Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

Έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις αυξήσεις στα άλευρα...


Σε αυτεπάγγελτη έρευνα για τις αυξήσεις στις τιμές των αλεύρων και για ενδεχόμενες εναρμονισμένες πρακτικές θα προχωρήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού...
Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί για «να μην υπάρξει αδικαιολόγητη αύξηση στα άλευρα, η οποία θα περάσει στα αρτοποιεία, στη ζαχαροπλαστική και τις ζωοτροφές»...
Το ρωτήσαμε και την τρίτη με την ανάρτηση "Καθυστεριμένα Ρεφλέξ της κυβέρνησης ...": Αν τελικά η έρευνα ανακαλύψει ότι είναι "Δικαιολογημένες" οι αυξήσεις;;;
Τί θα γίνει ;;; Όλα καλά;;;
Αλλά υπάρχει και άλλο θέμα....

Οι αυξήσεις που είχαν πάρει τα άλευρα to 2008 πέρασαν στις τιμές λιανικής με αποτέλεσμα αρκετοί φούρνοι να πουλούν την απλή φραντζόλα ψωμί σχεδόν ένα ευρώ.
Από τότε όμως οι τιμές της πρώτης ύλης  κατρακύλησαν (κάτω από το μισό...) αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρθηκε να τις κατεβάσει για τον καταναλωτή.
Ούτε οι έμποροι , ούτε οι καταναλωτικές οργανώσεις αλλά κυρίως ΟΥΤΕ η Επιτροπή Ανταγωνισμού σχολίασε το γεγονός ότι οι τιμές έπεσαν στο μισό αλλά οι τιμές του ψωμιού παρέμειναν ...σταθερές . (Μερικοί δεν ντράπηκαν να μιλάνε για ΚΑΤΌΡΘΩΜΆ την διατήρηση των τιμών !!!)
Στα γραφήματα βλέπετε την διακύμανση στις διεθνείς αγορές του Σταριού το 2008 και το 2010.
Παρατηρήστε ότι το 2008 (ιδιαίτερα στις αρχές του έτους οι τιμές ήταν υπερδιπλάσιες ώς προς τις (ΑΞΗΜΕΝΕΣ )σημερινές...
Όχι λοιπόν αυξήσεις αλλά ΜΕΙΩΣΕΙΣ στην τιμή του ψωμιού χρειάζονται... 

http://antilogos-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_3615.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.