Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Πως γίνεται η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό να είναι βαθύτατα δίκαιη, να είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και το ξεπέρασμα της κρίσης να μην μπορεί να αναζητηθεί στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών;;

Διαβάστε   απόσπασμα της ομιλίας  του Γιώργου Παπακωνσταντίνου υπουργού οικονομικών στην εκδήλωση της  EFG Eurobank Εργασίας «Η Ελληνική οικονομία και το πρόγραμμα σταθερότητας»
Συνεχίσαμε με τη μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μία μεταρρύθμιση που πολεμήθηκε. Μία μεταρρύθμιση, η οποία πολλές φορές στο δημόσιο διάλογο αντιμετωπίστηκε εντελώς άδικα. Ως ξεθεμελίωμα του κοινωνικού κράτους. Μια μεταρρύθμιση, όμως, που είναι βαθύτατα δίκαιη. Γιατί για πρώτη φορά όλοι οι Έλληνες πολίτες, είτε δουλεύουν στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, αντιμετωπίζονται με τους ίδιους όρους. Για πρώτη φορά, παύουν να υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι στους όρους συνταξιοδότησης. Και μπαίνουν ενιαίοι κανόνες. 
Διαβάστε τώρα τι έχει δηλώσει πρόσφατα ο κ. Πρωθυπουργός:
Έχω πει ότι είναι ανάγκη να είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία.
(http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/7dab4f91-6f9b-40c1-a71d-c6725b123b00)

Μόνο με αναδιανομή πλούτου η έξοδος από την κρίση

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι η κρίση δεν προήλθε από τη διάθεση πόρων για την κάλυψη των κοινωνικών δαπανών και επομένως δεν μπορεί το ξεπέρασμα της κρίσης να αναζητηθεί στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών.
( http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=342594&dt=12/07/2010#ixzz0uCDV1QWh)

Τώρα πως γίνεται η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό να είναι βαθύτατα δίκαιη, να είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και το ξεπέρασμα της κρίσης να μην μπορεί να αναζητηθεί στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών...
Είναι ένα ερώτημα που μόνο η κυβέρνηση και η Πυθία μπορεί να απαντήσει !! 
Συνεννοηθείτε γιατί θα μας τρελάνετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.