ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΩΣ ΑΡΙΣΤΑ

Διαβάσαμε και ακούσαμε λοιπόν και ένα ακόμη φρικώδες μέσα στον καταιγισμό της καταστροφής που μας περιβάλει: με τις φετινές περίφημες εξετάσεις για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ κατάφεραν να “πετύχουν” ακόμα και άχρηστοι με βαθμό κάτω από την καταργηθείσα βάση του 10 !! Η λευκή κόλλα, που κάποτε δικαίως αποτελούσε το εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τον χώρο των εκπαιδευτικών απορριμάτων, είναι σήμερα τίτλος “πανεπιστημιακής” τιμής !! Οι τεχνικές λεπτομέρειες αυτής της τεράστιας “επιτυχίας” δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Εκείνο που έχει όμως σημασία είναι ότι ακόμη και τώρα, με την χώρα να καταρρέει χωρίς ουσιαστική επιστροφή, οι “σοσιαλιστές” μας μένουν άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις νοοτροπίες που αυτοί εγκαινίασαν πριν από τριάντα και πλέον χρόνια: “Πανεπιστημιακή” εκπαίδευση για τα πλήθη χωρίς την παραμικρή διαδικασία επιλογής και απονομής πρωτείων στους αρίστους, αποσύνδεση της ποιότητας από την διδασκαλία, κομματικοποίηση των πανεπιστημίων μέσω “νόμων πλαισίων” και τελική και απόλυτη διάλυση όλων των βαθμίδων της “εθνικής παιδείας” (που τώρα πια πρέπει να κουκουλωθεί και από την ‘πολυπολιτισμικότητα’).
Με το μηδέν να περνά πια για Άριστα, οι πολιτικοί στόχοι των “σοσιαλιστών” έχουν φθάσει στο απόγειο της επιτυχίας τους.
Η ελληνική “σπουδάζουσα” νεολαία αποτελείται πια στην πλειοψηφία της από αγράμματους “αποφοίτους” μιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει προ πολλού παραδώσει το πνεύμα – και αυξάνεται καθημερινά από αγράμματους “φοιτητές” και “σπουδαστές” μισοερειπωμένων ιδρυμάτων που μόνο κατ όνομα είναι πανεπιστήμια και πολυτεχνεία. Οι στρατιές αυτές των μηδέν που είναι πια Άριστα αποτελούν το μέλλον της χώρας, την “δεξαμενή” από την οποία η οικονομία πρέπει να αντλήσει “στελέχη” και τα τάγματα από τα οποία θα επιλεγούν οι μελλοντικοί μας “ηγέτες.”
Ούτε και η καλύτερα στημένη πολιτική συνωμοσία δεν θα μπορούσε να πετύχει τέτοια απόλυτα αποτελέσματα. Το μηδέν ως  Άριστα έχει πλέον στρατηγικά κατατροπώσει την Ελλάδα. Το μηδέν ως Άριστα της έχει αφαιρέσει και εκείνο το έστω και μικρό ποσοστό ελπίδας για μια ανάταξη της Πατρίδας την ύστατη στιγμή.
Η αποβλάκωση, η απείθεια, ο κούφιος εξυπνακιμσός (που τόσο αποτελεσματικά καλλιεργείται από πολιτικάντηδες και τα ‘Μου Μου Ε’) η αθλιότητα της προσωπικής “στάσης ζωής”, η αποχαύνωση της καφετέριας και των “ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης”, ο εκφυλισμός της “παρέας”, η πλήρης μετάβαση του προφορικού ιδιώματος σε μείγμα γρυλισμάτων, μονολεκτικών “εκφράσεων” και καταρράκτη χυδαιότητας συνδυάζονται θριαμβευτικά κάτω από το λάβαρο του μηδέν ως Άριστα.
Ιδού η Νεολαία μας, τα διαμαντικά της εθνικής μας προίκας!
Δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε την κυβέρνηση του μηδέν ως Άριστα – και δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε την μαεστρία με την οποία αυτή και το κόμμα που εκπροσωπεί τράβηξαν την χώρα στο βάραθρο της προσωπικής ανυποληψίας, της πολιτιστικής φτήνιας, της μανιακής καταπολέμησης της ποιότητας και της καταστροφής όλων των τελευταίων στηριγμάτων της Παιδείας ως μοναδικού θεμέλιου της χώρας.
Το μηδέν της ανήκει ως το μοναδικό εύσημο τιμής!

Σχόλια