Εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας στα Χανιά

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά την Κυριακή 19, τη Δευτέρα 20 και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων «Ο Αγιος Πολύκαρπος» .
Το μνημόσυνο των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας θα τελεσθεί την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί στον ναό του Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ενθυμημάτων Μικράς Ασίας στην Πύλη Sabbionara.
Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στο μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της γενοκτονίας στη συμβολή των οδών Κισάμου και Μάρκου Μπότσαρη, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που περιλαμβάνει: Χαιρετισμούς από τους διοργανωτές, απαγγελία ποιήματος από το μέλος του Δ. Σ. της Αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων, κα Ηλέκτρα Τσίκα - Μαράκη, ομιλία από την κα Βίκυ Κόλλια, φιλόλογο, με θέμα «Ιωνία πατρίδα μας» .
Θα ακολουθήσουν μικρασιάτικα τραγούδια από τη χορωδία μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Αγιος Πολύκαρπος», μουσική και χοροί της Μ. Ασίας από την Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου «Ιωάννης Μανιουδάκης» και το χορευτικό συγκρότημα «Αροδαμός» .
Ποντιακούς χορούς θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα Ποντίων νομού Χανίων «Παναγία Σουμελά» με τον λυράρη Γιώργο Διαμαντή.
Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 7.45 μ.μ. στον κινηματογράφο 'Αττικόν' (θερινό) θα γίνει προβολή της ταινίας του Νίκου Κούνδουρου «1922» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Σχόλια