Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά όπλα, για ενεργειακή ασφάλεια και γεωπολιτική αναβάθμιση της χώραςΠέμπτη, 01 Ιουλίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την ίδρυση της εταιρίας SouthStream Greece A.E. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντελήφθη, επιτέλους, την τεράστια γεωπολιτική και οικονομική σημασία των διακρατικών συμφωνιών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και προσχώρησε, έστω και αργά, στις θέσεις μας.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, όμως, προχθές αρκέστηκε σε γενικόλογες αναφορές για τη σημασία του SouthStream, του ITGI και του Ελληνοβουλγαρικού αγωγού, έργα που, άλλωστε, είχαν φτάσει σε σημαντικό βαθμό ωριμότητας από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας .

Η ίδρυση της εταιρίας SouthStream Greece Α.Ε. αποτελεί σημαντικό βήμα.

Δεν απαντά, όμως, στις διφορούμενες δηλώσεις των εταίρων μας για πιθανή ματαίωση και αυτού του αγωγού.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και μετά την καχυποψία που δημιούργησε στους Έλληνες πολίτες η διαφαινόμενη ματαίωση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, καλούμε την κυβέρνηση να μην αναλωθεί σε ρητορείες, αλλά να δράσει συντονισμένα ώστε να αποφύγει την ενδεχόμενη ‘’ευθανασία’’ και αυτού του έργου, από νέα πιθανή υπαναχώρηση της βουλγαρικής πλευράς.


Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει -και μάλιστα άμεσα- όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά όπλα που της δίνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συμβάσεις των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, για την ολοκλήρωση έργων, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενεργειακή ασφάλεια και τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.