Έσκισαν τα πτυχία τους όλοι οι οικονομολόγοι

Η Ελλάδα μας, συνέτριψε όλες τις οικονομικές θεωρίες. Κονιορτοποίησε κάθε οικονομικό σύγγραμα. Μετά από δύο χρόνια ύφεσης, μετά από μια καταιγίδα μέτρων λιτότητας και φόρων, θα έπρεπε σύμφωνα με τη λογική ο πληθωρισμός να πέσει ραγδαία, αφού μειώθηκε η αγοραστική δύναμη. Κι όμως:

Στο 5,5% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο
έσπασε ρεκόρ 13ετίας !
Τι να διδάξουν μετά στα πανεπιστημιακά έδρανα οι καθηγητές οικονομικών;
Θα τους πάρουν στο ψιλό οι φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/08/blog-post_1252.html#ixzz0vuGJDwvn

Σχόλια

  1. Σου εχω ενα αποκλειστικο. Ελληνας τεως πρωθυπουργος ετοιμαζεται να δημοσιευσει τη διδακτορικη του διατριβη που εκανε στο TAFTS (δια αλληλογραφιας φυσικα καθως ειναι πολυ κουρασμενος να παει στις ΗΠΑ) με θεμα "Πως να καταστρεψετε την οικονομια ενος κρατους σε 5 χρονια" Μαλιστα υπαρχουν πληροφοριες οτι αυτος ειναι και ο μοναδικος λογος που μεχρι σημερα δεν εχει κανει καμια δηλωση, καθως θα τις κανει μετα την δημοσιευση της διατριβης. Επισης, φημολογειται οτι τη παρουσιαση της διατριβης θα τη κανουν τεως δημοσιογραφος και υπουργος καθως και οι δυο πιο πετυχημενοι υπουργοι οικονομικων της περιοδου 2004-2009. Αναμενουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να είμαστε ακριβοδίκαιοι.
    Σαφώς και είναι μεγάλες οι ευθύνες του Καραμανλή.
    Όμως όπως πολύ καλά γνωρίζεις, μια χώρα δεν μπορεί να καταστραφεί οικονομικά σε 2 χρόνια.
    Γιατί για τα τελευταία 2 χρόνια την Ν.Δ, γίνονται όλες οι συζητήσεις.
    Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις δει πολλές φορές την εξελικτική πορεία του χρέους από το 1970 μέχρι σήμερα και θα έχεις διαπιστώσει, πότε εκτινάχθηκε το χρέος.
    Σε κάθε περίπτωση, όπως λες και εσυ, δεν θα παρελθοντολογήσω.
    Όμως το θέμα του πληρωθησμού που είναι ο υψηλότερος της τελαυταίας 13 ετιας, το επεσήμανε η τροίκα στην τελευταία αναφορά της και το βιώνουμε καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιας και ειναι καλοκαιρι και σου αρεσει η σατυρα ειπα και εγω να το ριξω λιγο στη σατυρα μιας και τα λεφτα δεν φτανουν για διακοπες. Αυτο που κατηγορειτε ο τεως ειναι ενα 5 χρονια δεν εκανε τιποτα για να αποφυγουμε τη σημερινη κατασταση, αλλα προτιμησε να κυβερνσει μεσω τριτων που αποδειχθηκαν αρπακτικα. Αυτο ειναι το εγκλημα του τεως και κανενα αλλο, για αυτο και προτιμα τη σιωπή. Τωρα για το θεμα του πληθωρισμου θα ηθελα να επισημανω οτι στα οικονομικα δεν ισχυει η απλη αριθμητικη και 1+1 δεν κανει παντα δυο. Ετσι η αυξηση του πληθωρισμου δεν εχει αμεση ή γραμμικη σχεση με την υφεση αλλα με το συνολο των οικονομικων μετρων. Ετσι δεν ειναι παραξενη η αυξηση του πληθωρισμου όταν υπαρχει αυξηση του ΦΠΑ. Εκτιμω οτι θα υπαρξει και αλλη μικρη αυξηση του πληθωρισμου στο επόμενο διαστημα με αρχη της αποκλιμακωσης μετα τον Γεναρη οποτε θα εχουν ολοκληρωθει ολα τα οικονομικα μετρα. Επίσης, ομοια αυξηση θα παρουσιασει και το χρεος μεχρι να αρχισει η αποκλιμακωση του. Αυτα θα περιμενουμε να τα δουμε στους επομενους μηνες και εδω ειμαστε να τα δουμε και να τα σχολιασουμε. Τοτε περιμενω να δεχθεις οτι ειχα δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.