Από μια κλωστή η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι;

Ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία. Το νέο κόμμα που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής Φίνι θα κάνει πιο δύσκολη την πολιτική επίβίωση του Μπερλουσκόνι. Οδεύει ο ιταλός πρωθυπουργός σε πρόωρες εκλογές;

Futuro e Liberta per Italia, Μέλλον και Ελευθερία για την Ιταλία είναι το νέο πολιτικό κόμμα που πρόκειται να ιδρύσει ο πρόεδρος της Βουλής και πρώην κομματικός εταίρος του Μπερλουσκόνι, ο Τζιανφράνκο Φίνι. Διαθέτει ήδη 34 βουλευτές, οι απαραίτητες υπογραφές έχουν κατατεθεί στη Γερουσία και τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στα πολιτικά σχέδια του προέδρου της Βουλής που αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί από το αξίωμά του. Το πολιτικό διαζύγιο Μπερλουσκόνι –Φίνι ήταν το αποκορύφωμα διενέξεων μηνών μεταξύ των δύο ανδρών, που οδήγησε στον αποκλεισμό του Φίνι από την κεντροδεξιά κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Το χρονικό αυτού του διαζυγίου περιγράφει ο ίδιος ο Φίνι στη συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες.
  Και διαβεβαιώνει ότι μέσα σε δύο ώρες ο ιταλός πρωθυπουργός τον πέταξε κυριολεκτικά από το κόμμα χωρίς να του δώσει καν την ευκαιρία να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του πρόσαψε. Ποιες ήταν αυτές. Τις ακούμε δια στόματος του ίδιου του Φίνι. «Συνεχείς υποβιβασμοί ή και έχθρα απέναντι στο κυβερνητικό έργο, αρνητική κριτική απέναντι στις αποφάσεις του κόμματος, συστηματικές επιθέσεις κατά του ρόλου και της προσωπικότητας του πρωθυπουργού. Επιπλέον κατηγορήθηκα ότι ήμουν υπεύθυνος για θέσεις και νομοθετικές αποφάσεις που έρχονταν σε αντίθεση με το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος».

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5853692,00.html

 

Σχόλια