Υπό κατάθεση το Σ/Ν "Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ε.Δ..."

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Αυτό είναι το Ενημερωτικό σημείωμα άρθρο 36 παρ 7 ΚτΒ για το υπο κατάθεση σ/ν :
"Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ε.Δ..."
Τα βασικά σημεία του Σ/Ν είναι: 
Οι διοικητικές ρυθμίσεις εναρμονίζονται πλήρως με τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, άρα για έναν Αξιωματικό προερχόμενο από τις παραγωγικές σχολές των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, εξυπηρετείται το σχήμα 35 ετών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, συν 5 ετών που μπορούν να εξαγοραστούν, δηλαδή εξυπηρετείται η απαίτηση για 40 χρόνια συνολικής συντάξιμης υπηρεσίας. 
Προβλέπεται ένα νομικά οργανωμένο σύστημα για την αξιολόγηση των στελεχών, εισάγεται ο θεσμός της κατά απόλυτη εκλογή προαγωγής από του βαθμού του αντισυνταγματάρχη και πάνω, όπου αυτό μπορεί να επιφέρει ενδιαφέρουσες αλλαγές στην επετηρίδα, η οποία δεν μπορεί να υπαγορεύεται από τα δεδομένα του χρόνου εξόδου από την παραγωγική σχολή, διότι οι άνθρωποι εξελίσσονται και τα δεδομένα μεταβάλλονται.  
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξακολουθεί να επιλέγεται από το ΚΥΣΕΑ με πρόταση του Υπουργού, μεταξύ όλων των εν ενεργεία μαχίμων αντιστρατήγων, μαχίμων αντιναυάρχων και ιπταμένων αντιπτεράρχων.
Το ΓΕΕΘΑ τώρα είναι το επιτελικό όργανο και το διακλαδικό στρατηγείο μέσω του οποίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βοηθάει στην άσκηση των καθηκόντων του στο πλαίσιο της πλήρους διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων. Άρα το ΓΕΕΘΑ υπέρκειται του ΓΕΣ, του ΓΕΝ και του ΓΕΑ, που αποτελούν με τη σειρά τους τρεις πυλώνες του ΓΕΕΘΑ. 
Αυτό που δεν γνωρίζουμε και περιμένουν εναγωνίως οι Αξιωματικοί, ιδιαίτερα της Αεροπορίας, είναι το τι θα προβλέπει το Σ/Ν για την αρχαιότητα μεταξύ των ειδικοτήτων (Ιπτάμενοι αρχαιότεροι έναντι όλων).
Τονίζεται ότι τόσο στον Σ.Ξ όσο και στο Π.Ν, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα φαίνεται να έχει διευθετηθεί όπως προστάζει τόσο  η κοινή λογική, όσο και οι προτάσεις των επιτελείων.

 


Σχόλια