Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

Σε όλα τα υπουργεία, ακόμη και σε πολύ σκληρές συνθήκες, υπάρχει ένα κοινωνικό στίγμα..


Αυτή η κυβέρνηση έχει βαλθεί να μας τρελάνει..
Μάθαμε απ αυτήν την συνέντευξη ότι:
- Η κυβέρνηση δουλεύει σε πάρα πολύ σκληρές συνθήκες σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς. Υπάρχουν δυσκολίες και σ' αυτές τις πολύ δύσκολες καταστάσεις η κυβέρνηση τα βγάζει πέρα...
Σε όλα τα υπουργεία, ακόμη και σε πολύ σκληρές συνθήκες, υπάρχει ένα κοινωνικό στίγμα
- Το μνημόνιο δεν είναι κάποιοι όροι δανεισμού απλώς, έχει μέσα και πολιτικά ζητήματα τα οποία τα θέσαμε εμείς.

Ακούστε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματαΕίμαστε μία κυβέρνηση η οποία δούλεψε υπό πολύ σκληρές συνθήκες, δουλεύει σε πάρα πολύ σκληρές συνθήκες σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς. Υπάρχουν δυσκολίες και σ' αυτές τις πολύ δύσκολες καταστάσεις η κυβέρνηση τα βγάζει πέρα. Αυτό που έχω να πω είναι ότι αυτό το κυβερνητικό σχήμα έχει δουλέψει με ρυθμούς, οι οποίοι ήταν άγνωστοι στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα για τόσο χρονικό διάστημα και έπεται φυσικά και συνέχεια της δυσκολίας. Άρα το να μιλάμε για συμπληρώσεις, διορθώσεις και οτιδήποτε άλλο νομίζω ότι αδικεί το ίδιο το κυβερνητικό σχήμα.

Εμείς αυτό που κάνουμε ως κοινωνικό πακέτο, αν μπορεί να το ονομάσει κανείς, είναι ότι θα δώσουμε το στίγμα της διακυβέρνησής μας ως προς το κοινωνικό επίπεδο, δηλαδή σε όλα τα σημεία, σε όλους τους τομείς. Σε όλα τα υπουργεία, ακόμη και σε πολύ σκληρές συνθήκες, υπάρχει ένα κοινωνικό στίγμα, που σημαίνει εξορθολογισμός ακόμη και των όσων ήδη δίδονται ως παροχές, που υπάρχει περιθώριο πραγματικά όλα αυτά να βελτιώσουν την κατάσταση και τις συνθήκες ζωής του απλού ΄Ελληνα πολίτη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Το μνημόνιο - που ήταν μία σύμβαση που έγινε πάνω στην ανάγκη μας να δανειστούμε - περιέχονται πολλές μεγάλες αποφάσεις οι οποίες είναι και επιλογή μας κυβερνητική και έχουν σχέση και με το πρόγραμμά μας. Δεν είναι κάποιοι όροι δανεισμού απλώς, έχει μέσα και πολιτικά ζητήματα τα οποία τα θέσαμε εμείς. Συνεπώς όταν μιλάμε για απαρέγκλιτη τήρηση του μνημονίου, έχει μέσα και την κοινωνική δικαιοσύνη, έχει μέσα και τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, σ' ένα βαθμό φυσικά, οι οποίες είναι συμβατές με την συγκυρία. Άρα, δεν πρόκειται να αποκλίνουμε από την τήρησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.