Ο Ελληνικός ήλιος της Βεργίνας παγκόσμιο σύμβολο των Σκοπίων

Τεράστια πρόκληση στο νέο σχολικό βιβλίο των Σκοπίων

Κατάφωρη παραβίαση θεμελιώδους άρθρου της "Ενδιάμεσης συμφωνίας"
Με την οποία τα Σκόπια εγκατέλειψαν τον 16ακτινο ήλιο του Φιλίππου
Σε τεράστια επίσημη-κρατική πρόκληση προχώρησαν τα Σκόπια με την έκδοση του αναθεωρημένου βιβλίου «Κοινωνία» της Ε΄ Δημοτικού, όπου προβάλλεται στους μικρούς μαθητές ο Ήλιος της Βεργίνας, ο 16ακτινος Ήλιος των Ελλήνων Βασιλέων της αρχαίας μας Μακεδονίας, σαν η Παγκόσμια Σημαία όλων των Σκοπιανών του Κόσμου! Το Παγκόσμιο Σύμβολο δηλαδή του δήθεν «Μακεδονικού» Έθνους ανά την υφήλιο!
Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια, μετά από άσχετες με το παραπάνω διαμαρτυρίες Σκοπιανών, σχετικά με την παράλειψη αναφοράς του βιβλίου σε προσωπικότητες του κρατιδίου στον τομέα του Πολιτισμού, όπου όμως φιγουράρουν πρώτα πρώτα ονόματα γνωστών....
τραγουδιστών της γείτονος, καθώς και για θρησκευτικούς λόγους μουσουλμάνων και χριστιανών, που δεν μένουν ικανοποιημένοι από τις σχετικές αναφορές ή την εικονογράφηση του νέου στην ουσία βιβλίου, με αποτέλεσμα μετά από πολλές διαμαρτυρίες να αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της …Fyrom(!!!) να το αποσύρει… χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα αλλάξει και ο προσβλητικός και εξωφρενικός σφετερισμός του Ελληνικού Ήλιου!
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, επειδή αφορά θεμελιώδη όρο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, βάση του οποίου τα Σκόπια δεσμεύτηκαν να εγκαταλείψουν το σύμβολο του Ελληνικού Ήλιου της Μακεδονίας μας, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως τότε προκλητικά και αυθαίρετα στη Σημαία τους! Και τώρα εμφανίζονται να το διατυμπανίζουν μέσα από επίσημο-κρατικό Σχολικό Βιβλίο, ως Παγκόσμια Σημαία-Σύμβολο των απανταχού Σκοπιανών!
Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να διαμαρτυρηθεί με διάβημά της προς τον ΟΗΕ για την κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας και να καταθέσει το σχετικό ντοκουμέντο στο Διεθνές Δικαστήριο, όπου τα Σκόπια μας εγκαλούν ακριβώς για …παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας!

www.NOIAZOMAI.netΣχόλια