Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Εκτός ΠΑΣΟΚ Αλέξης Μητρόπουλος και Γιάννης Δημαράς


Εκτός ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη βρεθεί ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Δημαράς, καθώς με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους για την Περιφέρεια Αττικής, έρχονται αντιμέτωποι με την επίσημη επιλογή του κόμματος,που είναι ο Γιάννης Σγουρός. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης και Τήρησης του
Καταστατικού (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης επισήμανε ότι βάσει καταστατικού, οι ίδιοι ουσιαστικά έθεσαν εαυτούς εκτός κόμματος με τις επιλογές τους, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, οδήγησαν "αυτομάτως" στην "αναστολή της κομματικής τους ιδιότητας". Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Ανωμερίτη, ο Αλ. Μητρόπουλος χάνει την κομματική του ιδιότητα, διότι επέλεξε να είναι υποψήφιος με τη στήριξη άλλου κόμματος, ο δε Γ. Δημαράς διότι επέλεξε να είναι υποψήφιος σε μια Περιφέρεια, όπου ήδη το Εθνικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να στηρίξει άλλη υποψηφιότητα. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ ανέφερε ότι "δεν χρειάζεται να γίνει καμία διαδικασία". Σε δήλωσή του δε που βρίσκεται από το πρωί στην ιστοσελίδα "Real.gr", σημείωνε ότι δεν πρόκειται τα δύο στελέχη να κληθούν σε απολογία, αλλά ούτε και να υπάρξει ανακοίνωση. Ακόμη, ο κ. Ανωμερίτης διευκρίνισε ότι πλέον ο Αλ. Μητρόπουλος χάνει και την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Γ. Δημαράς, όσο και η Σ. Σακοράφα και ο Β. Οικονόμου έχασαν αυτομάτως την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όταν τέθηκαν εκτός της Κ.Ο. του κόμματος, μετά την επιλογή τους να διαφοροποιηθούν από την επίσημη θέση της κυβέρνησης, ψηφίζοντας “παρών” αντί να στηρίξουν το νομοσχέδιο για το μνημόνιο. Την ιδιότητα του μέλους στο Ε.Σ. είχαν ex officio, ως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Νωρίτερα, ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διευκρίνιζε ότι δεν τίθεται θέμα για τον Γ. Δημαρά, καθώς ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (μόνο) όσο ήταν μέλος της ΚΟ του κόμματος, ενώ αναφορικά με την υποψηφιότητα του Αλ. Μητρόπουλου, τόνιζε ότι είναι θέμα του κόμματος και όχι της κυβέρνησης.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_9441.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.