Ο Δήμαρχος της Φιλιππούπολης/Plovdiv που ονειρεύεται τη "Μεγάλη Μακεδονία"

To Plovdiv, γνωστό στους Έλληνες ως Φιλιππούπολη, είναι μια πόλη 400.000 κατοίκων, κοντά στα ελληνικά σύνορα. Είναι γνωστή στους περισσότερους Έλληνες, από τις χιλιάδες φοιτητών που σπούδασαν και σπουδάζουν εκεί, αφήνοντας δισεκατομμύρια ευρώ, τα τελευταία 30 χρόνια.
Πάρα πολλοί Έλληνες κυρίως από τη Μακεδονία και τη Θράκη, την έχουν επισκεφθεί, παλαιότερα για φθηνό σεξ (ναι αυτή είναι η αλήθεια!), τώρα για ...

αγορές και αναψυχή.
Δήμαρχος της πόλης είναι ο Slavcho Atanasov (φωτο) και αντιδήμαρχος ο Petko Atanasov.
Στη Βουλγαρία υπήρχε το γνωστό εθνικιστικό κόμμα VMRO (Vnatreshna Makedonska Revolucionerna Organazacija-Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση), το οποίο χωρίστηκε φέτος, στις 3 Μαρτίου σε δύο κόμματα:
-το original VMRO με αρχηγό τον Krasimir Karakachanov
- ένα νέο κόμμα, το VMRO-NIE, που κράτησε τα ίδια αρχικά, που όμως σημαίνουν διαφορετικά πράγματα: "Πίστη, Ηθική, Πατριωτισμός, Ευθύνη" - Εθνικά ιδανικά Ενότητα"
Το νέο κόμμα, το VMRO-NIE, δημιουργήθηκε εξαιτίας της φιλοδοξίας του δημάρχου της Φιλιππούπολης, να ηγηθεί του εθνικιστικού χώρου.
Έτσι, πρώτος πρόεδρος του νέου υπερεθνικιστικού κόμματος ανέλαβε ο Petko Atanasov, αντιδήμαρχος της πόλης, τον Μάρτιο του 2010, ενώ λίγες μέρες μετά προσχώρησε και ο Δήμαρχος Slavcho Atanasov.
Στην αφίσα που βλέπετε γράφει :
Το "Πίστη, Ηθική, Πατριωτισμός, Ευθύνη"
και ο Slavcho Atanasov
σας εύχονται Ευτυχισμένη Εθνική Εορτή
3 Μαρτίου
...
Η 3η Μαρτίου 1878, είναι η ημέρα της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου, με την οποία τερματιζόταν ο Β΄ Ρωσο-Τουρκικός πόλεμος, με χαμένη την Ελλάδα και κερδισμένη τη Βουλγαρία.
Για τις αφίσες αυτές διαμαρτυρήθηκε τότε (Μάρτιος 2010), ο Έλληνας Πρόξενος στην Φιλιππούπολη Νικόλαος Πιπερήγος, χωρίς αποτέλεσμα όπως φαίνεται, από το νέο κύμα αφισών στους δρόμους, για το οποίο διαβάσατε στο προηγούμενο άρθρο.

Γράφουμε όλα τα παραπάνω, με σύντομες αναφορές σε ιστορικά γεγονότα, για να τονίσουμε ένα παράδοξο:


σε όσες πόλεις αφήνουν λεφτά οι Έλληνες, αναπτύσσεται ένα κύμα εθνικισμού, που επιβουλεύεται τη Θεσσαλονίκη ! Όσο περισσότερα λεφτά αφήνουν οι Έλληνες σε πόλεις των Σκοπίων ή της Βουλγαρίας αντί να φέρουν εκτίμηση και φιλία από τους γείτονές μας φέρνουν αλυτρωτισμό!


Βλέποντας τους Έλληνες να ξοδεύουν στη Φιλιππούπολη, μάλλον θα νομίζουν οι Βούλγαροι εθνικιστές, ότι στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν δέντρα που κάνουν πενηντάευρα! Και τα θέλουν δικά τους.
http://taxalia.blogspot.com/2010/08/plovdiv.html

Σχόλια

  1. giati arage oi ellines pigainoun sti voulgaria gia ftino sex...???? mipos theloun na oikonomisoun kanena fragko...mipos i ellidida protimaei to souvlaki,para to sex...i mipos giati i leksi ,malakas, exei ensomatothei sthi kathimerinotita tou!!! tuxaio,de nomizw!!!

    afou oi neoi tis ellados adunatoun na perasoun sta dika tous panepistimia,as xrismatodotisoun tis alles europaikes xores...giati oxi!!!! etsi kai alliws i ikonomiki katastash tis ellados einai se 'ifesh'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.