Οδηγίες επιστροφής στην κόλαση

Από antinews

Οι περισσότεροι Ελληνες κάνουν αυτή την περίοδο διακοπές οι οποίες για τους πολλούς θα τελειώσουν την ερχόμενη Δευτέρα και για τους υπόλοιπους στις 30 του μήνα. Το antinews, θέλοντας να σας το φέρει… μαλακά για το τι θα δείτε μόλις μπείτε στο σπίτι σας, σας δίνει ορισμένες συμβουλές καθώς η εικόνα που θα αντικρίσουν οι περισσότεροι θα μοιάζει με θερινό εφιάλτη μετά από ορισμένες ημέρες στον παράδεισο.
Κατ’ αρχάς μόλις ανοίξετε την πόρτα σας θα σας περιμένουν μια σειρά από εκκαθαριστικά, κλήσεις από εφορία, σημειώματα και φουσκωμένοι λογαριασμοί. Μην πανικοβληθείτε. Μαζέψτε τα χαρτιά με προσοχή και βεβαίως μη χάσετε κανένα, διότι παραμονεύει ο… Καπελέρης του ΣΔΟΕ για να σας βάλει πρόστιμο. Μην του δώσετε το δικαίωμα να εισπράξει από εσάς μέρος από τα 5 δισ. που έχει βάλει στόχο.
Πάρτε βαθιές ανάσες και αρχίστε να ανοίγετε έναν – έναν τους φακέλους. Για τη συντριπτική πλειοψηφία όλοι είναι ίδιοι. Δηλαδή, θα σας περιμένει:
1. Το εκκαθαριστικό της εφορίας το οποίο με τις αλλαγές στους συντελεστές και τα δόκανα που σας έχει βάλει η κυβέρνηση, θα είναι σίγουρα χρεωστικό. Οπότε, θα πρέπει να σπεύσετε να πληρώσετε.
2. Θα σας περιμένει το ΕΤΑΚ για το 2009 αφού κάνατε το λάθος να έχετε ένα σπίτι ή κάποιο άλλο ακίνητο. Πρόκειται για τον φόρο που επέβαλε η ΝΔ και για τον οποίο “ούρλιαζε” το ΠΑΣΟΚ και κατήργησε, αλλά κράτησε μέχρι να εισπράξει.

3. Για όσους έχουν κάποια ακίνητα πάνω από 400.000 ευρώ θα σας έχει έρθει κι ένα σημείωμα που θα λέει ΦΜΑΠ, οπότε μην το πετάξετε είναι κι αυτός φόρος.
4. Οσοι είχατε την ατυχία να δηλώσατε εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ θα σας περιμένει και η έκτακτη εισφορά, οπότε βάλτε κάτι στην άκρη και γι’ αυτό.
5. ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό κινητά και λοιποί λογαριασμοί θα σας έχουν έλθει με αυξημένο ΦΠΑ, επομένως και ακριβότερα.
6. Αν κι αυτός ο λογαριασμός δεν έρχεται στο σπίτι αλλά μόλις πάτε στο σούπερ μάρκετ, θα δείτε μεγάλη διαφορά στις τιμές των προϊόντων. Μην ανησυχήσετε δεν είναι λάθος. Είναι ο πληθωρισμός του ΠΑΣΟΚ που φτάνει στο 6%.
7. Τα παιδιά σας θα σας ζητήσουν τα σχολικά είδη, οπότε μην φοβηθείτε για τον τιμοκατάλογο που θα σας φέρει.
8. Εχετε ημιυπαίθριο; Τη βάψατε διότι θα μπείτε στη σκέψη “να πληρώσω και να γλιτώσω;”. Αν κάνετε το λάθος να πάτε στην πολεοδομία θα σας περιμένει το χαράτσι.
9. Κρατείστε κάτι και για τα “πράσινα” (όνομα και πράμα) τέλη που θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα στο όνομα της… πράσινης ανάπτυξης.
Κι αν ύστερα από όλα αυτά γλιτώσατε το εγκεφαλικό, ψάξτε τις τσέπες να δείτε αν έμεινε κανένα ευρώ να πάτε να αγοράσετε αντικαταθλιπτικά. Θα τα χρειαστείτε για να ξεχάσετε τη μαύρη ώρα που ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια