Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Άρση βουλευτικής ασυλίας. «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν».


Προ ημερών ακούγαμε βαρύγδουπες δηλώσεις ότι θα καταργηθεί η βουλευτική ασυλία για μη πολιτικά αδικήματα, με τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής και άλλα τέτοια χαρωπά. Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ του κρατικοδίαιτου κατεστημένου διατυμπάνιζαν το γεγονός για να πείσουν την υπό καταστολή από τα ίδια  ευρισκόμενη κοινωνία, ότι «να και οι εθνοπατέρες πλέον θα δικάζονται σαν εσένα δύστυχε πολίτη».
Εμείς από αυτό εδώ το blog σας είχαμε πει (μην ακούτε παραμύθια, δεν μπορεί να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία) και είχαμε τεκμηριώσει αυτή την άποψη με νομικά επιχειρήματα.
Πριν λοιπόν «αλέκτωρ λαλήσει τρις», ψηφίστηκε η αλλαγή στον Κανονισμό της Βουλής και στο συγκεκριμένο θέμα υπήρξε μια μικρή αλλαγή, «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Δηλαδή η επιτροπή που εισηγείται κάθε φορά προς το Σώμα, για την άρση ή μη της ασυλίας ενός βουλευτή, τώρα απλά θα εκφέρει επιπλέον και τη γνώμη της για το εάν το αδίκημα για το οποίο ζητείται η άρση είναι πολιτικό ή μη.
Δηλαδή, πολύ προπαγάνδα για το τίποτα.
Εκείνο το άλλο θέμα που λέγανε για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ υπαλλήλων της Βουλής και το οποίο κι αυτό διατυμπανιζόταν από τα ΜΜΕ για να το καταναλώσει το «αφελές» πόπολο  μήπως το άκουσε κανείς τι απέγινε; 

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/07/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.