Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Ο Τέταρτος Δρόμος θα συνδέει τον Πόρο με την Πάρο

Από antinews


Μερικές σύντομες παρατηρήσεις σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times για τον Γιώργο Παπανδρέου, στο γνωστό πλέον  άρθρο με τίτλο “Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα” – προκειμένου να το εμπεδώσουμε καλά:
Καταρχήν, σίγουρα ο Γ. Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος των Αμερικανών και των Γερμανών στην Αθήνα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ο άνθρωπος των Ελλήνων στην Αθήνα.
Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα ο Γ. Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup. Σύμφωνοι και σ΄ αυτό. Τις προεκλογικές υποσχέσεις του δεν τηρεί.
Οι F.T. κάνουν επίσης λόγο για μια εντελώς διαφορετική χώρα, μετά τα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνοι και εδώ. Αν όσα έχει στο μυαλό του ο Γ. Παπανδρέου υλοποιηθούν, τότε θα μιλάμε για μια εντελώς άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες. Μια Ελλάδα φέουδο και προτεκτοράτο.
Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Γ. Παπανδρέου δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, κάτι που θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας (!!!). Σύμφωνοι και σε αυτό. Αν η Ελλάδα πήγαινε σε πτώχευση (αδυναμία πληρωμών) ή
επαναδιαπραγμάτευση του χρέους (ελεγχόμενη πτώχευση) όλοι αυτοί θα χάνανε τα λεφτά τους. Ο Γ. Παπανδρέου τους υπόσχεται οτι θα τα πάρουν (τα λεφτά για δάνεια) πίσω και μαλιστα με τόκο 5%.  Γι’ αυτό οι διθύραμβοι των αγορών. Η Γερμανία μπορεί κάλλιστα να δανείζεται από τις αγορές με 3% και να δανείζει στη συνέχεια εμάς με 5%. 2% κέρδος μόνο από τα Ελληνικά ομόλογα. Δεν είναι και άσχημα για τους Γερμανούς
Κατόπιν τούτων είναι βέβαιο ότι λεφτά  θα υπάρχουν – γι αυτούς, όχι για μας. Και θα τα χώσουν για να φτιάξουν τον Τέταρτο Δρόμο. Θα συνδέει τον Πόρο με την Πάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.