Ο Έλληνας πρωθυπουργός άθελα του, εξηγεί τον πραγματικό λόγο της χρεωκοπίας...

Απόσπασμα της συνέντευξης Τύπου Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου   μετά το τέλος της Διάσκεψης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στο Όσλο (13 Σεπτεμβρίου)
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θεωρώ ότι δύο πράγματα μπορούν να γίνουν. Πρώτον, να υπάρξει ενισχυμένη διαφάνεια, μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να καταπολεμήσουμε την διαφθορά, που ενίοτε ενυπάρχει και στο φοροεισπρακτικό σύστημα – και συνεργαζόμαστε στενά με ξένους εμπειρογνώμονες, τόσο από το ΔΝΤ, όσο και από κράτη του εξωτερικού, για το σκοπό αυτό – όμως εκείνο που θεωρώ εξίσου σημαντικό, είναι να υπάρχει μια κουλτούρα υπευθυνότητας, οπότε ο κόσμος να αποκτήσει συνείδηση του γεγονότος ότι, δεν είμαστε φτωχή χώρα, αλλά χώρα η οποία, ούτε αξιοποιεί ορθά, ούτε διαχειρίζεται καταλλήλως τους πόρους της. Με τον τρόπο αυτό, γρήγορα θα βγούμε από την κρίση.

Εξάλλου, όταν κάνουμε λόγο για κοινωνική προστασία, κάνουμε λόγο για κίνητρα και για μια ώθηση στην οικονομία. Έχετε απόλυτο δίκιο. Αν είχαμε επιλύσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, δεν θα είχαμε απολύτως καμιά ανάγκη άλλων δανείων.
Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του Financial Post.:  " Greek PM inadvertently explains the real reason his country is going bankrupt "
 " Ο Έλληνας πρωθυπουργός άθελά του, εξηγεί τον πραγματικό λόγο για τον οποίο θα χρεοκοπήσει η χώρα του"
Το άρθρο στηριζόμενο στα λεγόμενα του πρωθυπουργού υποστηρίζει:
 -Αφού υπάρχει φοροδιαφυγή και υστέρηση στην είσπραξη φόρων
- Αφού υπάρχει διαφθορά 
- και δεδομένου ότι η επίλυση των πιο πάνω προϋποθέτουν κοινωνικές, και δομικές αλλαγές που δεν μπορούν να συμβούν μέσα στους επόμενους μήνες ...

Η αναδιοργάνωση του χρέους είναι προ των πυλών


Σχόλια

 1. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΚΕΙ ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  (Π.Ν.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατι δεν τα ελεγε ο ιδιος ο Πρωθυπουργος τοτε
  που χαρασσε πολιτικη μαζι με τον Σημιτη απο το
  1996 ? Και αυτος απο παρθενογενεση ηρθε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.