Ξυνίδης: Είχαμε σήμερα την μεγάλη τιμή να φιλοξενήσουμε, τον Edi Rama και το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας

Σήμερα συναντήθηκε ο  γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης στην Ιπποκράτους, με αντιπροσωπεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας.
Διαβάστε τι είπε μεταξύ άλλων ο κ Ξυνίδης:
Είχαμε σήμερα την μεγάλη τιμή να φιλοξενήσουμε εδώ, στο ΠΑΣΟΚ, τον Edi Rama και το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας, μαζί με τον Βαγγέλη Ντούλε, τον Πρόεδρο του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αλβανίας. Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση. Όπως ξέρετε οι σχέσεις των Κομμάτων μας είναι παλιές, είναι αδερφικές. Τα Κόμματα μας ανήκουν και στην ευρύτερη οικογένεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και με την προεδρεία του Γιώργου Παπανδρέου αυτό τον καιρό γίνονται έντονες διεργασίες συνεργασιών των Κομμάτων αυτών. Έχουμε εγκαινιάσει από σήμερα μια στενότερη συνεργασία σε επίπεδο οργάνωσης των δύο Κομμάτων μας, ανταλλαγής εμπειριών και γνώσης, προκείμενου να καταφέρουμε τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης που πρεσβεύουν τα δύο Κόμματα μας να τις κάνουμε επικρατούσες αντιλήψεις, σε όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο. Θέλω να πιστεύω ότι η συνέχεια όλης αυτής της προσπάθειας θα είναι έντονη και θα έχει και πολύ σημαντικά αποτελέσματα.
Καλωσορίζω τον φίλο μου, τον Edi, και εύχομαι ότι καλύτερο για αυτόν και για το Κόμμα του στην Αλβανία
(http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/951dc3b7-a300-4376-bdc9-144766eebee1)
Ξέρετε ποιος είναι ο κ 'Εντι Ράμα ( πρόεδρος σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας);;
Είναι αυτός που όπως θα δείτε και πιο κάτω στα άρθρα που ακολουθούν, προσέβαλε στο συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας τη συμφωνία για τα χωρικά ύδατα. Την συμφωνία που υπέγραψε τον Απρίλιο 2009 ο Καραμανλής με τον Μπερίσα.
Ο Ράμα είναι αυτός που χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «ξεπούλημα της θαλάσσιας ζώνης στην Ελλάδα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπερίσα ότι ακολούθησε αδιαφανή διαδικασία κατά τις διαπραγματεύσεις και ότι δώρισε στην Ελλάδα 225 τετραγωνικά χιλιόμετρα χωρικών υδάτων, με αντάλλαγμα την πολιτική υποστήριξη της Αθήνας.
Αυτός είναι ο κ Ράμα το κόμμα του οποίου το κόμμα ο κ. Ξυνίδης είπε:
"Οι σχέσεις των δυο κομμάτων είναι αδελφικές" !!!!
Είναι κοινός ο αγώνας για μια δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία, ενώ και τα δυο κόμματα είναι μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην οποία πρόεδρος είναι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου 
Aυτός είναι ο κ. Ράμα, που: Είχαμε σήμερα την μεγάλη τιμή να φιλοξενήσουμε ...
Άραγε το ΥΠΕΞ τι λέει για όλα αυτά, συμφωνεί, είναι και για αυτό μεγάλη τιμή που φιλοξενούμε τον κ. Ράμα ;;
Διαβάστε και τα σχετικά δημοσιεύματα:
Ακύρωσε τη συμφωνία για τα χωρικά ύδατα (28/1/2010)
Ανακοίνωση του δικαστηρίου ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των παρατυπιών ήταν το κείμενο της συμφωνίας να αντιβαίνει στο αλβανικό Σύνταγμα και στη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Τη συμφωνία είχαν υπογράψει οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Αλβανίας, Κώστας Καραμανλής και Σαλί Μπερίσα, τον Απρίλιο του 2009. Από την πρώτη στιγμή την είχε αμφισβητήσει το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο την προσέβαλε στο Δικαστήριο. Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ιλίρ Μέτα δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση. Οι Σοσιαλιστές κατηγόρησαν την κυβέρνηση Μπερίσα ότι ακολούθησε αδιαφανή διαδικασία κατά τις διαπραγματεύσεις και ότι δώρισε στην Ελλάδα 225 τετραγωνικά χιλιόμετρα χωρικών υδάτων, με αντάλλαγμα την πολιτική υποστήριξη της Αθήνας. 
Εμπλοκή σε ελληνοαλβανική συμφωνία για τα χωρικά ύδατα (27-1-10)
Ύστερα από σφοδρές αντιδράσεις διαφόρων εθνικιστικών οργανώσεων και μερίδας βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως «ξεπούλημα της θαλάσσιας ζώνης στην Ελλάδα», ο πρόεδρος των Αλβανών Σοσιαλιστών, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε, στις 15 Οκτωβρίου, την προσφυγή του κόμματός του στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της συμφωνίας.
Μάλιστα, είχε τότε χαρακτηρίσει τη συμφωνία λανθασμένη και είχε τονίσει πως πρέπει να βρεθούν τρόποι για την επαναδιαπραγμάτευσή της. «Αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας να το κάνουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας», είχε πει χαρακτηριστικά.

Σχόλια

  1. ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ 1 τετ. χιλ. ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΩς ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΤΕ ? ΑΡΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΕΔΩ Ο ΤΕΩΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΕΛΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΗΚΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ. ΑΝΤΕ, ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΙΞΤΕ ΑΛΛΟΥ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aνώνυμε 7:38, καταλαβαίνεις τι γράφεις;;
    Ο Αλβανός όπως λες στο "φινάλε υπερασπίζει τα δικαιώματα της πατρίδας του"!!!
    Εμείς δηλαδή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ;;

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΟΧΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΤΑΝΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ. ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΕΞΑΛΟΥ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΣΧΥΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΠΟΥ Η ΝΔ ΠΑΡΟΤΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΑΙΤΙΑ ΛΗΨΗΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.