Κύριε Παπανδρέου γιατί χτυπάτε τους Απόδημους Έλληνες; Ακυρώνεται το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών του Απόδημου Ελληνισμού...


«Η υλοποίηση του Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς, ηλικίας 8 - 12 ετών στην Ελλάδα, στις κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2010, δεν είναι δυνατή φέτος λόγω του αυξημένου κόστους αεροπορικής μεταφοράς, δεδομένων των υφιστάμενων αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών».
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιστοσελίδας της ΓΓΑΕ, που υλοποιεί ανελλιπώς τα προγράμματα αυτά από την ίδρυσή της το 1981. Η μόνη χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για λόγους ασφαλείας, ήταν το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Συνολικά, φιλοξενούνται κάθε χρόνο περίπου 700 παιδιά στις δύο κατασκηνώσεις της ΓΓΑΕ, στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας και στην Επανομή Θεσσαλονίκης.
«Προσηλωμένοι σταθερά στον εθνικό στόχο για τη σύσφιγξη των δεσμών με τους Έλληνες της διασποράς όσο και μεταξύ τους, προγραμματίζουμε τη συμμετοχή των παιδιών της ελληνικής διασποράς που εκδήλωσαν επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον για το φετινό πρόγραμμα, στο Θερινό Πρόγραμμα Φιλοξενίας του 2011», καταλήγει η ανακοίνωση.
(neoskosmos.gr)

Οnline-press (Peter): Φίλoι μου η προοδευτική σοσιαλιστική κυβέρνηση, για μια ακόμη φορα δείχνει στους Έλληνες της Διασποράς την απίστευτη κακία της. Μετά την άρνηση στην ψήφο τον αποδήμων, οι Έλληνες του εξωτερικού τρώνε άλλη μια (σοσιαλιστική) "σφαλιάρα" με την ακύρωση το Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς, ηλικίας 8 - 12 ετών στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου τα μικρά Ελληνόπουλα τρίτης και τεταρτης γενιάς όλου του κόσμου ανταμώνανε και μάθαιναν την Ελληνική Ιστορία και είχαν και την ευκαιρία αφενός να εξασκήσουν την ελληνική Γλώσσα αφετέρου να κάνουν φιλίες που θα τους έμεναν για όλη τους την ζωή! Δυστυχώς οι κυβερνώντες σήμερα στην Ελλάδα δεν μπορούν ή δεν θέλουν να φαντασθούν ποσο κακό κάνουν στα Ελληνόπουλα της διασποράς που με τόση υπερηφάνεια λένε ότι είναι Ελληνάκια παρότι όχι μονο οι γονείς τους αλλα και οι παππούδες τους έχουν γεννηθεί στην ξενητειά. Όμως ο κ Πρωθυπουργός πριν λίγους μήνες είχε το θράσος να ζητήσει προσωπικά από όλους τους αποδημους Έλληνες να συνδράμουν οικονομικά για να βοηθήσουν την Ελλάδα και είναι αλήθεια ότι πολλοί πατριώτες προσέτρεξαν για μια ακόμη φορα.... Προφανώς ο κ. Παπανδρέου και οι συμβουλοί του τους απόδημους συμπατριώτες μας τους θεωρούν αφελείς και ηλίθιους για να μην χρησιμοποιήσουμε κανέναν βαρύτερο χαρακτηρισμό....
Την ίδια στιγμή βέβαια η ελληνοποίηση και η ψήφος των ξένων μεταναστών ήταν ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που πέρασε η σημερινή κυβέρνηση του!

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/07/blog-post_2749.html

Σχόλια

  1. Η Ελλαδα καταστρεφεται. Που ειναι οι ομογενεις ? Να στειλουν τα παιδια τους για διακοπες στην Ελλαδα κια να αφησουν και κανενα ευρω. Ο τζαμπας πεθανε .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MA KAI GIA TO 2011 TO IDIO ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ .ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΤΕΛΟΣ
    ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΟΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
    ΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΟΛΙ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ SMS ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.