Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

Η τόσο προβλέψιμη Ντόρα...


Αν η μισή επιτυχία στην πολιτική βρίσκεται στη δυνατότητα του αιφνιδιασμού, όπως λένε, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη... μισή νίκη στην Περιφέρεια Αττικής. Ουδείς είχε αρθρώσει δημόσια το όνομα Κικίλιας, ουδείς είχε προβλέψει μια τέτοιου τύπου υποψηφιότητα και όλοι έψαχναν τον υποψήφιο της Ν.Δ. κάπου μεταξύ Χατζηδάκη, Σπηλιωτόπουλου, Σγουρού ή ακόμη και Αλέξη Μητρόπουλου. Ο Σαμαράς κράτησε μυστικές τις συζητήσεις, χειρίστηκε το θέμα προσωπικά και πέρασε το πρώτο μήνυμαπου θεωρούσε σημαντικό στο ξεκίνημα αυτής της μάχης: Το άνοιγμα στηνέα γενιά, με ένα πρόσωπο που προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκησηκαι δεν κουβαλάει αρνητικό φορτίο από το κυβερνητικό παρελθόν της Ν.Δ. Ο Βασίλης Κικίλιας καλείται τώρα να φέρει και το άλλο μισό τηςνίκης στις 7 Νοεμβρίου σε μια περιφέρεια που η Ν.Δ. έχει να κερδίσειαπό την εποχή του Κατριβάνου.
Για την Ντόρα δεν θα μπορούσε να πει κανείς το ίδιο. Η περίπτωση Μαρκογιαννάκη έμοιαζε εξαρχής με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, ενταγμένου σε ένα ευρύτερο σχέδιο που εξυφαίνεται από την πρώην υπουργό Εξωτερικών με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πόσα μυστικά να κρύψεις σε μια απόσταση 70 μέτρων από το σπίτι του Μητσοτάκη στα Χανιά; Το σχέδιο είναι σε γνώση της Ρηγίλλης, άλλωστε δεν χρειάζεται και μαντικές ικανότητες για το «διαβάσει» κανείς σε δηλώσεις και συμπεριφορές των τελευταίων εναπομεινάντων «Ντορικών». Για μια ακόμη φορά πάντως η Ντόρα δεν προέβλεψε σωστά τον Σαμαρά. Υπολόγιζε ότι θα προλάβαινε ο Μαρκογιαννάκης να ανεξαρτητοποιηθεί μετά βαΐων και κλάδων κι όχι ότι θα έφευγε απόγευμα Πέμπτης με καύσωνα, δίχως ένα τηλεφώνημα!
(Eλεύθερος Τύπος)


http://online-pressblog.blogspot.com/2010/08/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.