Η Intel αγόρασε την McAfee έναντι $7,7 δισ.



Την εξαγορά της McAfee Inc, εταιρείας λογισμικού ασφαλείας, έναντι 7,7 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Intel, καιθώς η εταιρεία θεωρεί τα προϊόντα της McAfee ως στοιχεία κλειδιά της αναπτυξιακής της στρατηγικής.

Η Intel θα καταβάλει 48 σεντς για κάθε μετοχή της McAfee, με premium 60% σε σχέση με τα 29,93 δολάρια, τιμή κλεισίματος της McAfee την Τετάρτη. Η συμφωνία αναμένεται να επηρεάσει ελαφρώς τα αποτελέσματα της Intel το πρώτο έτος μετά την ολοκλήρωσή της, σύμφωνα με την ίδια.

"Με την ταχεία διεύρυνση της ανάπτυξης σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων που σχετίζονται με το Ίντερνετ, όλο και περισσότερα στοιχεία της ζωής μας συνδέονται με αυτό", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intel, Paul Otellini.

"Στο παρελθόν, η αποδοτικότητα της ενέργειας και η συνδεσιμότητα καθόριζαν τις απαιτήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών". Κοιτώντας το μέλλον, η ασφάλεια θα προστεθεί ως τρίτος στυλοβάτης αυτών που ζητούν οι καταναλωτές σε όλες τους τις εμπειρίες που σχετίζονται με το Ίντερνετ και τους υπολογιστές, συμπλήρωσε. 

Η McAfee, γνωστή κυρίως για τα anti-virus λογισμικά της, εμφάνισε το 2009 έσοδα ύψους 2 δισ. δολαρίων.


http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1031826

Σχόλια