Από την κριτική στην κυβερνητική πρόταση

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Διαπιστώνω ότι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και παρά την πρωτοφανή προπαγάνδα στήριξης των επιμέρους πολιτικών επιλογών – και όχι της ανύπαρκτης πολιτικής - της κυβέρνησης από τα ΜΜΕ, η πλειονότητα των Ελλήνων αντιλαμβάνεται αυτό που η γερμανική έκδοση των Financial Times τονίζει: ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος τους στην Αθήνα.
Οι άνθρωποι δεν λένε τίποτε περισσότερο από αυτό που εξέφρασε μέσω του «θαλασσινού διαγγέλματός» του ο πρωθυπουργός, όταν εξήγγειλε την ενεργοποίηση του Μηχανισμού, τον οποίο είχε ζητήσει από την ΕΕ για πολιτικούς λόγους, όπως ίσως ενθυμίστε και όχι για οικονομική υποστήριξη! Το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου τότε ήταν σαφές: προσφεύγουμε στον Μηχανισμό για να σώσουμε το ευρώ. Ε, η γερμανική εφημερίδα, μετά από τον πρώτο καιρό εφαρμογής του Μνημονίου διαπιστώνει ότι ο κ. Παπανδρέου υπήρξε ειλικρινής: δεν ήταν η Ευρώπη που έσωσε την Ελλάδα με το πακέτο οικονομικής στήριξης, αλλά ήταν η Αθήνα που έσωσε την Ευρώπη με την απόφασή της να πάρει το πακέτο και να μην κηρύξει πτώχευση, αν και «η πτώχευση θα ήταν βολικότερη για την Ελλάδα», όπως εκτιμά η εφημερίδα.
Βεβαίως η εφημερίδα, για τους δικούς της.....
λόγους, οι οποίοι φαντάζομαι είναι κατανοητοί, δεν πιάνει το κουβάρι της ελληνικής κρίσης από την αρχή. Δεν αναφέρει ποιες ήταν οι κινήσεις του «ανθρώπου τους» στην Αθήνα πριν να φτάσουμε στο δίλημμα: .....η συνέχεια στον Ακτιβιστή

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_1714.html

Σχόλια