Φέτος, το φεγγάρι του Αυγούστου δεν θα φωτίσει πολλούς Αρχαιολογικούς Χώρους…..



Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

    Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, με αφορμή το γεγονός ότι οι σπουδαίοι Αρχαιολογικοί Χώροι θα παραμείνουν κλειστοί τη νύχτα της τελευταίας Πανσελήνου του καλοκαιριού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   « Μια σημαντική εκδήλωση πολιτιστικού ενδιαφέροντος, η νύχτα της τελευταίας Πανσελήνου του καλοκαιριού, που επί σειρά ετών πραγματοποιείτο επιτυχώς, απαξιώνεται και αυτή.
    Εμβληματικοί Αρχαιολογικοί Χώροι, όπως της Ακρόπολης και του Σουνίου θα παραμείνουν κλειστοί τη νύχτα της 24ης Αυγούστου.
    

Περιμέναμε με ανυπομονησία και ενδιαφέρον την έκβαση της συνάντησης της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιολογικών Χώρων με την ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ., άλλα, δυστυχώς, οι φόβοι μας για αναποτελεσματική διαχείριση του θέματος επαληθεύτηκαν, ενώ αμείλικτο προβάλλει το ερώτημα γιατί η διαχείριση αυτή παραπέμφθηκε στον μη αρμόδιο Υφυπουργό Τουρισμού.

    Για άλλη μια φορά, η έλλειψη προγραμματισμού και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα του Πολιτισμού η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ, στερούν τη δυνατότητα προβολής και ανάδειξης του πολιτιστικού μας πλούτου και της Χώρας μας, αφού οι μαγικές εικόνες της Ακρόπολης «ταξιδεύουν» σε όλο τον κόσμο.

    Φέτος, το φεγγάρι του Αυγούστου δεν θα φωτίσει πολλούς Αρχαιολογικούς Χώρους….. ».

Σχόλια