Δίδακτρα στους αιώνιους φοιτητές μελετά το υπουργείο Παιδείας

Δίδακτρα στους αιώνιους φοιτητές μελετά το υπουργείο Παιδείας.. Πιο συγκεκριμένα, όποιοι έχουν υπερβεί έστω και κατά ένα (1) χρόνο τις σπουδές τους, και για κάθε ένα (1) μάθημα που χρωστάνε για το πτυχίο, θα πρέπει να πληρώνουν 888 ευρώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου.

Όλο μαζί, 11888! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Πέρα από την πλάκα, η απόφαση μπορεί να είναι εν μέρει σωστή (για φοιτητές που ξεπερνούν κατά πολύ το χρόνο φοίτησης της σχολής) αλλά δεν αναμένεται να αποφέρει τα οικονομικά οφέλη που ελπίζει ο Παπακωνσταντίνου (γιατί εκεί αποσκοπούν στο να μαζέψουν λεφτά) μιας και οι αιώνιοι φοιτητές δεν θα πληρώσουν και θα ξεγραφτούν από τις σχολές.

Το θέμα όμως είναι αλλού:

Αν γινόταν αυτές οι "σκέψεις" επί "επάρατης Δεξιάς", θα φλέγονταν τα πανεπιστήμια... πόσο μάλλον να το έκανε και πράξη η ΝΔ...

Να δούμε τώρα τι θα πουν και τι θα κάνουν οι προοδευτικοί καθηγητάδες, φοιτητοπατέρες και λοιποί αληταράδες του ΓΑΠοΣΥΡΙΖΑ...

Ακολουθεί η είδηση από το esos.gr

Στενεύει η «ασυδοσία» στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με τολμηρές αποφάσεις που αναμένεται να λάβει μέσα στο 2010 η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου και ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος .
Σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr ανάμεσα στα μέτρα που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι:

- Η επιβολή διδάκτρων στους αιωνόβιους φοιτητές και ειδικότερα δωρεάν φοίτηση ενός ή δύο ετών πέραν των προβλεπόμενων χρόνων σπουδών και όσοι επιθυμούν να συνεχίζουν τη φοίτησή τους θα καταβάλουν δίδακτρα, με το σκεπτικό ότι το ελληνικό κράτος, αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί να πληρώνει σπουδές 8-10 και 15 χρόνια για κάθε φοιτητή .
- Τα δίδακτρα θα καθορίζονται από τις ίδιες τις Συγκλήτους ή τα Συμβούλια των ΤΕΙ.
- Τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα αναγκαστούν να καθορίζουν δίδακτρα της «αγοράς», καθώς το υπουργείο Παιδείας θα δίνει χρήματα στα Ιδρύματα για την κάλυψη μόνον των φοιτητών που θα δικαιούνται δωρεάν φοίτηση.
- Στη συνέχεια το υπ. Παιδείας θα προχωρήσει σε απογραφή του αριθμού των φοιτητών κατά τμήμα και Ίδρυμα, καθώς και του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού. Στόχος θα είναι να διαπιστωθεί πόσοι περισσότεροι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι υπηρετούν στα Ιδρύματα σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό φοιτητών. Σημειώνεται ότι υπάρχουν Ιδρύματα που δηλώσουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές , αλ΄΄α στην πραγματικότητα οι ενεργοί φοιτητές είναι μερικές χιλιάδες και όχι δεκάδες χιλιάδες.
- Αφου γίνει η απογραφή θα ακολουθήσουν αναγκαστικές μετατάξεις ή μετακινήσεις προσωπικού.

Σχόλια