Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Νετανιάχου – Παπανδρέου: ναι στη συνεργασία, αλλά όχι εναντίον της Τουρκίας

«Προσέγγιση ναι, αλλά όχι εναντίον της Τουρκίας», με αυτό τον τίτλο δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ρεπορτάζ για την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Ελλάδα: «Ο Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για προσέγγιση, αλλά όχι εναντίον της Τουρκίας.  Διότι τόσο το Ισραήλ, όσο και η Ελλάδα επιδιώκουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι ελπίζει να δρομολογηθούν άμεσα απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της χώρας του ότι στο προοίμιο των διαπραγματεύσεων δεν πρέπει να τεθούν οποιεσδήποτε προϋποθέσεις. Στην Ελλάδα η κοινή γνώμη, αλλά κυρίως τα αριστερά κόμματα είναι επιφυλακτικά έναντι του Ισραήλ.»

Στο ίδιο πνεύμα η Süddeutsche Zeitung σημειώνει: «Πρόκειται για μια νέα φάση στις σχέσεις των δύο χωρών, έτσι προβάλλουν την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού και τα ελληνικά μίντια.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του για κοινές αεροπορικές ασκήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, όπως έκανε μέχρι τώρα με τη σύμμαχό του Τουρκία. Όμως ο Γ. Παπανδρέου διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τη γείτονα Τουρκία και δήλωσε ότι δεν θα ήθελε τέτοιου είδους ασκήσεις να δημιουργήσουν την εντύπωση πως στρέφεται η Ελλάδα κατά της Τουρκίας.
Ας σημειωθεί όμως ότι στο αεροδρόμιο - κατά την προσγείωση του αεροπλάνου του Ισραηλινού πρωθυπουργού - δεν τον υποδέχθηκε  ο ομόλογός του κ. Παπανδρέου, αλλά ο υπουργός Τουρισμού.»


Επιμέλεια: Βιβή Παπαναγιώτου

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5919459,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.