Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ανασχηματισμός του κ. Παπανδρέου, άφησε τους υπουργούς να συνωστίζονται στους διαδρόμους της εξουσίας ....

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κύριος Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με τις αψιμαχίες των Υπουργών της κυβέρνησης για τα θέματα της ενέργειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ανασχηματισμός του κυρίου Παπανδρέου άφησε τους υπουργούς του να συνωστίζονται στους διαδρόμους της εξουσίας και να διαγκωνίζονται για τις αρμοδιότητές τους.

Την ώρα που ο τομέας της Ενέργειας αφήνει τη μοναδική ίσως χαραμάδα αισιοδοξίας για ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, μετά την υφεσιακή πολιτική που ακολούθησε ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ παραμένει χωρίς αρμοδιότητες, ο Αντιπρόεδρος «ξεμπλοκάρει» επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και φρενάρει τις προσδοκίες του Υπουργού Επικρατείας να μετατραπεί σε «τιμητής» των ενεργειακών επενδύσεων, ενώ, ταυτόχρονα, τις ίδιες αρμοδιότητες για την ενέργεια εποφθαλμιά και ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι σχέσεις των Υπουργών αποκαλύπτει την πολιτική ένδεια του ίδιου του Πρωθυπουργού, που από την μία ανασχηματίζει τους Υπουργούς του για καλύτερο συντονισμό και από την άλλη τους αφήνει χωρίς ξεκάθαρες αρμοδιότητες οδηγώντας τους σε δημόσιες αψιμαχίες.

Την στιγμή που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση αντιμάχεται τη γραφειοκρατία δημιουργεί ένα δαιδαλώδες σύστημα εξουσίας στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Επιτέλους, η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει ποιος Υπουργός είναι αρμόδιος για τα θέματα της Ενέργειας. Όχι για να γνωρίζει η αντιπολίτευση, αλλά κυρίως γιατί, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την οικονομία, πρέπει να γνωρίζει η ίδια Αγορά». 


http://michalis-giannakis.blogspot.com/2010/09/blog-post_15.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.