Κάποιοι δεν πάνε και τόσο συχνά στην εκκλησία...

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σήμερα μίλησε στο ραδιόφωνο «Βήμα FM».
Ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, και σχολίασε τους χαρακτηρισμούς του περί εξαπτέρυγων. «Δεν αποδέχομαι τον όρο "εξαπτέρυγο" από τον κ. Σαμαρά. Να του θυμίσω πως τα "εξαπτέρυγα" χρησιμοποιούνται στις κηδείες, αν μπορεί να αντιληφθεί ότι με τη στάση που κρατά οδηγείται στον πολιτικό του θάνατο. Αυτό που επιμένω και ζητώ είναι ότι μια κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης είναι η μόνη λύση ώστε να ξαναβρούμε σαν χώρα τον δρόμο της ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά. (ΑΠΕ)
Για να δούμε όμως τι είναι τα εξαπτέρυγα και που χρησιμοποιούνται.
Τα στοιχεία τα βρήκαμε από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, στο γλωσσάρι του ορθόδοξου ναού ( http://www.orthodoxosnaos.org/8.htm )

- Εξαπτέρυγα: Μεταλλικοί δίσκοι με ανάγλυφες παραστάσεις αγγέλων με έξι φτερά. συμβολίζουν τους αγγέλους οι οποίοι αοράτως είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
- Λαμπάδες: Δύο κεριά σε ψηλά ξύλα που είτε μόνα τους ή με τα εξαπτέρυγα χρησιμοποιούνται σε διάφορα σημεία των ιερών ακολουθιών.
- Μεγάλη Είσοδος: Είναι η μεταφορά των τιμίων δώρων από την Αγία Πρόθεση στην Αγία Τράπεζα διαμέσου του ναού. Ο ιερέας κρατώντας τα τίμια δώρα βγαίνει από τη βόρεια πύλη συνοδευόμενος από λαμπάδες και εξαπτέρυγα που συμβολίζουν την παρουσία των αγγέλων.

Όπως διαπιστώσατε τα εξαπτέρυγα μαζί με τις λαμπάδες χρησιμοποιούνται σε διάφορα σημεία των ιερών ακολουθιών και στην μεγάλη είσοδο.
Δεν χρησιμοποιούνται μόνο στις κηδείες !!!
Μάλλον μερικοί δεν πηγαίνουν πολύ συχνά στην εκκλησία ή δεν τα έχουν μάθει καλά...

Σχόλια

  1. Γιατι εσυ πας? Γιατι αν πηγαινες δεν θα χρειαζοταν να ανατρεξεις στη Μητροπολη.
    Και κατι ακομα την εκκλησια γιατι δεν την φορολογουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρεσει να τσακωνονται οι της δεξιας του κυριου. Μου αρεσει να ψαχνεσε στις Μητροπολεις για τα εξαπτερυγα. Συνεχιστε με τον αυτο ρυθμο σε λιγο θα υπαρχει και τριτη στη πολυκατοικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια σημειωση για το κομα των αποστατων. Ο Αντωνης ληταν προεδρος της ΠΟΛΑ και εριξε τον αποστατη Μητσοτακη. Ο Λυκουρνντζος ήταν στη ΔΗΑΝΑ. οταν ο τ. Προεδρος εκανε δικό του κομα επειδη εκλεχτηκε ο Μητσοτακης (παλι αυτός). Ο μελλων αντιπροεδρος Αβραμο ήταν προεδρος του ΚΕΠ όταν αποσκιρτησε απο τη ΝΔ. Η Ντορα λεει θα κανει δικο της κομα, ενω ο κουλης παραμενει παρά τον Αντωνη μεχρι νεωτερας.
    Και τωρα τσακωνονται με τον Καρατζαφερη που την κοπανισε από τη ΝΔ. Εν τέλει μηπως δεν ειναι πολυκατοικια αλλά παιδικη χαρα ? Αποτελεσμα, ο Γιωργος αλωνιζει ελευθερα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.