Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Σάμο

Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις από αέρος προσπάθειες κατάσβεσης.

Δυσχεραίνει το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Σάμο, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων που πνέουν με ένταση 7 μποφόρ. Παράλληλα, ανησυχία προκαλούν στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής δύο μέτωπα, το ένα ανατολικά των Μυτιλινιών και το άλλο δυτικά προς Καβουράκι. Σύμφωνα με το δήμαρχο Βαθέως, Φίλιππο Πετρούσκα, η φωτιά μαίνεται πολύ κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν εκκενωθεί.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα 30 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 80 άνδρες της ΕΜΑΚ από την Αθήνα και 150 εθελοντές.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Νομάρχης Σάμου, Μανώλης Κάρλας, είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τρία μέτωπα και δεν απειλεί περιοχή «φιλέτο», ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικίες. Σε μετέπειτα επικοινωνία του με το ΣΚΑΪ ο κ. Κάρλας τόνισε ότι είναι ακόμα νωρίς να γίνει λόγος για βελτίωση των προσπαθειών κατάσβεσης, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται.
Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Σάμου, Κώστας Φωτόπουλος, εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα κατορθώσουν εντός της ημέρας να σβήσουν την πυρκαγιά.

http://www.skai.gr/news/greece/article/148806/anexelegti-i-pyrkagia-sti-samo/


Σχόλια