Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση με την διοίκηση της ΕΑΣ Καρδίτσας και επίσκεψη στο Οινοποιείο της Ένωσης

* Ζήτησα, λόγω των καταστροφών από το πράσινο σκουλήκι, τη μείωση του πλαφόν παραγωγής στο βαμβάκι, το οποίο είναι απαραίτητο για την εκταμίευση της συνδεδεμένης ενίσχυσης. «Το μέγεθος από την καταστροφή που προκάλεσαν το πράσινο σκουλήκι και άλλα λεπιδόπτερα θα φανεί πλήρως μόνο με τη συγκομιδή του προϊόντος. Ωστόσο, οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι εξαιρετικά ανησυχητικές αφού κατά περιοχές η ζημιά που προκλήθηκε και η συνεπαγόμενη μείωση παραγωγής φαίνεται αρκετά μεγάλη. Υπάρχουν όμως περιοχές με το ποσοστό ζημιάς να φθάνει το 70-80% και κατά συνέπεια οι παραγωγοί να απειλούνται με οικονομική καταστροφή»
* Για τον λόγο αυτό, απαιτούνται:

- Δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις στους παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ αφού προηγηθούν εξατομικευμένες εκτιμήσεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ καθώς ναι μεν το σκουλήκι δεν συγκαταλέγεται στον Κανονισμό, ωστόσο οι παραγωγοί προσπάθησαν με αλλεπάλληλους ψεκασμούς να το αντιμετωπίσουν.

-Τροποποίηση της ΚΥΑ σχετικά με τη συνδεδεμένη ενίσχυση με μείωση του πλαφόν παραγωγής ανά νομό καθώς στην αντίθετη περίπτωση χιλιάδες παραγωγοί κινδυνεύουν να τη χάσουν κι έτσι να υποστούν ακόμη μεγαλύτερη μείωση στο εισόδημά τους. Είναι προφανές ότι απαιτούνται αυστηροί έλεγχοι ώστε να προστατευθούν οι πραγματικοί παραγωγοί».

* Το θέμα του βαμβακιού ήταν το κυρίαρχο ζήτημα στη συζήτηση με την διοίκηση της ΕΑΣ Καρδίτσας να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις. Στη συνάντηση έγινε διεξοδική αναφορά σε όλα τα φλέγοντα αγροτικά θέματα, ενώ επισκέφθηκα το Οινοποιείο και εξέφρασα την υποστήριξή μου στις προσπάθειες των συνεταιρισμών και των Ενώσεων της Θεσσαλίας και δεσμεύτηκα να είμαι αποφασιστικά στο πλευρό τους, όπως άλλωστε ήμουν μέχρι τώρα. «Το συνεταιριστικό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να παρεμβαίνει στην αγορά στηρίζοντας το εισόδημα των αγροτών και προσφέροντας προϊόντα ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές στους καταναλωτές». (Οι συνεταιριστές της Καρδίτσας επισήμαναν ότι λόγω της συνεργασίας τους με το Οινοποιείο Τυρνάβου γνωρίζουν πολύ καλά τις διαρκείς προσπάθειές μου, ως βουλευτή, στο να ικανοποιηθούν διάφορα δίκαια αιτήματα των συνεταιριστικών Οινοποιείων και γενικότερα των αγροτικών οργανώσεων.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.