειστικά στους Ιάπωνες τουρίστες. Από τα εκατομμύρια των Ιαπώνων τουριστών που επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο, μια ντουζίνα από αυτούς παθαίνουν αυτήν την "ασθένεια" και πρέπει να επιστρέψουν στη πατρίδα τους. Στην ουσία αυτό που παθαίνουν είναι "πολιτισμικό σοκ". Έχοντας στο μυαλό του μια ειδυλλιακή πόλη, σαν αυτή που βλέπουν στις ταινίες τύπου Amelie, τους είναι αδύνατον να προσαρμοστούν στην σύγχρονη πραγματικότητα μιας δραστήριας μητρόπολης.
    Το ονόμασε “σύνδρομο των ΣΜΑτζήδων” και η ανάλυση του ήταν ότι κατά αντιστοιχία παιδιά που ξεκίνησαν το ταξίδι της ζωής τους και ήθελαν να ζήσουν σε ένα ειδυλλιακό επαγγελματικό περιβάλλον τελικά ανακαλύπτουν τον υπέροχο κόσμο της ΠΑ, με συνέπεια να ασχολούνται καθημερινά με παπαριές. Μάλιστα για να επιβεβαιώσει την διάγνωση του έκανε και ένα τεστ: σε ένα ικανοποιητικό δείγμα ΣΜΑτζήδων τους έδωσε αρχικά να διαβάσουν την ιστορία του Μανώλη Γκαραγκούνη-Βλατάκη
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=713482
    και την εργασία του
    http://www.aeronautics.nasa.gov/pdf/team_kareas.pdf.
    Στην συνέχεια τους έκανε κάποιες ερωτήσεις και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διάγνωση ήταν ορθή. Υπήρχαν προσδοκίες οι οποίες δεν είχαν εκπληρωθεί...
    Ο ψυχαναλυτής άρχισε να μελετάει την επικρατούσα κατάσταση στην ΠΑ και τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορούσε εύκολα να επιλυθεί το θέμα. Οι προτάσεις που έκανε ήταν:
    1. Πτητικό μόνο σε πιλότους.
    2. Αναγνώριση του πτυχίου της ΣΜΑ.
    3. Προαγωγή μόνο άξιων αξιωματικών από όλες τις ειδικότητες.
    Θεωρεί ότι οι τρεις αυτές κινήσεις θα βελτιώσουν αισθητά την κατάσταση και θα αμβλύνει τα συμπτώματα του συνδρόμου. Αρκεί το σύνολο του πληθυσμού να αντιληφθεί ότι όντως υπάρχει το σύνδρομο και ενιαία να απαιτήσει την άμεση εφαρμογή των προτάσεων.
    Στην αντίθετη περίπτωση η ΠΑ θα συνεχίσει να σέρνεται στην κυριολεξία από τις πράξεις ατόμων που διακατέχονται από το σύνδρομο του ιπταμένου, το οποίο θα αναλυθεί συντόμως............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Το συνδρομο του ιπταμενου ειναι γνωστο "πρασινη φορμα, φουλαρι πλουμιστο, γυαλι American Optical και σας εχω χεσμενους ολους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Θέμα: "Επαναφορά απόστρατων στρατιωτικών στην ενέργεια (από τις ερωτήσεις προς το ΥΠΕΘΑ από Βουλευτή)
    Ως προς το προσωπικό του ΓΕΑ:

    Από τον Οκτώβριο του έτους 2009 επανήλθαν στην ενεργό υπηρεσία ως Μόνιμοι εξ Εφεδρείας δέκα (10) Αξιωματικοί. Οι ανακλήσεις των εν λόγω Αξιωματικών έγιναν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, κατόπιν εισήγησης του ΑΑΣ και αφού λήφθηκαν υπόψη τα στοιχεία των ατομικών τους φακέλων, η καταλληλότητα, η επαγγελματική εμπειρία και η ικανότητα τους για τις θέσεις που τοποθετήθηκαν.
    Επιπλέον, επανήλθαν ως μηδέποτε απομακρυνθέντες ένας Ταξίαρχος (Ι), κατόπιν ακυρωτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και γνωμοδότησης του ΝΣΚ και ένας Ταξίαρχος (Δ), κατόπιν ακυρωτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

    Συγκρίνοντας συνολικά τη μισθοδοσία μόνο του προσωπικού που επανήλθε στην υπηρεσία από το χρονικό διάστημα που επανήλθαν μέχρι και σήμερα, με το συνολικό ποσό που θα καταβαλλόταν ως σύνταξη, προκύπτει όφελος για την υπηρεσία ποσού 3.300 ευρώ περίπου. Η καταβολή του πτητικού επιδόματος αντιμετωπίζεται από τις ήδη εγγεγραμμένες πιστώσεις της ομάδας ΚΑΕ:0400 με τίτλο «Αμοιβές Στρατιωτικών γενικά, οργάνων ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ., Π.Σ. και Αγροφυλακής». "

    Ερώτημα προς του αναγνώστες: Πόσοι από τους ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ επαναφερθέντες Αξιωματικούς για την ΠΑ (κατά τις αποφάσεις του ΑΑΣ) είναι Μηχανικοί;
    Το "ωραίο" είναι αυτό με το Πτητικό Επίδομα, όπως και αυτό για την "εξοικονόμηση" χρημάτων με την επαναφορά τους!!!
    ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ οι ΦΙΛΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ (φυσικά όχι όλοι αλλά πολλοί από αυτούς). Σε τι ακριβώς ελπίζουμε ότι θα αλλάξει κάτι αν δεν ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Greek IPTAMENOS Syndrom: Σύντομα και όπως χαρακτηριστικά το περιέγραψε ένας (απόστρατος πλέον) χειριστής: "Όταν πετάμε τους άλλους τους βλέπουμε σαν σκατά από ψηλά".
    Εγώ θα έλεγα: "όταν κοιτάω ψηλά (στην ηγεσία ΜΗΧ/ΙΠΤ) βλέπω ΣΚΑΤΑ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Εδω μεσα λεγονται πολλες αληθειες και δυστυχως η αληθεια ποναει, ιδιαιτερα τους παλιους μηχανικους της ΣΜΑ. Ξεκινηστε πρωτα απο τις διαγραφες μελων απο τον ΕΣΜΑ, ολοι ξερουν ποιοι ευθυνονται για την κατασταση (τωρα και απο παλια). Τα ονοματα των στρατηγων της ΣΜΑ που εδρασαν κατα των σκοπων του ΕΣΜΑ ειναι γνωστα. Μην σας φανει περιεργο στην επομενη συνελευση να τεθει και αυτο το θεμα. ετοιμαζεται ηδη το αιτημα αυτο απο μεγαλη μεριδα νεοτεων αξιωματικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Για δειτε και αυτο το αρθρο
    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/blog-post_05.html#more
    και εδω ο "στοχος" ειναι η ΣΜΑ.
    Τι θα κανουν στη περιπτωση υλοποιησης αυτης της προτασης του Α/ΓΕΕΘΑ οι "πεφωτισμενοι" μηχανικοι πτεραρχοι ? Θα ισχυσει παλι το ΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΤΙ ΧΑΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Η συνέχεια του μυθιστορήματος με τον ψυχαναλυτή έχει αναρτηθεί στο "Βρέθηκε ο ένοχος".


    Καλή ανάγνωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Officer Flight Pay
    Years of Aviation Service Monthly Flight Pay
    Less than 2 $125
    More than 2 $156
    More than 3 $188
    More than 4 $206
    More than 6 $650
    More than 14 $840
    More than 22 $585
    More than 23 $495
    More than 24 $385
    More than 25 $250

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Εχω μια απορια δυο αξιωματικοι αποφοιτοι της ιδιας σχολης , με τα ιδια χρονια υπηρεσιας ,στον ιδιο εργασιακο χωρο και με συναφη καθηκοντα γιατι αμοιβονται διαφορετικα και ο ενας περνει διπλα χρήματα από τον άλλον ? Αν δωστε πειστικη απαντηση θα αποφυγω τον ψυχαναληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Θέμα για την επόμενη συνέλευση του ΕΣΜΑ: κλήση δημοσιογράφων και συνέντευξη για τα θέματα που απασχολούν τους Μηχανικούς της ΠΑ. Σαν αρχή να ειδοποιηθούν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του Υπουργείο Άμυνας. Βέβαια μπορεί και άμεσα ο ΕΣΜΑ να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου. Το μόνο μέσο (ηλεκτρονικό και αυτό) που ανέδειξε το θέμα ειναι το www.onalert.gr και κανείς άλλος. Φυσικά η δημοσιογραφία είναι ελεγχόμενη, αλλά θα πρέπει να γίνει προσπάθεια σε όλα τα μέσα που ενδεχομένως μπορούν και θέλουν να αναδείξουν τα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Το έχω ανεβάσει και εγώ, εδώ:

    Αποτελέσματα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 25-Σεπ-2010

    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/25-2010.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος θα πρέπει τεκμηριωμένα να αποδειχθεί ότι το επίδομα επικινδυνότητας για τους πιλότους της ΠΑ δεν αποτελεί επίδομα αυξημένου εργασιακού ρίσκου. Είναι σαφές ότι και άλλοι εργαζόμενοι εκτίθενται καθημερινά σε εργασίας υψηλού ρίσκου (πιθανότητα ατυχήματος) χωρίς να λαμβάνουν επιπλέον αποδοχές. Επιπρόσθετα, για το θέμα του "πτητικού της καρέκλας" νομίζω ότι πρέπει να κινηθούμε μέσω καταγγελιών σε εισαγγελέα για το τι συμβαίνει ακριβώς.
    Δεν μπορεί πχ Ταξίαρχος Ιπτάμενος να γράφει πτητικό ως φορτίο σε C-130, κλπ. Είναι αυταπόδεικτη η απάτη εναντίον του δημοσίου συμφέροντος και η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
    Μόνο έτσι θα μας πάρουν στα σοβαρά και θα ασχοληθούν, επίσης θα ξεκαθαρίσει η ΠΑ από όλους αυτούς τους χαραμοφάιδες υψηλόβαθμους "πιλότους". Το οικονομικό όφελος είναι τόσο για την ΠΑ, όσο και για το κράτος, ενώ θα ενισχυθεί το αίσθημα της αξιοκρατίας στο προσωπικό της ΠΑ και ιδιαίτερα σε αυτούς οι οποίοι προέρχονται από την Σχολή Ικάρων (Μηχανικοί, Ελεγκτές Αεράμυνας, Εφοδιαστές, Διοικητικοί, ...).
    Καταγγελία για κάθε παράνομη πράξη των κρατούντων την εξουσία, κανείς δεν τους έδωσε δικαίωμα να κάνουν την ΠΑ και το κράτος ΤΣΙΦΛΙΚΙ τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Ποιο φορτιο σε C-130 ρε φιλε ? Δεν εχεις καταλαβει οτι ουτε αυτο κανουν, εστω για τα ματια.
    ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. Παρτε ποτε χρεωνονται οι πτησιμες ωρες και τα αντιστοιχα παρουσιολογια των σχηματισμων που υπηρετουν και θα δεις τη πραγματικοτητα. Αν μπορουν καποιοι ας κανουν την αντιπαραβολη και ας τα βγαλουν στον αερα και τοτε θα δειτε γλεντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Η ανάλυση και όλο το ιστορικό του συγκεκριμένου επιδόματος περιέχεται στην εργασία που αναφέρεται στον ψυχαναλυτή:
    http://www.stormingmedia.us/99/9905/A990504.html

    Έχει τίτλο "Human Capital, Bonuses, Compensating Differentials and Air Force Pilot Retention" και αξίζει το κόπο να την διαβάσει κάποιος.

    Συγκεκριμένα στην σελίδα 5 αναφέρει: "While from the beginning of military aviation this special flight pay was justified as compensation for hazardous duty, this justification changed at the beginning of the Cold War".

    Στην σελίδα 1 ότι το πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί ήταν: "pilots are finding better opportunities in other occupations, especially in employment with the civilian airlines".

    Τελευταία ανακάλυψη γιατί όταν κάνεις ψυχανάλυση μαθαίνεις και άλλα πράγματα είναι:
    http://www.af.mil/news/story.asp?id=123191894
    με θέμα
    Air Force officials here have approved an incentive pay for officer and enlisted Airmen who commit themselves to flying or operating sensors on remotely piloted aircraft.

    Απλά επιβεβαιώνει ότι το πτητικό "επίδομα" στην USAF κατ' ουσία δεν σχετίζεται με το ρίσκο αλλά με ένα πρόσθετο κίνητρο για την ενασχόληση στον χειρισμό α/φών, ακόμα και μη-επανδρωμένων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Απο την αποδελτίωση τυπου του ΓΕΑ http://212.205.42.83/thbux/actions/popup_clip/index.php?clip_id=49230408
    http://212.205.42.83/thbux/actions/popup_clip/index.php?clip_id=49230419
    Προταση να κοπουν τα πτητικα μαιμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Ο κύριος Α/ΓΕΑ, Υ/ΓΕΑ, κλπ θα βρίσκεται στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια της ΣΜΑ; Ο κ.ΥΠΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ; Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου, συνεπώς είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν εκπρόσωποι (Πτέραρχοι) της Ηγεσίας της ΠΑ (βλέπε Ιπτάμενοι) όπως επίσης και της Πολιτικής Ηγεσίας των ΕΔ.
    Περιμένουμε να παραστούν όλοι οι κύριοι και υπεύθυνοι για τα 60 χρόνια απαξίωσης της ΣΜΑ (τουλάχιστον για το κομμάτι που τους αναλογεί)! Επίσης περιμένουμε να έλθουν όλοι οι πρωην Πτέραρχοι Μηχανικοί οι οποίοι δεν τίμησαν την Ειδικότητα και οδήγησαν τη ΣΜΑ και τους αποφοίτους της στην απαξίωση.
    Νομίζω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον η Εκδήλωση αυτή αφού θα είναι τρείς μέρες μετά την Τακτική Συνέλευση του ΕΣΜΑ, στην οποία αναμένεται να παρευρεθεί πολύ μεγάλος αριθμός αποφοίτων και εν ενεργεία Αξιμωματικών της ΣΜΑ. Τα θέματα είναι γνωστά, συνεπώς το κλίμα εκτιμώ ότι θα είναι "πολεμικό" εκείνη την συγκεκριμένη περίοδο.
    Επίσης πιστεύω ότι είναι πρώτης τάξης ευκαιρία να τεθούν ΟΛΑ τα θέματα που συζητάμε μεταξύ μας, πολύ δε περισσότερο αφού θα υπάρχει και κάλυψη από ΜΜΕ!
    Κινητοποίηση από ΟΛΟΥΣ του υγιείς Μηχανικούς της ΣΜΑ και ιδιαίτερα από το "νέο αίμα"!!!
    Ή ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ θα προσέθετα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Look, if you had one shot, or one opportunity
    To seize everything you ever wanted-One moment
    Would you capture it or just let it slip?
    .
    .
    . You better lose yourself in the music, the moment
    You own it, you better never let it go
    You only get one shot, do not miss your chance to blow
    This opportunity comes once in a lifetime yo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΣΜΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΜΙΝΙΔΗ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΗΡΩΑ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Σε συνεχεια του πιο κατω αρθρου
    http://4.bp.blogspot.com/_KwH3f74JA8Q/TMLNk6TFMDI/AAAAAAAAQps/Ji__FCLrpyY/s1600/1.jpg
    προετεινω και αλλη μια περικοπη (γυρω στα 15 εκ το χρονο) ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΜΑΙΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Επειδή κάποιος ανάφερε την Τουρκική "σχολή ικάρων":

    Η Τουρκική Σχολή Αεροπορίας (ή Σχολή Ικάρων αν προτιμάτε) κατά τη γνώμη είναι πρότυπο. Έχει σημασία να δείτε πως μετεξελίχθηκε από το στάδιο της ελληνικής Σχολής Ικάρων (με ειδικότητα Ιπταμένου,...) σε ένα πραγματικό Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο όπου πλέον δεν υπάρχει ειδικότητα "Ιπταμένου" αλλά κατεθύνσεις σπουδών σε αντικείμενα Μηχανικών κατά κύριο λόγο (Αεροναυπηγός, Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρονικός Μηχανικός, κλπ). Φυσικά είναι αντιγραφή της US Air Force Academy.
    Τι επιτυγχάνεται: Δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ των ειδικοτήτων, αφού όλοι αποφοιτούν ως ΜΗ-ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ (Μηχανικοί κατά κύριο λόγο) με επιστημονική κατάρτιση που αντιστοιχεί πλήρς σε Πανεπιστημιακό τίτλο. Μάλιστα, οι πτήσεις είναι προαιρετικές και πάρα πολύ λίγες (10 έξοδοι αν δεν κάνω λάθος) κατά το διάστημα των 4 ετών φοίτησης!!!
    Ποιός πάει μπροστά και ποιός μένει πίσω εσκεμμένα για να μην χάσουν οι "φίλοι μας τα ζώα" (βλέπε "πτηνά του ουρανού") τα κεκτημένα τους (επιδόματα πτήσης εντός και εκτός αεροπλάνου, αρχαιότητα, θέσεις διοίκησης παντού εντός και εκτός συνόρων, κλπ κλπ).
    Αν δεν αλλάξει τώρα κάτι (που υπάρχει και η δυναμική και οι καιροί επιβάλλουν αλλαγή νοοτροπίας) δεν θα αλλάξει ποτέ! Είναι στο χέρι μας, και των Μηχανικών αλλά και των υπολοίπων ειδικοτήτων της Σχολής Ικάρων! Η προέλευση είναι κοινή, οι άξιοι υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες, το δίκαιο είναι μαζί μας, τι άλλο περιμένετε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Το σχόλιο για την Turkish Air Force Academy είναι πολύ σωστό.

    Επίσης θλίψη παθαίνει κάποιος όταν διαβάζει και για την αντίστοιχη τουρκική ΕΑΒ Turkish Aerospace Industries (http://www.tai.com.tr/).

    Φυσικά και για τις δύο περιπτώσεις ευθύνη έχουν οι πολιτικοί, όπως και για ότι συμβαίνει στην χώρα αυτή την περίοδο.

    Όμως βαρύτατες ευθύνες έχουν και οι ηγέτες της ΠΑ, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα και σε αυτή την περίπτωση.

    Ηγέτες που έκαναν "λευκή" απεργία για το πτητικό τους και στην συνέχεια παρουσιάζονται από την πολιτική ηγεσία ως λύση για την διοίκηση της ΕΑΒ...

    Τέλος ευθύνη έχουν και οι δημοσιογραφίσκοι, που με το αζημίωτο φυσικά, έχουν αναδείξει ένα απλό επάγγελμα ως προσωποποίηση των σύγχρονων ελλήνων ηρώων...

    Υ.Γ. 1: Στην διεύθυνση http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/e-dhseogramma-24.1140611323931.pdf στην σελίδα 7 υπάρχει πίνακας που παρουσιάζει τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα για το νομό Μαγνησίας για τα έτη 1991-2005.

    Υ.Γ. 2: Η επιλογή του νομού δεν είναι τυχαία, γιατί μάλλον κάποιοι δεν γνώριζαν τι γινόταν δίπλα τους και επίσης είναι άξιο σχολιασμού ότι τα νούμερα αυτά αναφέρονται σε ένα μόνο νομό...

    Υ.Γ. 3: Δεν πιστεύω να θέλει κανείς να παρουσιαστούν συνολικά για όλους τους νομούς οι αντίστοιχοι πίνακες... Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό κύριοι σοβαροί δημοσιογραφίσκοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Διαβαστε, συγκρινετε και σχολιαστε
    http://www.iaf.org.il/2564-30142-en/IAF.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Να σχολιάσει ο αιθεράρχης (αν μπορεί να το διαβάσει) και μετά να εξηγήσει τι θέλει τελικά από την ΣΙ.

    Υ.Γ. 1: Τελικά πιστεύω ότι έχει μπερδευτεί εντελώς και μάλλον αυτό ονειρεύεται για την Σχολή Ικάρων http://www.inxa.gr/drivers.html.

    Υ.Γ. 2: Θα αλλάξει και το έμβλημα της Σχολής και θα γράφει πλέον "Οι άλλοι φτιάχνουν πράγματα... εμείς φτιάχνουμε ανθρώπους!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΜΑΤΖΗΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΥΑΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΗΣΑΣΡΑΝ ΦΕΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Θα ηταν λαθος να σχολιασει οποιοσδηποτε το 24-10-10 9:59 σχολιο η οποιοδηποτε αλλο σχολιο που προφανως προερχεται απο μη μηχανικο, αγνοηστε τετοια σχολια δεν αξιζει να ασχοληθειτε θα αποπροσανατολιστει το site

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Αγαπητέ κύριε συνάδελφε που με αποκαλέσατε φελλό μπορείτε να του πείτε ποια ομάδα ατόμων δύο μέρες (28-4-10) μετά την "λευκή" απεργία εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση στήριξης στους ήρωες με τίτλο "Mην τους κόβετε τα φτερά" (δεν είμαι 100% σίγουρος για τον τίτλο) και για πιο λόγο έγινε αυτό;

    Γιατί κάποιοι άραγε τα έχουν κάνει πλακάκια και σε τι εξυπηρετεί αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Διαβάστε ολόκληρο τον "Ψυχαναλυτή"

    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/10/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Ανωνυμε 24/10 10.46, αγαπητε ΣΤΥΑντζη, το ποιοι ειναι φελοι ειναι γνωστο σε όλους. Ειναι αυτοί που απο Ανθσγοι και πανω πιάνουν τον παπα απο τα αρ..... και θελουν να το παιξουν αφεντικα στους ιδιους τους ομοσταυλους τους απο τη ΣΤΥΑ καθως αυτοι εγιναν αξκοι και οι αλλοι ειναι υπξκοι. Φελοι ειναι αυτοί που γλυφουν για να πανε σε ασφαλεια μοναδος, για μια θεση στο εξωτερικο (εστω και οδηγου Α/Α), για καπου τελος παντων να λουφαρουν. Φελοι ειναι αυτοι που αποφευγουν μια θεση ευθυνης ή μια θεση στο επιτελειο και παραιτουνται οταν τους τοποθετησουν εκει. Φελοι ειναι αυτοι που κυνηγουνται μεταξυ τους σε πολιτικη αλλαγη, στελνοντας τους κομματικους αντιπαλους σε πινεζες. Αστα λοιπον φιλε ΣΤΥΑντζη και κυταξε το δικο σας σιναφι και μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Αυτο που ειναι το κακο με το νεο νομο ειναι που δεν θεσμοθετησε μονιμο κλαδο υπαξιωματικων, ωστε "καθε κατεργαρης να παει στο παγκο του".
    Οσο για σενα φιλε Στυαντζη μαλλον θελεις το δικο σου ... ψυχαναλυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΤΕ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟ 90% ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ,ΓΙΝΟΣΑΣΤΕ ΡΕΖΙΛΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΥΑΝΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΧΑΜΕΝΟΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΥΡΕΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΛΚΑΛΑ.ΠΟΙΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Ανωνυμε 10.39 πηγαινε να γλυψεις κανενα κ... Ιπταμενου και ασε τα μεγαλα λογια. Αλλα δεν φταις εσυ, εμεις φταιμε που σας εχουμε στις μοιρες στα ωπα ωπα, αντι να σας "παταμε" οπως στο ΠΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. ΑΝ ΕΣΥ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΔΕΝΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΞΥΝΕΙΣ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΑΓΑΡΜΠΕ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ).ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΣ ΒΙΩΣΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΗΜΕΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΆΔΟΥΛΕΥΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Ψυχαναλυτής 2:

    Ο ψυχαναλυτής αρκετές μέρες αργότερα δέχτηκε μια απρόσμενη επίσκεψη στο σπίτι του. Ένα απόγευμα ήρθε η αγαπημένη θυγατέρα του και μάλιστα κρατούσε ένα δώρο στον πατέρα που θαύμαζε, το οποίο όμως είχε ιδιαίτερη σημασία. Δυστυχώς γνώριζε το πάθος του για το ποτό, το στήριγμα του σε αυτό το ιδιαίτερο επάγγελμα που έκανε. Έτσι του έφερε ως δώρο την κωμωδία "Πυτίνη" του αρχαίου Αθηναίου κωμικού Κρατίνου, του οποίου η αιτία θανάτου ήταν ο αλκοολισμός. Με την συγκεκριμένη κωμωδία ο Κρατίνος νίκησε στα Διονύσια το 423 π.χ. τον Αριστοφάνη, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση με το έργο "Νεφέλες" (που είχε εμπνευστεί από τα σχόλια στα blog εκείνης της εποχής!).

    Ο ψυχαναλυτής ανοίγοντας το περιτύλιγμα και βλέποντας το βιβλίο χαμογέλασε στην κόρη του καθότι ήξερε την ιστορία του Κρετίνου. Αλλά γνώριζε ότι αυτός είχε πει την περίφημη φράση «Εν δε διχοστασίη και Ανδροκλέης πολεμαρχεί», δηλαδή «όταν πέφτει διχόνοια, κυβερνά ακόμα κι ο Ανδροκλής». Η συγκεκριμένη φράση ήταν το αντίστοιχο «Διαίρει και βασίλευε» της εποχής εκείνης.



    Το μυαλό που πήγε κατευθείαν στα παιδιά από την ΣΜΑ που τον είχαν επισκεφτεί πριν λίγο καιρό και μάλιστα είχε την έγνοια τους, καθώς πλησίαζε η κρίσιμη ημερομηνία. Στην περίπτωση τους είχε καταλάβει αμέσως ποιος ήταν ο Ανδροκλής, διαβάζοντας τα βιογραφικά ηγεσίας. Αυτό που δεν είχε αναλύσει όμως ήταν με ποιον τρόπο συντηρούταν η διχόνοια, καθώς ήταν σίγουρο ότι τα λιοντάρια θα χρησιμοποιούσαν μια άλλη τάξη για να επιτύχουν το σκοπό τους.

    Έτσι όταν έφυγε η κόρη έριξε μια βιαστική ματιά στις Νεφέλες τις σύγχρονης εποχής:

    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_2169.html

    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_7696.html

    και παρατήρησε ότι φυσικά κανένα λιοντάρι δεν τοποθετήθηκε τόσες μέρες (γνωρίζουν άλλωστε καλά τι θα συμβεί αν τολμήσουν!) ενώ αντίθετα υπήρξαν σχόλια από εκπροσώπους της ΣΤΥΑ. Άρα κατευθείαν βρήκε ποιος είναι ο αντίστοιχος μοχλός πίεσης του συστήματος εξουσίας. Μάλιστα ανακάλυψε ότι υπήρχε και έκτακτη ανακοίνωση από απόστρατους της ΣΤΥΑ για το θέμα της “λευκής” απεργίας, δύο μέρες αργότερα με τίτλο “Γιατί τους κόβουν τα φτερά;”, με σκοπό να δείξουν την υποτέλεια τους στον αφέντη.

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. ...
    Εργάστηκε πάλι μεθοδικά για να κάνει τις απαραίτητες συγκρίσεις. Αρχικά έψαξε τι ισχύει στην USAF και βρήκε αυτό:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chief_Master_Sergeant_of_the_Air_Force

    το οποίο δεν υπάρχει ως γενικά έννοια στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν οι συγκεκριμένες φράσεις:

    "The non-commissioned officer corps is often referred to as "the backbone" of the armed services, as the primary and most visible leaders for most military personnel.

    Additionally, they are the primary military leaders responsible for executing the military organization's mission and for training military personnel so they are prepared to execute their missions."



    Μάλιστα έψαξε και βρήκε αυτό επίσης, το οποίο μεγάλωσε την εντύπωση που είχε σχηματίσει:

    http://www.af.mil/information/bios/bio.asp?bioID=12543



    Γιατί όμως ισχύει αυτό; Ποιος είναι ο λόγος που οι υπόλοιποι (πάντα χαζοί για τους σοφούς Έλληνες) έχουν υιοθετήσει αυτό το μοντέλο, αλλά εφαρμόζουν και το θεσμό του NCO (Νοn-Commissioned Officer) με τον σωστό τρόπο

    http://en.wikipedia.org/wiki/Non-commissioned_officer

    και μετά την σωστή εκπαίδευση;

    http://www.ncohistory.com/



    H απάντηση ήρθε πάλι από την κοινωνιολογία και την βασική διαπίστωση ότι “Ο άνθρωπος (όπως και τα περισσότερα πρωτεύοντα όντα), είναι κοινωνικό (αγελαίο) όν”. Έτσι ο Chief Master Sergeant of the Air Force είναι το αντίστοιχο κεσέμι, δηλαδή το μεγαλόσωμο κριάρι που ηγείται του κοπαδιού και το οδηγεί (ο μπροστάρης, ο σούρτης). Άλλωστε το κοπάδι δεν το οδηγεί στη βοσκή ο τσοπάνος, αλλά τα πρόβατα ακολουθούν το μεγαλύτερο κριάρι που ξέρει και το δρόμο.

    Για να έχει ολοκληρωμένη άποψη έψαξε λίγο ακόμα εκεί που υπάρχει σοφία και τα πράγματα δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας (IT ‘S NOT SCIENCE FICTION):

    http://www.airforce.com/



    Φυσικά όλα ήταν ξεκάθαρα:



    1. Enlisted Opportunities - For those with a high school diploma

    Officer Opportunities - For those with a degree diploma



    2. Enlisted Careers – Mechanical Electronics

    Officer Opportunities – Non Technical – Aircraft Maintenance Officer



    δηλαδή υπήρχε σαφής διαχωρισμός των απαιτούμενων προσόντων του υπαξιωματικού και του αξιωματικού, αλλά και τι κάνει ο υπαξιωματικός ως τεχνικός και ο αξιωματικός ως μη τεχνικός!!! Άλλωστε ο αγγλικός όρος «technique» αναφέρεται πιο συγκεκριμένα (και «προσγειωμένα») σε πρακτικές δεξιότητες.

    Στα πλαίσια του παραλογισμού ανακάλυψε ότι στην Ελλάδα παιδιά που είναι έξυπνα επειδή έγραψαν στις εξετάσεις άριστα στα Μαθηματικά βαπτίζονται επίπεδο τεχνικής δεξιότητας 7 και στέλνονται να αξιολογούν τεχνικούς με εμπειρία 20 ετών, χωρίς εκείνα φυσικά να έχουν καθόλου τεχνική εμπειρία! Αντιστρόφως τεχνικοί συνεχώς κρύβονται και απειλούν με παραίτηση σε οτιδήποτε τους ενοχλεί. Την μια όποτε έχουν ανάγκη τα παιδιά τους το παίζουν στοργικοί πατέρες και όποτε τους πιέζει ο αφέντης τους δίνουν στεγνά σαν παιδοκτόνοι. Όμως το χειρότερο είναι ότι και οι δύο είναι τελικά θύματα εκμετάλλευσης, καθώς οι μεν βάζουν ΑΚΕΦ οι δε βάζουν ΑΚΦΦ και σκοπιές, οι μεν βάζουν συσσιτιάρχη οι δε βάζουν βοηθός συσσιτιάρχη και ου το καθεξής... Πολύτιμες εργατώρες τεχνικών χάνονται ενώ παράλληλα αξιωματικοί ασχολούνται με αλλότρια και συντηρούν τον παραλογισμό.

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. ...
    Στην συνέχεια διάβασε και το κείμενο της οπερέτας ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, που του είχε στείλει ένας ΣΜΑτζής τώρα τελευταία με e-mail και θυμήθηκε τι είχε απολαύσει την τελευταία φορά που πήγε θέατρο. Εκεί φαινόταν ξεκάθαρα τα προβλήματα της τέχνης «Διαίρει και βασίλευε», που ήταν έντεχνα σε ισχύ. Μάλιστα για να υπάρχει μεγαλύτερη επίδραση στους υπαξιωματικούς υπάρχουν και όροι, όπως ΕΜΘ, ΕΠΥ και ΕΠΟΠ έτσι ώστε να είναι το μίγμα πιο εκρηκτικό.



    Ξαφνικά το βλέμμα του έπεσε στο ημερολόγιο και είδε ότι σήμερα είναι του Αγ. Δημητρίου και θυμήθηκε δύο Δημήτρηδες από την ΣΤΥΑ. Ο πρώτος είναι μακριά πέρα από τον Ατλαντικό, είναι αρχισμηνίας και βρίσκεται σε ένα αεροδρόμιο

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hill_Air_Force_Base

    όπου έχει μόνο τέσσερις ιθαγενείς αρχισμηνίες! Όταν λίαν συντόμως επιστρέψει “Εν Ελλάδι” (κατοχυρωμένα προϊόντα με διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το 2001!) θα μάθει ότι το κύριο πρόβλημα των συναδέλφων του κατά την διάρκεια ψήφισης των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και το περί ιεραρχίας ήταν σε πόσα χρόνια απαιτείται τελικά να γίνει ένας ΕΜΘ Σμηναγός και τι υποσχέσεις είχε δώσει ο κ. Υπουργός.

    http://armyalert.blogspot.com/2010/09/20000-ai.html

    http://armyalert.blogspot.com/2010/08/blog-post_1258.html

    http://armyalert.blogspot.com/2010/09/blog-post_05.html

    Φυσικά πουθενά και από κανένα δεν υπάρχει αναφορά για επαγγελματικό περιβάλλον και απαίτηση για ξεκάθαρους ρόλους για όλους. Στην τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης (;) όλοι μα όλοι πρέπει να γίνουν αξιωματικοί και να πάρουν ξίφος, το οποίο θα κοσμεί την τροπαιοθήκη τους, ενώ κανένας δεν ενδιαφέρεται για όλα τα άλλα, τα σημαντικά. Τα οποία αναφέρονται παραστατικά στα ελληνικά περιέργως μόνο μα μόνο στην εξής ανάρτηση

    http://rodosblog-xrisostomos.blogspot.com/2010/08/blog-post_31.html



    Ο δεύτερος Δημήτρης ήταν ο ήρωας στο μυθιστόρημα του καλού του φίλου Δ. Μπουραντά, του κορυφαίου ίσως Έλληνα καθηγητή σε θέματα ηγεσίας και management

    http://www.bourantas.gr/

    Το βιβλίο το αναζήτησε στην βιβλιοθήκη του, μάλιστα το είχε κάνει δώρο και σε πολλούς φίλους του ως βραβευμένο βιβλίο αναγνωστών για το 2008

    http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=5268218

    και ξαναδιάβασε την συγκινητική ιστορία του μικρού Δημητράκη. Ο Δημητράκης σε μια δύσκολη εποχή της Ελλάδας αλλά και μέσα από πολλές αντιξοότητες κατάφερε να επιτύχει τον προσωπικό του στόχο του: την εισαγωγή του στην ΣΤΥΑ. Επειδή όμως υπάρχουν στην ζωή δύο ειδών τραγωδίες (η πρώτη είναι να μην εκπληρωθεί το όνειρο σου ποτέ και η δεύτερη δυστυχώς να εκπληρωθεί), ο Δημητράκης βίωσε την δεύτερη τραγωδία (όπως μάλλον και πάρα πολλοί στην σημερινή πραγματικότητα...). Όμως πήρε την γενναία απόφαση να αναζητήσει την τύχη του κάπου αλλού, αποχώρησε από την ΠΑ και η ζωή τον δικαίωσε για την επιλογή του. Οι πυρηνικοί επιστήμονες της εποχής εκείνης που πέρασαν σε καλύτερη σχολή άραγε γιατί απέτυχαν στο ρόλο τους;

    (συνεχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. ...
    Φυσικά ο ψυχαναλυτής γνώριζε ότι για κάποιο λόγο υπάρχουν όλες αυτές οι ανωμαλίες και συντηρούνται για το συμφέρον κάποιων. Έψαξε και βρήκε την σύνθεση του ανωτάτου οργάνου (ΑΑΣ) της ΠΑ

    http://www.haf.gr/el/structure/aas.asp

    και παρατήρησε ότι φυσικά τα λιοντάρια που είχαν όφελος από την διαμάχη είχαν επικρατήσει ολοκληρωτικά. Μάλιστα πληροφορήθηκε ότι ένα από τα θέματα που απασχόλησε τελευταία το όργανο αυτό ήταν με ποιο τρόπο διαστημόπλοια θα μετέφεραν εξωγήινους από το πλανήτη Ζούμπερι στο Τατόι για εκπαίδευση...

    Άρα η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται και θα επικρατεί στην ΠΑ το δόγμα του Καρλ Κλαούζεβιτς (1780-1831), δηλαδή ότι ”πόλεμος είναι μια πράξη βίας που φτάνει στα έσχατα όρια της”. Άλλωστε στον Κλαούζεβιτς αναφερόταν και πολλές φορές σε ομιλίες του το Μαύρο Αστέρι (Star Black), το πρωτοπαλίκαρο του μεγάλου λιονταριού (το οποίο δυστυχώς έχει λίγους μήνες ακόμα ζωή, καθώς αργοπεθαίνει...). Μήπως η ΠΑ τελικά πρέπει να ασπαστεί κάποτε το δόγμα του Σουν Τζου από τη Τέχνη του Πολέμου,

    http://www.papasotiriou.gr/product.gbook.asp?pfid=1824169&prid=1078402&deid=-1

    όπου κεντρική θεώρηση είναι ότι η έκβαση του πολέμου έχει κριθεί πριν ακόμα διεξαχθεί. Άρα μήπως τελικά πρέπει να δοθεί βάρος στην οργάνωση και το επιτυχημένο management; Ο ψυχαναλυτής θεώρησε ότι όλα αυτά τα είχε συμπεριλάβει στην τρίτη λύση που είχε δώσει στα παιδιά και εκείνα το είχαν καταλάβει.

    Άλλωστε σε μια χώρα που καταρρέει και μάλιστα ο Πρωθυπουργός της λεει διακαναλικά αρλούμπες για δύο ώρες ποιος θα ασχοληθεί με το επαγγελματικό αδιέξοδο 700 ατόμων; Το σημαντικό είναι να επικεντρωθούν στο ΟΡΑΜΑ, σε αυτό που αναφέρθηκε ο άνθρωπος που έψαλε μέσα στο αμφιθέατρο. Δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα να μιλήσουν για συντεχνιακές απαιτήσεις, αφού πάντα τα οφέλη είναι πρόσκαιρα και προσωρινά. Η συνοχή ενός στρατεύματος είναι σημαντική και αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός. Άρα οι τρεις λύσεις που πρότεινε είναι μονόδρομος.

    Με μια παρατήρηση όμως: όταν βγάζεις όπλο και απειλείς πρέπει να είσαι αποφασισμένος για όλα, καθώς αν αποτύχεις υπάρχει μεγάλη περίπτωση τελικά να βρεθεί εκεί που δεν θες... Ο ψυχαναλυτής ήξερε από όπλα, καθώς στην γενέτειρα του υπάρχουν πολλά...

    ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Γεια χαρά σε όλους!!!

    Είμαι πολύ ενθαρυντικό ότι η "συζήτηση" για το θέμα καλά κρατεί. Σίγουρα δείχνει ότι το θέμα βελτίωσης του οργανισμού -και όχι η προώθηση μικροσυμφερόντων- απασχολεί όλο και περισσότερους. Οτι βγαίνουμε σιγά σιγά από το καβούκι μας και διαπιστώνουμε ότι και άλλοι έχουν τα ίδια προβλήματα. Ότι δεν ανεχόμαστε άλλη απαξίωση της κοινής λογικής αλλά και της εξειδικευμένης γνώσης. Δεν υπάρχει καλύτερη υπόσχεση για την προώθηση αλλαγών οι οποίες ΣΙΓΟΥΡΑ θα έρθουν. Η κρίσιμη μάζα έχει σχηματισθεί. Λείπει η συντονισμένη ενέργεια. Δεν θα αργήσει να έρθει κι αυτή...

    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Αν δεν παραιτηθούν οι ανώτατοι μηχανικοί θα τα λέμε μεταξύ μας και δεν θα γίνει Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. "BEST OF"

    Αποσπάσματα από την 'ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΣΜΑΤΖΗΔΕΣ':

    "Γυρίζοντας όμως το βλέμμα μου προς τα κάτω βλέπω ότι το καλύτερο έχει να προσφέρειη Ελληνική κοινωνία, βλέπω αριστούχους, βλέπω επιστήμονες, βλέπω ανθρώπους που κοιτούν αμήχανα προς τα πάνω και αναρωτιούνται αν αυτοί από πάνω τους είναι από την ίδια σχολή, αν έχουν έστω και στοιχειώδη αξιοπρέπεια που θα τους ξεχώριζε από τα σκυλάκια που περιμένουν το μπισκοτάκι τους για κάθε εντολή που εκτελούν σωστά."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. (συνέχεια ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ)

    "Υπάρχουν τόσοι πολλοί σε τόσες περιπτώσεις που δεν θεώρησαν ότι αυτά που έγιναν τους προσβάλλουν και είναι ικανά να τους κάνουν να αποποιηθούν του ενός-δύο εξαμήνων που τους απομένουν, προκειμένου να στηρίξουν από θέση ισχύος τους νεότερους τους. Να μπορέσουν να χλευάσουν από θέση ισχύος τους νεότερους που ενδεχόμενα θα καταλάβουν την θέση τους, χωρίς να έχουν λυθεί τα προβλήματα για τα οποία παραιτήθηκαν. Τόσο σπουδαίο και αναγκαίο θεωρούν τον εαυτό τους που δεν μπορούν να στερήσουν την ΠΑ από την παρουσία του;
    'Η μήπως ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ και τίποτε άλλο;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. (συνέχεια ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ)

    "Και πάλι η αντίδραση των σοφών πατέρων της ειδικότητάς μας, άλλα και των υπολοίπων ειδικοτήτων ανύπαρκτη. Πλήρης αδιαφορία. Τι μας νοιάζει εμάς;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. (...)

    "Ελπίζω πολύ σε εσάς τους νεότερους, ενώ απογοητεύομαι πολύ από τους περισσότερους από όσους βλέπω όποτε κοιτάζω προς τα πάνω. Δεν φταίει κανείς για την κατάντια μας, οι εκάστοτε "δεσπότες" της ειδικότητας φταίνε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Νομίζω ότι μαζί με τον ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ θα πρέπει να αναρτηθεί και το πλήρες κείμενο της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ. Είναι ιστορικό ντοκουμέντο πλέον και ελπίζω στην επόμενη Συνέλευση του ΕΣΜΑ (20 Νοε) να έχουμε συνέχεια από τους λαμπρούς αξιωματικούς που είχαν το θάρρος να ορθώσουν το ανάστημά τους και να κάνουν τους Ανώτατους να φανούν ΝΑΝΟΙ μπροστά τους. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ και ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Για δείτε λίγο και αυτό http://armyalert.blogspot.com/2010/10/blog-post_1457.html
    Προσέχτε στο τέλος του κυρίου άρθρου πως η λευκή απεργία των (Ι) για το πτητικό, βαφτίζεται αυθόρμητη διαμαρτυρία για το Αιγαίο. Μονά ζυγά δικά τους. Και το μήνυμα εστάλλει, και οι περικοπές στο πτητικό σταμάτησαν με τροπολογία και οι αετοί...αετοί.

    Ο ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Ο Ανώνυμος 30 Οκτ 2010 09:50 έχει απόλυτο δίκιο. Μονά ζυγά δικά τους. Εμείς δεν έχουμε κανέναν δημοσιγράφο να προβάλλει το δίκαιο δίκιο μας?

    Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. Διαβάστε το τελευταίο μέρος του Ψυχαναλυτή

    Ο "ψυχαναλυτής ΙΙ "
    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/10/blog-post_6252.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Για να μαθαίνουν οι μικρότεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι:

    Για να τονίσω το κόμπλεξ των φίλων μας των πιλότων (εγώ δεν θα τους ξανα αποκαλέσω ποτέ πια ιπταμένους - σύμφωνα και με τον Ψυχαναλυτή), θα θυμίσω ότι πολλά χρόνια πριν, περί το 1989 στην ΣΙ και μετά από μαραθώνιες προσπάθειες κάποιων λίγων που βρήκαν ανταπόκριση από κάποιους λίγους επίσης, επετράπηκε στους μαθητές της ΣΜΑ να φορούν την προπέλλα στην επωμίδα (διακριτικό που τους ξεχώριζε από τους άλλους μαθητές της Σχολής). Αυτό θύμωσε πολλούς πολύ, μα τόσο πολύ που το μέτρο κράτησε μόνον 6 μήνες. Μετά την καλοκαιρινή άδεια λοιπόν το πρώτο πράγμα που έγινε - εκείνο το βράδυ του προσκλητηρίου της επιστορφής - ήταν να δοθεί και μάλιστα με μίσος και κακία, η οδηγία προς όλους τους μηχανικούς να αφαιρέσουν τις διακριτικές για αυτούς επωμίδες.

    Τι κόμπλεξ!!!

    Προτείνω να μην τους ξαναπούμε Ιπταμένους σε όλα ρα επίπεδα των συζητήσεων μας με αυτούς. Πιλότους ή χειριστές (πως λέμε χειριστές τρακτέρ...).

    Προσδοκώ πολλά εντός του Νοεμβρίου...

    Doctor!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει άνοιγμα και στις υπόλοιπες ειδικότητες της Σχολής Ικάρων. Το θέμα είναι να προωθηθούν οι άξιοι και ικανοί από όλους τους χώρους. Δεν θα πρέπει να είμαστε δογματικοί και να απορρίπτουμε τους άλλους όπως συμβαίνει από τους "ιπτάμενους" προς τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. Στις 23 Νοεμβρίου που θα εορτασθεί 60 ΣΜΑ+30 ΕΣΜΑ θα επιδοθεί στην Πολιτικο-Στρατιωτική Ηγεσία ψήφισμα από τον ΕΣΜΑ για τα 60 χρόνια απαξίωσης της ΣΜΑ; Θα γίνει κάποια ομιλία από ΣΜΑτζή (εν ενεργεία ή μη) για το θέμα αυτό; ΜΜΕ θα έχει; Νομίζω ότι είναι η καλύτερη ευκαιρία να τους τα πούμε στα μούτρα τους! Να δούμε τότε τι θα πει η "φυσική" """ηγεσία""" των μηχανικών!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Ο κ. ΥΕΘΑ και λοιποί θα παραστούν στις 23-11 στο Π.Μουσείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Θέμα για την συνέλευση στις 20-11: Να γίνει δημόσια ομιλία στην εκδήλωση στις 23-11 από εκπρόσωπο του ΕΣΜΑ (πρόεδρο ή κάποιον άλλο) με θέμα: "Απαξίωση της ΣΜΑ και των αποφοίτων της", με όλα τα θέματα του ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ 1 και 2 και της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ. Όσοι συμφωνούν να το δηλώσουν και από εδώ αλλά και στις 20-11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. Δυναμική, περίεργη αλλά ώριμη η παρακάτω άποψη η οποία όμως πρέπει να τεθεί.

    Αν η πολιτεία και η ΠΑ συνεχίζουν να χειρίζονται με τον ισχύοντα προσβλητικό τρόπο τους Μηχανικούς της ΣΜΑ, να πέσει στο τραπέζι η προταση κατάργησής της εντελώς, με αντιστάθμισμα ή τις προσλήψεις έτοιμων πτυχιούχων Μηχανικών ή μόνον με τους συνάδελφους της ΣΤΥΑ.

    Δεν πρέπει άλλοι νέοι άνθρωποι να εγκλωβιστούν σε αυτές τις δαγκάνες εκμετάλλευσης που έχουμε εγκλωβιστεί εμείς οι υπόλοιποι.

    Είναι και αυτό μια λύση αν τελικά είμαστε περιττοί στο σύστημα, κρίνοντας από την εκτίμηση που το σύτημα έχει προς εμάς και ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ τους νέους ανθρώπους που ετοιμάζονται να θυσιάσουν το μέλλον τους δηλώνοντας τη ΣΜΑ (χωρίς οι καημένοι να γνωρίζουν).

    Doctor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  198. Πρέπει να κατατεθούν σαφείς προτάσεις στη Συνέλευση του ΕΣΜΑ και όχι γενικολογίες και ευχολόγια. Επίσης αυτές οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν δυναμική και να είναι άμεσα εκτελέσιμες με απτά αποτελέσματα. Συνεπώς στηρίζω την πρόταση για την ομιλία στα 60 χρόνια της ΣΜΑ. Απλή και αποτελεσματική! Περιμενω και τα σχολια των υπολοιπων του blog. Ο Doctor το εθεσε ξεκαθαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  199. Το πρώτο βήμα είναι ένα και μοναδικό:

    "Έτοιμη καταγγελία σε εισαγγελέα για την απάτη του πτητικού επιδόματος".

    Αφού δεν σε σέβονται πρέπει να σε φοβούνται.

    Όλα τα υπόλοιπα είναι ψυχαναλύσεις και παρηγοριές στον άρρωστο.

    Την αεροπορία δεν θα την πάνε μπροστά απεργοί και προδότες για λίγα ψωροευρώ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.